Sarunas par mūziku „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!”

Sarunas par mūziku „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!”

18. Sep 2012, 00:00 lauvinja lauvinja

2009./2010. mācību gadā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” aizsāka koncertciklu „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!” ar mērķi izglītot un paplašināt bērnu redzesloku par pūtēju orķestra mūzikas daudzveidību un dažādu instrumentu spēli, kā arī pilnveidot skolēnu garīgo un emocionālo pasauli ar mūzikas pārdzīvojuma spēku. Arī 2012./2013. mācību gadā koncertcikls „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!” turpināsies ar četriem koncertiem. Koncerti notiks trešdienās plkst. 12.00 un 14.00 Kronvalda bulvārī 8, zālē 2. stāvā.  

Koncertcikla pirmais koncerts “Spēlēsim komponistus!” 17. oktobrī būs aizraujošs stāsts par to, kā skaņas pārtop mūzikā. Vai katra skaņa jau ir mūzika, kā rodas melodija, kā skan dažādi sitaminstrumenti un – vai arī katrs klātesošais var sacerēt mūziku? Koncertā piedalīsies gan Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, gan sitaminstrumentu ansamblis.

Otrais cikla koncerts “Ziemassvētku zvaigzne” notiks 12. decembrī. Svētku sajūtu un prieku uzburs populāras Ziemassvētku dziesmas un labi zināma klasiskā mūzika.

Trešajā koncertā “No stabules līdz saksofonam” 16. janvārī tiks dota iespēja izsekot vēsturiskai notikumu gaitai, kā ar rokām darināta stabule ir pārtapusi koka pūšaminstrumentos, kuri orķestrī skan mūsdienās. Flautas, obojas, klarnetes, fagoti un saksofoni - tiem veltīts stāsts un mūzika.

Cikla noslēdzošajā koncertā “Džeza mūzikas darbi un nedarbi” 27. februārī spēlēs orķestra “Rīga” bigbends. Skolēnus gaida aizraujoša saruna par vienu no „karstākajiem” mūzikas žanriem – džeza mūziku un tā karalieni – improvizāciju. Iepazīsimies ar džeza vēstures lappusēm un klausīsimies orķestra mūziķu solo improvizācijas.

Koncertcikls īpaši ieteicams 1. –  4. klašu skolēniem. Četru koncertu abonements maksā Ls 2. Ieejas biļete uz vienu atsevišķu koncertu – Ls 1. Koncerta ilgums paredzēts aptuveni viena stunda. Vienam skolotājam – grupas vadītājam tiek nodrošināta brīvbiļete.

Informācija par abonementa biļešu iegādi pa telefonu 67425218 darba dienās no 9:00 līdz 17:00.

 

www.e-skola.lv

aab aab 25. Sep 2012, 23:03

ir gadījies būs šī cikla 3 koncertos! dievīgi!!!! šis orķestris ir tā vērts, lai viņu ietu un klausītos! ziemassvētku cikls ir tik aizkustinošs, ka gandrīz sāku raudāt!