Vandas Olaru izstrādātais maršruts uz Igauniju

Vandas Olaru izstrādātais maršruts uz Igauniju

01. Jun 2010, 22:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piedaloties konkursā "Ceļojums pa Baltiju" māmiņa Vanda Olaru iesūtījusi savu izstrādāto maršrutu. Izstrādā savu maršrutu arī TU!

Rīga – Mazsalaca – Juuru ciems – Rapla – Tallina – KeilaHaapsala - Castle Koluvere -  Tallina – Rakvere - Jagala 

Mazsalacas vāciskais nosaukums – Salisburg, izveidojās par biezi apdzīvotu vietu pēc 1864. gada. Tajā laikā uzcēla pirmo tiltu pār Salacas upi un miestiņā attīstījās amatniecība un tirdzniecība
Mazsalaca robežojas ar Skaņkalnes pag., Sēļu pag., Vecates pag., Ramatas pag.

Viesojoties Mazsalacā, jāapskata:

{smallpic:1}

  • 14.gs. celto Sv. Annas luterāņu baznīcu, kas savu tagadējo izskatu ieguvusi 1890. gadā.
  • Seno koku aleja aizved uz klasicisma stilā celto Valtenberģu muižu, kuru ieskauj ar daudzām retu koku un krūmu sugām bagāts parks. 1933. gadā muižas ēka atjaunota skolas vajadzībām.

{pic:2}

Mazsalaca nav iepazīta, ja nav būts Skaņākalna dabas parkā. Tas apmeklētājus piesaista ne tikai ar dzidro un dīvaino atbalsi Skaņajā kalnā, bet arī ar daudziem citiem unikāliem un teikām apvītiem dabas objektiem – Bezdelīgu klintīm, Neļķu klintīm, Eņģeļa alu, Velna alu u.c. Dabas skaistumu parkā papildina Rīgas lietišķās mākslas studiju “Dzīne” un “Cēre” meistaru veidotās ozolkoka skulptūras. 1992. gadā top Ziemeļvidzemes stiprinieka Kurbada taka, bet 1995. gadā – Rūķu taka, čakluma un gudrības simbols.

{pic:3}

{pic:4}

Mazsalacas novada muzejā, sauktā arī par “Velniņu” muzeju, apskatāma kokgriezēja Valtera Hirtes radītā velnu pasaule, kas ir tikpat tikumiem un netikumiem pārpilna kā cilvēku dzīve.

{pic:5}

Kad apskatījām Mazsalacu, braucam uz Igauniju.

Pirmais, ko apskatīsim Igaunijā, būs Mahtra muzejs.

{pic:6}

Muzejs Mahtra atrodas Igaunijā. Tas atrodas aptuveni 60 km no galvapilsētas Tallina , apmēram 10 km no pilsētas Rapla , ciematā Juuru. Šis ir muzejs, kas iepazīstina ar igauņu zemnieku dzīvi 19.gs. un notikumu Mahtraské karu. Muzejs tika dibināts 1969 gadā. Muzejā var apskatīt vecās zemnieku mājas rīkus, seno laiku mēbeles un daudz ko citu.

{pic:7}

{pic:8}

Kad esam apskatījuši muzeju, dodamies uz pilsētu Rapla, kas atrodas 12 km no muzeja.

{pic:9}

Pilsēta atrodas 60 km uz dienvidiem no Tallinas, un tājā ir 6500 iedzīvotāju. Rapla ir pilsēta, līdz 1993.g., bija ciems, kas tika dibināts 13 gadsimtā.  Raplā ir  divas baznīcas un vairākas interesantas  ēkas.

{pic:10}

{pic:11}

Kad apskatījām pilsētu Rapla braucam uz Tallinu. Un kā mēs jau zinām, ka Reval Hotel ir akcijas, tāpēc dodamies uz turieni.

{pic:12}

No rīta braucam apskatīt apskatīt skaisto ūdenskritumu Keila.

{pic:13}

Ūdenskritums Keila Joa atrodas Igaunijā. Jūs varat atrast viņu ziemeļu valstī daļā.  . Keila ūdenskritums ir otrais lielākais ūdenskritums Igaunijā. Keila ūdenskritums ir 6,1 metrus augsts un 60 metru plats. Virs  ūdenskrituma ir interesants tilts, kas simbolizē mīlestību.

