Vientuļā māte sludinājumā piedāvā savus iekšējos orgānus

Vientuļā māte sludinājumā piedāvā savus iekšējos orgānus

07. Nov 2010, 19:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Internetā atrodams sludinājums, kurā sieviete vārdā Līga no Jēkabpils rajona par 15 000 latu grib pārdot savus iekšējos orgānus.

 

"Esmu jauna veselīga sieviete, nu pārdodu savas olnīcas, jo esmu nonākusi pamatīgā finanšu krīzē un nezinu, ko darīt tālāk un kā audzināt savu dēliņu un maksāt komunālos pakalpojumus. Krīze ir nežēlīga, un esmu arī bezdarbniece. Labu prātu strādātu, bet nav kur. Tādēļ izlēmu pārdot savas olnīcas, gan jau atradīsies kāda sieviete, kam tādas ir vajadzīgas," teikts sludinājumā.


"Ko man citu darīt šajos laikos, kā man samaksāt rēķinus un pabarot bērnus?" retoriski aģentūrai BNS sacīja sieviete, kuras vārds ir Līga. Viņa ir jēkabpiliete, kas audzina sešus gadus veco dēliņu un pagaidām vēl ir tā dēvētā 100 latu stipendiāte, taču apzinās, ka stipendija drīz beigsies un līdz ar to arī līdzekļi sevis un bērna uzturēšanai.


Savukārt AVA klīnikā portālam Diena.lv pieļāva, ka sieviete kļūdījusies, olnīcas sajaucot ar olšūnām. Olnīcu pārstādīšana pasaulē nenotiek, sacīja speciālisti. Šī klīnika nodarbojas ar olšūnu pārstādīšanu. Klīnikā gan neatklāj, cik donori par to saņem, taču "var nopelnīt". Rīgā ir vairākas klīnikas ar šādu speciālizāciju. Arī Latvijas Transplantācijas centra (LTC) vadītājs Rafaels Rozentāls aģentūrai BNS norādīja, ka faktiski šādai vēlmei reāla seguma nav, jo "viņa var gribēt pārdot kaut vai savu galvu, bet Latvijā tas nav iespējams". "Nekādas orgānu pirkšanas un pārdošanas nenotiek, turklāt olnīcu vispār diez vai kāds tā gribētu pirkt," viņš sacīja un pauda sašutumu par šādu sludinājumu parādīšanos.


Kā noskaidroja aģentūra BNS, krīzes dēļ sieviete atlaista no pavāra palīga amata un sākotnēji rokas nav nolaidusi, bet meklējusi darbu, taču neveiksmīgi. "Esmu darbu meklējusi un neskaitāmas reizes likusi sludinājumus... bezjēdzīgi. Visi tik pasaka, ka ir tādi laiki, ka darbiniekus nevajag un visur samazina un visus atlaiž," viņa klāstīja. Uz ārzemēm sieviete nevēlas doties, jo tur nevienu nepazīst, turklāt viņas apgādībā ir bērns, un darba meklēšana ārzemēs ar mazu bērnu uz rokām ir pavisam citādāka, nekā ja bezdarbnieks ir viens pats. Radi Līgai ir, taču tiem arī klājas grūti, un viņi nevar palīdzēt materiāli.


Neviens orgānu pircējs un pat ne interesents pagaidām viņai nav zvanījis. Sieviete sludinājumu ievietojusi internetā otrdien. "Patlaban citus orgānus es nevaru pārdot, taču, ja būtu iespēja, es pārdotu jebkuru orgānu, lai tikai savu bērnu varētu izskolot," uzsvēra sludinājuma autore.


Patlaban Latvijā notikušas tikai nieru pārstādīšanas operācijas, vairāki pacienti tikuši pie jaunas sirds, un LTC ķirurgi varētu visīsākajā laikā apgūt arī transplantoloģijai ļoti nepieciešamo, taču laika ziņā visietilpīgāko aknas pārstādīšanas operācijas tehnoloģiju, bet to visu stingri regulē likumi.


Pērnā gada nogalē internetā parādījās sludinājums, kur kāds vīrietis bija ievietojis paziņojumu, ka pārdod savu nieri. Vīrietis arī nekautrējās televīzijā stāstīt par savu motivāciju, kāpēc šādi rīkojies.


BNS, Barbara Ālīte

12. Feb 2010, 23:24

Vajadzētu palīdzēt šajai sievietei - vai tad tiešam pašvaldība neko nevar darīt???

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Paldies, meitenes!

Jāmēģina viņa atrast. Lai cik dīvains neliktos sludinājums, tpomēr tas ir tāds kā izmisuma sauciens pēc palīdzības. Vismaz uzmeklēt jau to mammu var un uzzināt vairāk par viņas situāciju. Mēģināsim!

10. Feb 2010, 23:17

Domāju, ka palīdzību var saņemt arī nepārdodot orgānus, jo ko gan bērns darīs, ja mamma pa gabaliņiem sevi pārdos?! Ir taču sociālais dienests, kur palīdz ar komunālajiem, iztikas minimumu un dažādiem citiem atbalsta pasākumiem ģimenēm ar bērniem.Latviešu tauta nelaimē turas vairāk kopā un ir atsaucīgāka!

10. Feb 2010, 17:16

Cik sapratu pēc šī raksta, tad ir norādīts tel.nr. ("Neviens orgānu pircējs un pat ne interesents pagaidām viņai nav zvanījis.").
Traki, ka tā notiek ☹

10. Feb 2010, 16:35

Pie viņas sludinājuma,nav norādīts kontakttelefons??
Parasti jau pieliek telefonu,vai e-mail adresi!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Šo sievieti vajadzētu atrast un mēģināt viņai palīdzēt! Interesanti, kā varētu dabūt viņas kontaktus?

10. Feb 2010, 15:46

es atkal patv redzēju,kur vecāmate arī ielika sludinājumu,par to ka grib pardot nieres,un viņa pat beigās piekrita sniegt interviju..kapēc tā rīkojas☹Asaras bij acīs to visu klausoties☹