Zīdainīša mamma – studente. Vai tas ir iespējams?

Zīdainīša mamma – studente. Vai tas ir iespējams?

04. Jul 2011, 14:12 avene* avene*

Laiks skrien ātri, ir rudens, krāsainas lapas, sarkani pīlādži un skola. Jau atkal klāt jaunā mācību sezona. Arī mammām – studentēm.


Septembris lielai daļai mammu ir ne tikai ļoti īpašs, bet arī satraukuma pilns. Vienām sava atvase jāaizvada pirmajās bērnudārza gaitās, citām savs mīlulis jāpoš 1.klasei, vēl citas sagaida studijas augstskolā. Mamma – studente. Vai tas vispār ir iespējams? Vai ir iespējams savienot mammas un studentes lomu?

 

Daudzas mammas, kuru bēbīši vēl pavisam mazi, tūlīt sāks studijas. Viņas gaida aizraujošs mācību process, lekcijas, semināri, grāmatas, referāti un, protams, sesija semestra beigās. Vai to visu var apvienot ar maza zīdainīša audzināšanu?

 

Bērns, protams, ir prioritāte katras māmiņas dzīvē. Taču izglītībai arī ir sava nozīme. Bērniem vajag gudras mammas! Gudrajām mammām būs laba izglītība un vēlāk – labs darbs, lai bērni varētu dzīvot labi.

 

Par to pēdējā laikā aktīvi domāju, jo arī es esmu viena no viņām – mammām studentēm. Bēbim pēc nedēļas paliek četri mēneši. Šovasar absolvēju universitāti, iegūstot bakalaura grādu. Nu jau pavisam drīz jāsāk studijas maģistratūrā. Sajūtas un emocijas ir dažādas – gan bažas, gan neziņa un šaubas, bet tai pašā laikā arī prieks, ka varēšu atkal mācīties. Lai gan tie ir tikai pāris vakari nedēļā, mani māc satraukums par to, vai rīkojos pareizi, tik agri atsākot studijas. Lai vai kā esmu apņēmības pilna būt gan laba mamma, gan cītīga studente.

 

Vai Tu studē? Pastāsti, kā Tev izdodas apvienot bērniņa audzināšanu ar augstskolu!

 

Sveiciens visām mammām – studentēm, jauno mācību sezonu uzsākot! Veiksmi un lai viss izdodas!

02. Sep 2010, 16:18

Noteikti var! Es ar meituku puncī pabeidzu bakalaura studijas, pēc tam pēc gada akadēmiskā aizgāju uz maģistrantūru. Tā kā arī strādāju, bet tētis mūsu dzīvē pārāk nepiedalījās, bet pēc tam palikām ar meitu divatā, tad man nācās algot auklītes, kas mazo pieskata manas prombūtnes laikā, kā arī pasniedzēji bija saprotoši, nosūtīja man darbiņus uz e-pastu, atļāva neapmeklēt visas lekcijas. Secinājums pēc tā visa - jo vairāk jāizdara, jo vairāk var izdarīt. Tagad, gaidot otru mazuli, esmu jau otrā maģistrantūrā, palicis vien uzrakstīt diplomdarbu un aizstāvēšana sakritīs ar dekrētā iešanas laiku. Pēc tam varēšu patiesi un no sirds atpūsties 😀 Taču jau tagad štukoju, ka gribēšu bērna kopšanas atvaļinājuma laikā iziet kādus kursus, lai paliktu ''apritē'' 😀

02. Sep 2010, 15:41

Kad pieteicās mazais, nolēmu klātienes studijas nepārtraukt, tā mēs divatā (mazais puncī) apmeklējām lekcijas. Dēliņš piedzima maijā un septembrī turpināju studijas, kamēr biju skolā mazo pieskatīja vecmāmiņa, starpbrīžos braucu mājās, lai pabarotu. Apvienot bija iespējams, grūtāk nācās ar lielo darbu rakstīšanu. Tagad mazajam jau 1,4 gadiņi, esmu atsākusi darba gaitas un man ir pēdējais gads augstskolā. Arī vīrs pagājušā gadā uzsāka studijas, tiesa neklātienē. Liels atbalsts mums ir vīra vecmamma un mamma, kuras pieskata mazo ķiparu, kamēr mēs esam skolā vai darbā.

