Šo Māmiņu Kluba raidījumu gaidījām īpaši

Šo Māmiņu Kluba raidījumu gaidījām īpaši

17. Sep 2012, 13:08 mamma27 mamma27

Nu jau atkal MK raidījumu skatīšanās ir kļuvusi par ģimenes tradīciju ne tikai mums ,bet arī omītēm,jo ik pa laikam viņas tv ekrānos var ieraudzīt savus -nu jau divus mazbērnus.Tieši tāpēc arī šo raidījumu ļoti gaidījām ,jo visi gribēja redzēt ,kā tad Adrianam klājās Džimbas skoliņā. Bet nu par visu pēc kārtas.

Šajā 16.septembra raidījumā varēja redzēt trīs tēmas.

Džimbas skoliņa bērniem- ko tajā māca?  

Dodamies meklēt jaunas mēbeles Superbēbīša Miķeļa bērnistabai

Kā pārvarēt bailes no dzemdībām?

Pirmās divas man bija svarīgas,trešā ne visai,bet arī to noskatījos,jo tas ļāva gremdēties atmiņās kā tad bija man.

Džimbas skoliņa bērniem

Protams visvairāk tika gaidīts sižets par Džimbu,jo arī mēs tur bijām un piedalījāmies. Lai arī tv ekrānos tika parādīta tikai neliela daļa no tur redzētā, varu teikt,ka tika parādīts būtiskākais. Gan tas,ka bērni caur viņiem pieņemamu formu- bildēm, stāstiem uzskates līdzekļiem tika mācītas ļoti nopietnas lietas, gan arī pašu bērnu darbošanās un domas.

Jāpiekrīt jau citu māmiņu rakstītajam,ka sižetā varēja iekļaut arī Džimbas skoliņas izmaksas un vecumu ,kuram tas paredzēts.

Kā jau sižetā teicu, Adrians pēc ciemošanās pie Džimbas tiešām vakarā daudz ko runāja par šīm visām tēmām. Bet īpašs parsteigums bija vakarā pēc sižeta atkārtotas noskatīšanās datorā. Ģērbjoties uz gulēšanu, viņš man teica,ka viņš savas intīmās lietiņas nevienam nerādīs -tikai mammai un tētim,jo citi nedrīkst skatīties. Mani tas tiešām šokēja,jo viņš to TIK nopietni pateica. Tas nozīmē,ka gan sižets, gan ciemošanās pie Džimbas ir devis vēlamo rezultātu.

Dodamies meklēt jaunas mēbeles Superbēbīša Miķeļa bērnistabai

Ciemošanās mēbeļu veikalā ar Miķeli bija visnotaļ noderīgs,jo tika apskatītas dažāda veida gultas, piedāvātas ne tikai skaistākās ,bet arī noderīgākās un izdevīgākās divu bēru vecākiem. Patika,ka tika arī cena noskaukta gultiņai.

Izrādīja un pastāstīja gan par zīdaiņu gultiņām ,gan divstāvīgām un augstajām gultām. Tika noskaukti izmēri,lai vecākiem būtu vieglāk saprast līdz kādam vecumam,tad gultu varēs izmantot.

Skatoties sižetu arī man pāris gultiņas ieptikās. Iespējams,ka Denīzei paaugoties arī mēs izvēlēsimies divstāvu gultu.

Patika ,ka Miķelis gultiņas arī izmēģināja. Bet žēl ,ka neviena no gultām netika beigu beigās izvēlēta un iegādāta.

Kā pārvarēt bailes no dzemdībām?

Šajā sižetā visvairāk patika ,ka konkrēti tika izstāstīts,kas tad ir bailes, kāpēc tās rodas un kas visvairāk vairo bailes no dzēmdībām.

Kā vienmēr ļoti patika Diānas Zandes teiktais par šo tēmu. Viņa kā vienmēr saka tā tieši un konkrēti ,un ar spēju pārliecināt ar konkrētiem faktiem.

Bija labi ,ka par šo tēmu izteica domu gan grūtniece ,gan topošais tētis.

Patika ,ka arī vecmāte pastāstīja savas domas par šo tēmu.

Tas ,kas pietrūka, bija konkrētu speciālistu nosaukumi,pie kā griezties, ja bailes nepāriet vai paši saprotam,ka netiksim ar to galā.

Kopumā šo raidījumu vērtēju uz 9 ballēm,jo informācijas bija daudz. Sižeti bija paredzēti plašai auditorijai- gan grūtniecēm,gan zīdaiņu mammām, gan sākumskolēnu vecākiem.

Ieteikumi:

  • Ceru ,ka arī turpmāk tiks rādītas lietas ,kas skar dažāda vecuma mazuļus un bērnus.
  • Gribētu redzēt arī kādu sižetu par pulciņiem un nodarbībām,kur var vest 4-5gadniekus. un vēlams ar visiem izcenojumiem.

Māmiņa Ilze

Skaties Māmiņu Kluba raidījumu, iesūti savu recenziju un laimē!

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:03

Paldies,bet pašai jau vienmēr liekas,ka kaut kas ne tā😀

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:03

Es jau gan nebiju gatavojusies tikt kadrā,bet nu man kā vienmēr paveicās😃 Cerēju ,ka tikai Adrianam būs tas gods filmēties. Turpmāk vienmēr uz šādām filmēšanām īpaši jāpucējas,ja nu kas! ☺

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:03

Jā to izlasīju jau pie Ingas raksta. Tagad skaidrs.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2012, 23:03

izcenojumus diemžēl raidījumā nedrīkstam iekļaut pēc TV mediju likuma - tas klasificējas kā reklāma.

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:03

😃