Dūla tavās dzemdībās? Praktiska sagatavošanās dzemdībām ar dūlu Katrīnu Puriņu

Dūla tavās dzemdībās? Praktiska sagatavošanās dzemdībām ar dūlu Katrīnu Puriņu

27. Sep 2012, 13:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējā laika pētījumi plašajā pasaulē norāda, ka dūlas atbalsts dzemdību laikā var būt daudz efektīvāks kā medicīniskā personāla, draugu vai ģimenes atbalsts.

Pētījumi parāda visai pārsteidzošus rezultātus, kā dūla var ietekmēt dzemdētāju, partneri un mazuli:

 

  • Par 50% mazāk ķeizargriezienu gadījumu;
  • Par 60% mazāks epidurālās anestēzijas lietošanas gadījumu skaits;
  • Par 30% samazinās pretsāpju zāļu izmantošana;
  • Par 25% samazinās dzemdību ilgums;
  • Augstāka pašapziņa ,mazāka trauksme, un retāka depresija pēcdzemdību periodā.

 

Protams, ne katrai mums līdzās var būt dūla un varbūt tas pat nav nepieciešams un ir sievietes, kurām pietiek ar sarunu ar dūlu pirmsdzedmību periodā, tomēr svarīgi ir gatavoties dzemdībām, ko atzīst arī dūla Katrīna Puriņa.

Aicinām uz semināru Māmiņu Klubā, lai teorētiski un praktiski būtu solīti tuvāk savām plānotajām dzemdībām. Kāpēc plānotajām? Jo arī dzemdību plāna izstrāde ir viens no punktiem, kas ļaus sekmīgi noritēt dzemdībām.

Semināra laikā topošās māmiņas ne tikai varēs uzzināt, kas ir dūla un ko viņa dara dz’mdībās vēl bez partnera, bet praktiskajā daļā dūla Katrīna ar katru topošo māmiņu pārrunās viņu vēlmes, gaidas no tā, ko viņas vēlas piedzīvot dzemdībās. Kā vienmēr uzsver speciālisti - vienmēr jābūt diviem variantiem - A un B, arī par to, cik māmiņu vēlmes ir reālas, tiks runāts semināra laikā.

Tāpat dūla Katrīna dalīsies padomos un ieteikumos patīkamākam dzemdību procesam stacionārā, kā arī dalīsies savā pieredzē par to, kā notiek dzemdības, ja tajās piedalās dūla.

 PIESAKIES SEMINĀRAM ŠEIT!

Aicinām uz kopīgu parunāšanos pie tējas tases un našķiem kopā ar dūlu Katrīnu Puriņu!

Katrīna Puriņa - dūla, studē Rīgas Stradiņa universitātē ārsta specialitātē, trīs gadus ilga pieredze kā dūlai Rīgas Dzemdību namā, P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā un plānotās mājdzemdībās, raksta blogu vecākiem - perlumamma.blogspot.com, vada nodarbības topošajiem vecākiem, divu meitu mamma

Kad notiks?

28. septembrī

Kur notiks?

Māmiņu klubā, Vīlandes ielā 1, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Ls 10