Valdība nolemj likvidēt trīs sporta skolas

Valdība nolemj likvidēt trīs sporta skolas

15. Feb 2010, 10:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Naudas taupīšanas nolūkos valdība šodien nolēmusi ar 1. septembri slēgt trīs sporta skolas - Rīgas specializētās peldēšanas skolu, Sporta pārvaldes specializēto tenisa skolu un Sporta pārvaldes specializēto vingrošanas skolu.

 

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), veicot padotībā esošo sporta skolu funkciju un uzdevumu analīzi, secinājusi, ka minēto sporta skolu audzēkņi pārsvarā ir Rīgas pilsētas pašvaldības iedzīvotāju bērni un Rīgas pilsētas teritorijā jau ir līdzīga profila Rīgas pilsētas pašvaldības dibinātas sporta skolas (piemēram, Rīgas vingrošanas skola, Bērnu un jauniešu sporta centrs „Daugavas sporta nams”), kurās jau šobrīd tiek īstenotas tādas pašas profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas.

 

Likvidējamo sporta skolu audzēkņiem būs iespējas turpināt sporta nodarbības vai nu iepriekšminētajās, vai arī citās Rīgas pilsētas pašvaldības dibinātajās sporta skolās.

 

Papildus minētajam šobrīd IZM padotībā esošajā valsts aģentūrā „Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs” ir tenisa, peldēšanas un sporta vingrošanas nodaļas, kur turpmāk papildus tiks atbalstīti likvidējamo sporta skolu īstenotie sporta veidi.

 

Sporta skolu likvidācijas rezultātā šogad plānots ieekonomēt 12 846 latus, kuri tiks novirzīti IZM budžeta apakšprogrammā 09.13.00 „Sporta administrēšana un sagatavošanas centri” pārējo no valsts budžeta finansēto valsts sporta iestāžu darbības nodrošināšanai.

 

IZM sadarbībā ar sociālajiem partneriem turpina arī pie pārējo IZM padotībā esošo valsts sporta iestāžu funkciju un uzdevumu analīzi, un tuvākajā laikā tiks sagatavoti un izskatīšanai MK iesniegti tiesību aktu projekti, paredzot šo iestāžu optimizāciju.

TVNET