Alternative content

VIDEO: pirmās dienas plašajā pasaulē

04. Mar 2011, 12:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa ierašanās ir liels notikums ne tikai māmiņai un tētim, bet arī pašam mazulītim, kuram jāsajūt un jāapgūst kā šī pasaule ir iekārtota. Un mēs viņam noteikti varam palīdzēt.

 

Jo bērniņš ir mazāks, jo maigākiem un lēnākiem ir jābūt mūsu pieskārieniem. Mēs visu darām nesteidzoties, tā, it kā visa dzīve notiktu palēninājumā. Straujas kustības un pēkšņi trokšņi var mazulīti izbiedēt un satraukt. Visam, kas saistīts ar bēbīša ikdienu, ir jānorit līganā ritmā..

 

Sākumā šķiet, ka bērniņš to vien dara kā ēd un guļ un kaut kad tam visam pa vidu mēs nomainām autiņbiksītes un izejam pastaigā. Taču bērniņam tie ir lieli notikumi. Ikviena nomoda minūte nes jaunu informāciju. Tāpēc visu darām ar lielu mīlestību un pacietību.

 

Brīdis, kad mainām savam bērniņam autiņbiksītes ir jāuztver kā iespēja viņam veltīt vislielāko maigumu un uzmanību. To noteikti nevajadzētu darīt steigā, jo jāpaspēj kādam piezvanīt vai jāskatās seriāls. Mēs mazulītim stāstām, ko tūlīt darīsim, aprakstām katru savu kustību, lai radītu bērniņā mieru. Kad mazulīša dupsītis ir tīrs, ietinam viņu dvielītī, ļaujam sajust, cik tas ir silts un patīkams. Dodam iespēju bērniņam baudīt gaisa peldes. Glāstām mazo puncīti, sabučojam mazās peciņas, ļaujam sajust savu smaržu. Mēs smaidām un priecājamies par katru mirkli, ko pavadām kopā. Lūkojamies mazajās actiņās un liekam noprast, ka viss ir labi, ka šajā brīdī nav nekā svarīgāka par viņu. Mazulītis ar prātu vēl nav spējīgs uztvert to, ko darām, taču viss viņa mazais ķermenītis uzsūc sevī mūsu sajūtas, noskaņojumu un attieksmi.

 

Nesteidzamies aicināt ciemos radus un draugus. Noteikti nav jāpaspēj uz visiem saviesīgiem pasākumiem. Pirmie mēneši ir laiks, kad visa bērna pasaule ir viņa mamma. Mēs joprojām ar savu mazulīti esam viens vesels, kaut arī viņš jau ir piedzimis. Bēbītis ir laimīgs dzirdēt silto un tik labi pazīstamo māmiņas balsi, kura čukst, runā un smejas. Nav drošākas vietas par mūsu klēpi, kurš aizraida satraukumu un raudas.

 

Bērniņš vēl neprot pateikt, ko vēlas un sagaida, taču neuztraucieties, mūsu instinkti un sirds gudrība pasacīs priekšā pēc kā kāro mazā dzīvībiņa. Mēs nevaram nodarīt pāri savam bērniņam, jo viņš ir mūsu mīlestības izlolots.

 

Varētu domāt, kam tas viss ir vajadzīgs, jo bērniņš tik un tā neko no saviem pirmajiem dzīves mēnešiem neatcerēsimies. Taču šī ir informācija, kas paliek dziļi zemapziņā un stiprina neredzamo, bet tik labi jūtamo, saikni ar māmiņu.

 

PIESAKIES UZ ADAPTĀCIJAS LEKCIJU ŠEIT!

 

Par jaundzimušo labsajūtu rūpējas jaunās Huggies® Newborn autiņbiksītes, kas ir īpaši mīkstas, maigas, rūpīgi izstrādātas, un tagad arī ar bio kokvilnu autiņbiksīšu ārējā slānī!

 

1

Huggies® Newborn nodrošinās Tavam mazulim sausuma un ērtuma sajūtu visas dienas garumā, ļaujot mazuļa dupsim elpot caur īpaši dabīgo kokvilnas slāni. Turklāt, šīs īpaši dabīgās autiņbiksītes ļaus izvairīties no izsitumiem autiņbiksīšu zonā!

 

Huggies® Newborn ir arī Starter Kit komplekts - jau gatavs iepakojums, kas speciāli paredzēts līdzi ņemšanai uz dzemdībām!

5

 

Noskaties video un uzzini vairāk par bērniņa adaptāciju pasaulei!