02. Sep 2010, 15:33

kika007 - kur Tu dzīvo , kurā Latvijas galā?

02. Sep 2010, 15:33

Madde- es Tev privāti ziņu nosūtiju😀

02. Sep 2010, 15:02

Man jau tā bija grūti, jo biju pārnākusi no SPPA augstkolas uz jaunu skolu . Protams, ka noteikumi un specifika darba rakstīšanai citi. Neteikšu, ka atsaucīgi cilvēki. Viss jau būtu super, ja darba vadītāju varētu atrast, kas grib Tevi paņemt. Man kādi 3 darba vadītāji tā arī atklātā teklstā pateica, ka netaisās par tādiem santīmiem uzraudzīt bakalaura darba rakstīšanu😤
Es nevaru īsti tagad lekties", jo man vajag to dokumentu! Kad dabūšu dokumentu uzsperšu to ūķi gaisā 😃!!!
Darba vadītāja arī nemācēja man paskaidrot kā tā var būt, ka recenzents izlaida darbu cauri , bet komisija nē???

02. Sep 2010, 14:59

Mana pele piedzima maija vidū, skola beidzās īsi pirms jāņiem. Tiesa gan man skola nav pa dienām, ir 2 vakari un visa sestdiena. Tad nu vīrs jau no pirmajām bērniņa dienām aukslējās ar mazo. Nākamnedēļ turpināšu mācīties. Nav tik traki. Galvenais, ka zinu, ka varu uzticēties savam vīram ,ka ar mazo viss būs kārtībā 😀

02. Sep 2010, 14:42

ambera, kas tas ,atvainojos, par sviestu? vismaz manā fakultātē galvenā teikšana par bakalaura vērtējumu ir recenzentam.
Lai vai kā - veiksmi Tev! uzcept jaunu bakalaura darbu tiešām nav viegli.

es esmu ļoti pateicīga bēbīša tētim, kas mazuļa pirmajā dzīves mēnesī ļoooooti daudz auklējās ar viņu, kā arī savai mammai un draudzenēm, kas man katru dienu veirākas reizes atgādināja, ka man jāuzraksta tas bakalaurs. Tagad nezinu, kur es izrautu tos 300 latus, ja vajadzētu rakstīt gadu vēlāk.

02. Sep 2010, 14:33

Es pabeidzu pēdējo kursu noliku visus eksāmenus esot vēl stāvoklī. Piedzima dēls jūlijā un es paņēmu akadēmisko gadu. Man atliek uzrakstīt bakalaura darbu. Pagājušajā gadā atjaunojos pēc akadēmiskā un centos nokārtot bakalaura darba aizstāvēšanu. Recenzents ielika atdzīmi 7 , bet aizstāvēšanas dienā man pateica, ka nesaprotot kāpēc recenzents ir izlaidis tādu darbu cauri. Vēl komisija brīnijās un nesaprata neko? Es teicu, ka lai ļaj man aizstāvēt es visu izskaidrošu. Man to neļāva izdarīt. Šogad izlaidīšu , jo pašlaik prioritāte ir mājas iegāde un lieki 300LVL par to, ka vēlreiz rakstīšu jaunu bakalaura darbu liekas stulbi😤 Jā un neļauj man izlabot uzrakstīto bakalaura darbu, bet saka , ka jāraksta pilnīgi jauns darbs!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 02. Sep 2010, 14:28

Es arī biju viena no māmiņām - studentēm. Kad meitiņai bija tikai 10 dienas, atgriezos skolā solā neklātienē! Labi, ka man ir tik saprotošs vīrs un mamma, kas palīdzēja meitiņu pieskatīt un veda pabarot uz skolu 😀