Vecāku pabalstu pārejas periodam nepieciešami 7 miljoni latu

Vecāku pabalstu pārejas periodam nepieciešami 7 miljoni latu

21. Jan 2010, 17:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labklājības ministrija (LM) plāno valdībai piedāvāt piemērot pārejas periodu saistībā ar vecāku pabalstu, lai izmaiņas pabalsta apmērā neattiektos uz tiem vecākiem, kuri šobrīd gaida bērniņu. Tādā gadījumā plānotais ietaupījums uz vecāku pabalsta samazināšanas rēķina saruktu par septiņi miljoniem latu, liecina Labklājības ministrijas aprēķini. Šobrīd ministrija šaubās, vai šo summu varētu atrast LM nozarē, Diena.lv teica LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilona Jurševska.

Pārejas periods varētu būt 306 dienas, un tas bija jau ministrijas sākotnējais piedāvājums valdībai, uzsvēra I. Jurševska. "Jautājums šobrīd ir par tām mammām, kas gaida bērniņus. Ja tiek ievēroti tiesiskās paļāvības principi, jāmeklē septiņi miljoni 2009. gada budžetā, kas būtu ietaupīti, ja pārejas perioda nebūtu," teic I. Jurševska un norāda, ka labklājības nozare ir tik daudz īsināta, ka diez vai šis resors būtu tas, kur šo naudu atrast. "Šis jautājums vēl tiek risināts - vai mēs rosināsim valdību meklēt šo naudu, vai arī valdība uzdos mums to atrast, man to ir grūti pateikt.  Ministrija turpina strādāt pie grozījumiem," skaidroja I. Jurševska.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) iebilda pret LM 13.maijā izplatīto paziņojumu par to, ka līdz 50% varētu samazināt vecāku pabalstu visiem strādājošiem vecākiem, neņemot vērā bērna dzimšanas laiku. Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) neilgi pēc mainīja nostāju un paziņoja, ka izmaiņas vecāku pabalsta apmērā skars tikai tos vecākus, kuriem bērni dzims, sākot ar 1.jūliju. Līdz 1.jūlijam dzimušajiem bērniem piešķirtie pabalsti gan strādājošiem, gan nestrādājošiem vecākiem tiks izmaksāti līdzšinējā apmērā.

19. May 2009, 06:07

uz tiesu!!!!!!!!!! maaminjas... man sak apnikt sie treknie cuukas nesapratiiis kameer neieraudzis draudus 😤

18. May 2009, 19:47

Nu tad beidzot kāds saprātīgs teksts no LM. Jācer, ka izdosies valdībai atrast 7 milj. un mēs saņemsim pabalstu ar kādu bijām rēķinājušies.

18. May 2009, 19:24

Ha! 7 miljoni! Dienviddtilta būvniecībā nelietderīgi tika iztērēti 27! Kā vienmēr tika konstatēts fakts un ar to viss beidzies! Bet tagad jāapzog vēl nedzimuši bērni! Vai nu, lai uzliek pārejas periodu, vai uz Satversmes tiesu!

18. May 2009, 17:20

PĀREJAS PERIODAM IR JĀBŪT UN, LAI SĀKTU SKAITĪT NO LIKUMPROJEKTA PIEŅEMŠANAS DIENAS, NEVIS AR KĀDIEM ATPAKAĻ EJOŠIEM DATUMIEM ?????

18. May 2009, 17:08

PĀREJAS PERIODU VAJAG, JA NĒ PIEDZĪSIM NO VALSTS AGRĀK VAI VĒLĀK AR PROCENTIEM, SAMETĪSIES KATRS PA DESMIT LATIEM NOLĪGSIM PIECUS JURISTUS UN CERAMS PIEDZĪS ARĪ NO AMATPERSONĀM PAR MORĀLO KAITĒJUMU!