ŠODIEN 10:00 Māmiņu ONLINE TV: bērna plānošana un mūsdienīga kontracepcija

26. Sep 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā plānot bērniņu? Vai ir jāveic kādas analīzes vai izmeklējumi? Kādu kontracepciju izvēlēties pēc dzemdībām?  Uzdod savus jautājumus par mūsdienīgu ģimenes plānošanu ONLINE TV 26.septembrī plkst.10:00!

26.septembrī tiek atzīmēta  arī Pasaules kontracepcijas diena. Pasaules kontracepcijas dienas misija ir uzlabot jauniešu zināšanas par kontracepciju un veicināt atbildīgas izvēles par labu veselīgai dzimumdzīvei. Galvenais Pasaules kontracepcijas dienas motīvs ir veidot pasauli, kurā katra grūtniecība ir vēlama.

Uzdod savus jautājumus jau tagad, rakstot komentāros!

Studijas eksperte būs ginekoloģe Dr. Ina Paegle

- Cik ilgā laikā pēc neizsargāšanās iestājas grūtniecība?

- Vai plānojot bērniņu, jāveic kādas veselības pārbaudes?

- Cik ātri var notikt apaugļošanās?

- Kā kontracepcija ietekmē auglību?

- Kāda ir drošākā kontracepcija pēc dzemdībām?

Uz šiem un citiem jautājumiem sievietēm, kurām jau ir bērniņi un tām, kuras tikai plāno, būs iespēja uzzināt atbildes 26.septembra ONLINE TV tiešraides laikā, kas ilgs aptuveni 45 minūtes no plkst.10:00! Lai skatītos ONLINE TV, pieslēdzies www.maminuklubs.lv trešdienas rītā un spied podziņu Play!

TIEKAMIES www.maminuklubs.lv plkst.10:00 katru trešdienu!

Videosarunas vada Kristīne Virsnīte

Ierosini tēmas, par kurām gribētu skatīties ONLINE TV tiešraides, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

Tiešraidi atbalsta:

www.atceries.lv

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 12:16

šī tiešām ir aktuāla tēma. Es pirmo reiz izmēģināju spirāli. Pirms tam lietoju hormonālās tabletes,bet tās īsti nepatika, turklāt tā ik dienas deva jāiedzer un man piemirstas.
Par spirāli- man daktere ieteica NOVA T ,jo Mirena tomēr esot vecākām sievietēm. Mazliet jau baidos ,jo trešo bērnu tiešām nevēlos.
Mans jautājums= ja nu spirāli organisms nepieņem un tā izkrīt,vai to var just? man šad tad ienāk doma,ka viņa var podā iekrist un es tā laimīgi 'dzīvoju tālāk nemaz nezinot ,ka spirāles sen vairs nav.

lauvinja lauvinja 24. Sep 2012, 09:37

Gribētu zināt ko daktere domā par personalizētajiem datoriņiem kā kontracepcijas līdzekli - efektivitāte? Piemērotība, ja cikls nav standarta, bet ir garāks? Neregulārs cikls?

dandelion2013 dandelion2013 23. Sep 2012, 16:42

Sweiki Maminju klubaa

Velejos jautat - nju jau kadus 10 gadus lietoju kontracepcijas tabletes (Jasminelle)- bija ari pauze pec 5 gadiem 6 men nelietoju, tad atsaku. tagad ar viiru esam nolemusi kaa velamies berninju. Vai menesis nelietojot tabletes butu pietiekosh lai varetu planot mazuliti. Un varbut ir kadas parbaudes javeic?
Paldies. 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 23. Sep 2012, 12:37

Sveiki.

Vēlētos uzzināt no cik gadiem ir iespējama olvadu nosiešana un pēc kādiem kritērijiem to izvērtē, var veikt vai nevar. Esmu lasījusi, ka drīkst no 25 gadiem, bet daudzi ārsti atsakās to darīt. Kāpēc tā?

Tad jautājums par hormonālajām tabletēm - kādas jūsu prāt ir tās "Labākās" ,jo man piemēram, pieredze ar tabletēm ir tāda,ka nu jau esmu 3 bērnu mamma.

Par spirāli Mirēna - vai to var likt arī sievietes zem 30 gadiem? Vai tikai vecākas?

Kādu kontracepcijas veidu ieteiktu sievietei,kas baro bērniņu ar krūti [ bērniņam nav pat vēl mēnesītis ]

par spirālēm jautājums - ja parastā vara spirāle pēc gandrīz 6 mēnešiem izkrita vai ir vērts riskēt un likt cita veida spirāli. Vai nebūs atkal tā,ka organisms to nepieņems?