Vardarbības cikla fāzes

Vardarbības cikla fāzes

22. Feb 2010, 14:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairumā gadījumu agresīvi vīrieši ir spējīgi kontrolēt savu uzvedību un labi apzinās, kur un ko viņi var atļauties. Šie vīrieši dzīvo normālu dzīvi un ir agresīvi tikai attiecībā pret konkrētu sievieti. Viņu sociālais statuss var būt ļoti augsts, viņi var ieņemt vadošus amatus un būt veiksmīgi biznesā.

 

Vardarbības ciklam ir 3 fāzes.

 

1. Atsevišķi apvainojumi. Sievietes parasti uz to reaģē mierīgi, cenšas „nogludināt” situāciju un attaisnot šādu uzvedību ar nepatikšanām darbā, papildus stresu un tml. Taču spriedzei pieaugot, sieviete  kļūst aizvien apdraudētāka un tieši šajā stadijā viņai nepieciešams atbalsts un palīdzība.

 

2. Akūta vardarbība. Vīrieša agresijas lēkmes ir tik spēcīgas, ka tās vairs nav iespējams noliegt. Sieviete jūt šīs agresijas tuvošanos un jau iepriekš izjūt bailes un depresiju. Kad vardarbība notiek, raksturīgi, ka pēc tam sieviete sāk noliegt tās nopietnību, nemeklē palīdzību policijā vai pie ārsta. Šajā stadijā sievietei jāsaprot, ka no paredzamas vardarbības ir jāizvairas (jāpiezvana draugiem, jāaiziet no mājas un tml.), bet pēc tam jārisina jautājumi par attiecību pārtraukšanu.

 

3. Medus mēnesis. Vīrietis atkal ir labs, mīļš un sola nekad vairs tā nedarīt. Vai arī pārliecina sievieti, ka viņa pati ir vainīga, jo ir izprovacējusi vardarbību. Šajā stadijā sievietei ir visgrūtāk pārtraukt attiecības, taču jāatceras, ka vienreiz notikusi vardarbība atkārtosies vēl un vēl.

10. Aug 2009, 22:51

erika-Tev taisnība,piekrītu tavam teiktajam.

10. Aug 2009, 22:51

erika-Tev taisnība,piekrītu tavam teiktajam.

09. Aug 2009, 22:34

pieradums, meitenes- pieradums un zems pašērtējums- "kaa tad es bez vina dzivosu, kaa tiksu gala ar bernu, no ka aprtiksim", utt...