Lai izpildītu pirmās nedēļas uzdevumu, ieplānoju došanos uz centrāltirgu. Manā ģimenē zivi ēdu es un pavisam nedaudz vīrs, tapēc zināju ko gribu un ko izmantošu. Nopirku laša vēderiņus vīrs tos attīrīja no ādas un sagrieza gabaliņos Gabaliņi tiek likti traukā un sajaukti ar vienu tējkaroti sāli un vienu tējkaroti cukura.Apsālītais lasis dodās uz 8 stundām ledusskapī.Lai gatavotu brokastu maizītes izmantoju tostermaizi.Tirgū izrunājos ar garšvielu tirgotāju un savai receptei izvēlējos garšvielu maisījumu domātu zivij ar nosaukumu "Kraukšķīgā forele", kas viņas sastāvā pastāstīšu vēlāk, žēl ka fotogrāfijā neizdevās parādīt sastāvu.
Olu sajaucu ar krietnu šķipsnu garšvielu un apmērcēju maizītes no abām pusēm.Cepam maizītes uz palielas uguns, lai tās kļūst nedaudz kraukšķīgas. Cepšanai izmantoju sviestu.
p.s Garšvielas smaržo patiesi kārdinoši.Tagad pienācis laiks medum. Vēl siltas maizītes nosmērēju ar medu. Tad uz maizīem leiku mazsālītā laša gabaliņus, uzspiežu citrona sululaiks zaļumiem, sīki sagriežu dilles un lokus, dekorēšanai izmantoju krokainos pētersiļus.Un lūk arī gala rezultāts. Garšo labi, bet ir lietas, ko es tomēr pamainītu:
Zaļo loku vietā prasījās sagrieztu sīpolu- loki dod papildus saldumu, sīpols asumu.
Medus -citrons bija ļoti labs salikums, tikai nākošoreiz es būšu drošāka un sulas vietā likšu plānas citrona šķēlītes.
Recepte pieder manam vīram, jo tieši viņš ir mūsu mājas galvenais pavārs.