Valdība lems, vai no 2009.gada maternitātes, paternitātes un citus pabalstus izmaksās jebkurā VSAA filiālē

Valdība lems, vai no 2009.gada maternitātes, paternitātes un citus pabalstus izmaksās jebkurā VSAA filiālē

12. Dec 2009, 15:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai atvieglotu cilvēkiem iespēju saņemt maternitātes, paternitātes, vecāku, slimības un apbedīšanas pabalstu saņemšanu pēc vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas, kas noslēgsies 2009.gadā, Labklājības ministrija (LM) rosina, sākot ar 2009.gada 1.janvāri, šo pabalstu aprēķināšanu, piešķiršanu un izmaksu nodrošināt jebkurā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļā.

To paredz LM izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtību un valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtību.

Tāpat LM rosina no 2009.gada 1.janvāra jebkurā VSAA nodaļā nodrošināt arī šādu valsts sociālo pabalstu piešķiršanu un izmaksu: pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bērna piedzimšanas, bērna kopšanas un bērna - invalīda kopšanas pabalstus, valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu un apbedīšanas pabalstu, pabalstu invalīdam, kuram nepieciešama kopšana, ģimenes valsts pabalstu un piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu.

To paredz LM izstrādātie grozījumi attiecīgajos Ministru kabineta noteikumos, kas šodien, 17.jūlijā, izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē. Par tiem vēl lems valdībā.

Labklājības ministrija