Valmierā notiek aktivitātes bērniem ar īpašām vajadzībām

Valmierā notiek aktivitātes bērniem ar īpašām vajadzībām

19. Jan 2011, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 No 13.līdz 14.aprīlim Valmierā norisinās Izglītības iniciatīvu centra veidotā projekta "Kvalitatīva iekļaujoša izglītība bērniem ar īpašām vajadzībām" aktivitātes.


Otrdien, 13.aprīlī Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā norisināsies projekta sociālo partneru tikšanās ar mērķi nostiprināt esošās un radīt jaunas sadarbības iestrādes iekļaujošas izglītības un sociālā taisnīguma atbalstam. Tikšanās laikā tiks pārrunātas projekta sociālo partneru aktivitātes un sadarbība pēc semināra “Izglītība sociālajam
taisnīgumam". Tāpat tiks diskutēts arī par iekļaujošas izglītības un sociālā taisnīguma atbalsta plānošanas un īstenošanas procesa komponentiem, efektīvāku to izstrādi.


Savukārt trešdien, 14.aprīlī Brenguļu sākumskolā no plkst. 9:00 norisināsies darbnīca "Individuālā attīstības plāna izstrāde", kuras mērķis ir paplašināt skolotāju zināšanas par Individuālā attīstības plāna veidošanu un meklēt iespējas atbalstošas izglītības vides veidošanā bērniem ar īpašām vajadzībām.

 

 

Tāpat tiks domāts par jaunām vispārizglītojošo skolu un speciālo skolu sadarbības iestrādēm bērnu ar īpašām vajadzībām atbalstam. Darbnīcās piedalīsies piecu dalībnieku komandas no katras projektā iesaistītās izglītības iestādes.


Jāpiebilst, ka šonedēļ norisinās arī Comenius Regio projekta ‘’Skolēnu ar dzirdes traucējumiem turpmākās vidējās un arodizglītības iespējas un attīstība’’ aktivitātes.

 

 No 12.-15.aprīlim notiek projekta mobilitāte - studiju brauciens uz Helsinkiem, kur kopā ar projekta partneriem no Somijas puses - Mikkeli vājdzirdīgo bērnu skolas, norisināsies vairākas tikšanās: Somijas vājdzirdīgo asociācijā, Apvienotajā centrā bērniem ar īpašām vajadzībām, Izglītības departamentā, kā arī divās arodskolās. Projekta mobilitātes dalībnieki ir pārstāvji no Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātpamatskolas- attīstības centra, Vājdzirdīgo asociācijas, Valmieras pilsētas pašvaldības, Izglītības pārvaldes.

Informāciju sagatavoja:

Elīna Neimane, Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste.

 

Papildu informācija:


Mob. tel.: 26861570