Vēl dažas dienas var paspēt pieteikties pabalstam mācību līdzekļiem!

14. Jun 2010, 10:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl var pietiekties pabalstam mācību līdzekļu iegādei


Rīgas domes Labklājības departaments atgādina rīdziniekiem, ka līdz 31.oktobrim vēl var pieteikties pabalstam mācību līdzekļu iegādei.


Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras savu pamata dzīvesvietu deklarējušas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz Ls 135 katram ģimenes loceklim.


Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā; sociālās korekcijas klašu audzēkņiem (bez vecuma ierobežojuma).


Bērnam no ģimenes, kurai piešķirts trūcīgas ģimenes statuss (ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz Ls 90 katram ģimenes loceklim) pabalsta apmērs ir 40 latu.


Bērnam no ģimenes, kuras ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz Ls 135 katram ģimenes loceklim pabalsta apmērs ir 30 latu.


Lai saņemtu pabalstu bērna likumiskais pārstāvis vai bērns līdz 31.oktobrim Rīgas priekšpilsētas (rajona) Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai nogādā rakstisku iesniegumu un izglītības iestādes izziņu par to, ka bērns mācās iepriekšminētajā mācību iestādē, kā arī aizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju un uzrāda personu apliecinošu dokumentu.


Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt, zvanot uz Rīgas domes Sociālo jautājumu centra bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst. 9.00 līdz plkst.17.00, piektdienās no plkst.9.00 līdz plkst.16.00 (no plkst.17.00 līdz plkst.21.00 darbojas automātiskais atbildētājs). Informāciju var iegūt arī Labklājības departamenta mājas lapā internetā: www.ld.riga.lv.

22. Oct 2009, 13:55

nezināju,ka vēl ir tāds pabalsts-bet prieks par to:😀