Zatlers izsludinājis likumu par pensiju un pabalstu samazināšanu

Zatlers izsludinājis likumu par pensiju un pabalstu samazināšanu

27. Jan 2010, 12:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Valsts prezidents Valdis Zatlers izsludinājis likumu "Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam", kas paredz pensiju samazināšanu par 10%, strādājošo pensionāru pensiju samazināšanu par 70% un strādājošo vecāku pabalstu samazināšanu par 50%.

Likums būs spēkā no rītdienas, 1.jūlija, līdz 2012.gada 31.decembrim.

Likums noteic, ka pensiju un pabalstu samazinājums attieksies uz turpmākajiem 3,5 gadiem.

Tas paredz, ka šajā periodā personai valsts vecuma pensiju un izdienas pensiju izmaksā 90% apmērā no atbilstoši normatīvajiem aktiem piešķirtās pensijas apmēra.

Valsts vecuma pensijas un izdienas pensiju saņēmējam, kurš gūst ienākumus kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais, izmaksās 30% apmērā no atbilstoši normatīvajiem aktiem piešķirtās pensijas apmēra.

Laika periodā no 2009.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 2.maijam personai, kura bērna kopšanas laikā gūst ienākumus kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais, likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu" noteikto vecāku pabalstu izmaksās 50% apmērā no piešķirtā pabalsta apmēra.

Tāpat līdz 2012.gada 31.decembrim Valsts sociālo pabalstu likumā noteiktā ģimenes valsts pabalsta apmērs par katru bērnu būs astoņi lati mēnesī.

Sociālās apdrošināšanas pakalpojuma vai valsts sociālā pabalsta pārmaksu atgūšanai, kas radušās, piemērojot šā likuma noteikumus, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra veiks ieturējumus 10% apmērā no katra piešķirtā sociālās apdrošināšanas pakalpojuma vai valsts sociālā pabalsta.

Zatlers izsludinājis arī citus likumus, kas saistīti ar šā gada valsts budžeta grozīšanu un taupības programmu, tai skaitā, piemēram, grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas paredz no šā gada 1.jūlija līdz 31.decembrim par 20% samazināt deputātu amata algu, kā arī atlīdzību par piedalīšanos Saeimas komisijās.

Valsts budžeta grozījumus Zatlers izsludināja jau iepriekš.




LETA

30. Jun 2009, 18:28

Starp citu, gribēju pie reizes palūgt māmiņu klubu ievietot portālā iesnieguma paraugu, kādu būtu vēlams iesniegt Satversmes tiesā.., jo kamēr te viss tas kolektīvais notiksies, mani jau sen kredītiestādes būs apēdušas.. Patiešām, ļoti vajag paraudziņu.. Īstenībā sen jau kaut ko tādu vajadzēja šeit ievietot, lai arī mēs paši varam aizstāvēt savas tiesības, citādu gaidīt tikai uz citiem nav normāli..

30. Jun 2009, 18:22

Rītdien jaunajā e-žurnālā būšot informācija Satversmes tiesas jautājumā, vismaz tā es dzirdēju.

Un Zatlers patiešām ir pēdējais gļēvulis. Tiešām ieteiktu izlasīt viņam Satversmi.. tur viss skaidri un gaiši ir uzrakstīts. Kas tas pa prezidentu, ka izsludina likumu, kurš ir pilnībā pretrunā ar Satversmi?

Kā viņiem vispār nav kauna.. kāpēc viņiem tiek samazinātas algas tikai par 20% un tikai līdz šī gada 31. decembrim.. Manī jau ir tādas dusmas, ka ļoti nākas savaldīties, lai kādam no viņiem meitas pamperu galvā neuzbāztu..

Stulbie sava labuma meklētāji.. Redz krīzei ir jābūt tikai tautai.., bet paši ar saviem speķainajiem vēderiem turpinās cepures kuldami dzīvot.

30. Jun 2009, 16:36

Nevis prezidents, bet pēdējais....!!! Kā var ņemt nost no pensijām?!! Cilvēki visu mūžu strādājuši, bet tagad ņem nost pēdējo. It sevišķi strādājošiem pensionāriem!!! Man tētis ir strādājošais pensionārs, jo no vienas pensijas nepietiek dzīvošanai. Kāpēc tad ministru algas netiek skartas!!! Kāpēc tad ministri nesaņem minimālo algu?!! KAUNS MŪSU VALSTIJ!!! Jau tik tālu nodzīvojušies, ka ņem no bērniem un pensionāriem! FUJ!!! Man ir kauns, ka dzīvoju šādā valstī...

30. Jun 2009, 14:03

man piemēram arī gribas zināt kas notiek attiecībā uz vēršanos ST, patreiz kaut kāds klusums iestājies??!!!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 30. Jun 2009, 12:51

Maminu klubs sobrid organize versanos Satversmes tiesa, viss info bus, bet katra zina ari individuali to var darit!

30. Jun 2009, 12:04

super mēs cietīsim u sūkāsim īkšķi ēdiena vietā 3,5 gadus bet redziet deputātiem algu samazina no 1 jūlija līdz 31 decembrim un vēl saņems atlīdzību par piedalīšanos Saeimas komisijās jāpaskatās cik viņi par to saņems vai tik tie 20% nav pielikti tur...valsts čakarēšana LIELS LIELS FUJ!!!!!!!

30. Jun 2009, 11:22

nu baigi labi vai ne vini sev tikai samazina par 205bet mums parejiem par 50%un pensonariem 70%pasi sev ari vareja samazinat uz 100% kas tad viniem nekais vieniem tie 20%neko neiztieks tapat sanems savas lielas algas,bet mus kam mazi berni mums jacies ka samazina vairak neka pasi sev..☹

30. Jun 2009, 10:10

tas nozīme, ka tiem kam nepaspēs pārrēķināt un izmaksās jūlija mēnesi pa vecam "lielo" čunguru, tiem ieturēs pārmaksāto katru nākamo mēnesi atvelkot ne vairāk kā 10 %
bet par prezidentu man tiešām trūkst vārdu- marionete ☹

30. Jun 2009, 09:50

......ne prezidents, bet...........

30. Jun 2009, 09:39

iebaziet tos 8ls.....sviests kaut kads,varbut vispar neelposim 3,5gadiem...

30. Jun 2009, 09:11

un tas skaitas valsts prezidents... skumji... korupcija, korupcija. Zel veco cilvecinu un bernu. ☹