Vai Tavā ģimenē ēdat cīsiņus?

Vai Tavā ģimenē ēdat cīsiņus?

30. Aug 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Desas, sardeles, cīsiņi- it kā gaļa, it kā nē. Šodien izlasījām ziņu, ka Latvijas gaļas tirgus līderis AS Rīgas Miesnieks augusta nogalē ievieš jaunu, veselīgāku un īpaši bērniem piemērotu produktu Rakveres cīsiņi bez E vielām ar bagātīgu 75 procentu gaļas saturu un samazinātu sāls daudzumu. 

Tā kā arvien vairāk izglītojamies un izprotam ēdiena saturu, arvien biežāk cilvēki dod priekšroku pārtikas produktiem bez E vielām, ar samazinātu sāls saturu un dabiskām garšvielām. 

Komentējot tieši šos Rakveres cīsiņus, ārste, uzturzinātniece, VC4 dietoloģe Dr. Guna Havensone atzīst: „Bērniem ir aktuāli ar gaļas produktiem uzņemt olbaltumvielas un dzelzi. Cīsiņos ir aptuveni 14 g olbaltumvielu uz 100 g gaļas. Protams, cīsiņi nevar aizstāt liesu gaļu, kurā šo labumu ir vairāk, tomēr dažādībai vienu līdz divas reizes nedēļā ēdienkartē var iekļaut gaļas izstrādājumus un jaunie Rakveres cīsiņi bez E vielām būs lieliska izvēle.

Labi, ka šis produkts nesatur krāsvielas, konservantus, garšas pastiprinātājus un apsveicami ir tas, ka šie cīsiņi nesatur galvenos alergēnus kviešus, piena olbaltumvielas, olas un soju. Garša ir ļoti laba, cīsiņi nav sāļi. Parasti Latvijas tirgū pieejamie cīsiņi bez gaļas satur arī cūkas ādas un ādas emulsiju, taukus, olas, soju, konservantu  E250 (nātrija nitrītu), garšas pastiprinātāju E621 (mononātrija glutamātu), krāsvielas E120 (karmīnskābi)  un citas vielas, ko nesatur Rakveres cīsiņi bez E vielām. Tāpēc šis produkts būs laba izvēle.” 

Vai Tavā ģimenē ēdat cīsiņus? Ja ēdat, kuri ir jūsu iecienītākie?

Vai šī ziņa, ka nu Rīgas miesnieks ražo cīsiņus bez E vielām, mudinās Tevi cīsiņus iegādāties?