{pic:14}

Keilas ūdenskritums ir 60-70 metrus plats.

{pic:15}

Speciāli izveidots skatu laukums.

{pic:16}

Haapsalu ir spa pilsētu un populāra piejūras kūrortā. Haapsalu slavena ar jūras ūdeni, dziedinošo dubļu un mierīgu atmosfēru. 

Piekrastē ir skaista smilšaina pludmale. Haapsalu agrāk saukta par "Venēcijas Ziemeli’’ pateicoties aktīvajiem ūdeniem. Pilsēta tika dibināta 13 gadsimtā, un drīz vien tika izveidota bīskapija. No šī brīža ir jāsaglabā viduslaiku ēkas, tai skaitā Gotiskā bīskapa pils ar skaistu katedrāli, kas ir lielākais visā Baltijas reģionā.

{pic:17}

Haapsalu dzelzceļa stacija.

{pic:18}

Haapsalas Raudtee muzejs. (Dzelzceļa muzejs)

Tālak braucam uz Koluveres pili.

{pic:19}

Koluvere pils atrodas mākslīgā ezerā.

{pic:20}

Un vēl ir interesanti tas, ka uz pīlem ir Igaunijas karoga krāsas- zils melns, balts.

{pic:21}

Tālāk braucam apskatīt galvaspilsētu Talinu.

{pic:22}

Tallina ir Igaunijas galvaspilsētā.  Šajā pilsētā vēsture aizsākās jau dzelzs laikmetā,  10. gadsimtā sāka dzīvot iedzīvotāji. 12 gadsimtā jau bija liela osta ar spēcīgu tirdzniecības centru. Pirmo reizi rakstveidā pieminēta pilsēta Tallina no 1154.gada.  

Alexander Newski –katedrāle.

{pic:23}

Braucam uz viesnīcu.

Trešajā dienā braucam uz pilsētu Rakvere.

Igaunijas pilsēta Rakvere atrodas valsts ziemeļos. Pilsēta slavena ar savu slaveno statuju savvaļas bullis, tad Tarvasovou statuja izveidojis igaunijas  tēlnieks Tauno Kongrem. Statuja veidota no bronzas.

{pic:24}

Un tālāk dosimies apskatīt Rakveres pili (cietoksni).

{pic:25}

Rakveres pils, kas atrodas Igaunijas ziemeļos, ir kā 16. gadsimta tematiskais parks visai ģimenei. Viduslaiku pasaule ar loka šaušanas turnīriem, tūvcīņas ar šķēpiem un zobeniem un dārglietu meklēšanu.

{pic:26}

Biļešu kase iekārtota atbilstoši Viduslaiku stilam.

{pic:27}

Durvju sargs jau pie durvīm apmeklētājus ietērpj attiecīgos tērpos un piedzīvojumi var sākties...

 {pic:28}

Pils pagalmā ir iekārtotā arī neliela ēstuve, kurā vecāki var ieturēt maltīti, kamēr bērni draiskojas.

{pic:29}

Lielgabals, kura zalves skaņas ir tālu dzirdamas, šauj izmantojot tradicionālo melno pulveri un izskatās tieši tā kā pirms 300 gadiem.

{pic:30}

Pēdējā vieta kuru apskatīsim būs Jagalas ūdenskritums. Šis ūdenskritums ir lielākais Igaunijā.

Igaunijā ir tāda upe, saucas Jägala, atrašanās ir blakus Sanktpēterburgas šosejai, netālu no apdzīvotas vietas Koogi, Uz šīs upes ir vienreizejs ūdenskritums, ūdenskrituma augstums apmēram 8,1 metri, toties platums 60 – 70 metri.

{pic:31}

Tas arī viss.  Jauku jums ceļojumu.

Izmantojamās saites:

http://lv.tixic.com

www.welcometoestonia.ee

www.7is7.com

www.travelnews.lv

www.google.lv

Izstrādā savu maršrutu arī TU un laimē atpūtu ESPA Rīga SPA centrā 100,-Ls vērtībā vai kādu no veicināšanas balvām.

 

2

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

 

1
15. Oct 2009, 12:13

Ļoti labs maršruts izstrādāts! Igaunijā esmu bijusi daudz, taču par daudzām no šīm vietām nemaz nedzirdēju...