Vakar Rīgas Dzemdību namā piedzimušas trīnītes

Vakar Rīgas Dzemdību namā piedzimušas trīnītes

03. Feb 2012, 13:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs


Rīga, 3.febr., LETA. Vakar plkst.12.48, 12.49 un 12.59 pasaulē nāca pirmie trīnīši Latvijā 2012.gadā, aģentūru LETA informēja Rīgas Dzemdību nama sabiedrisko attiecību speciālists Imants Mozers.

Visas trīs ir meitenītes, rīdzinieces, un mājās viņas jau gaida brālītis un māsiņa.

 

Dzemdības notika priekšlaicīgi, tādēļ trīnītes atrodas Rīgas Dzemdību nama Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā. Rīgas Dzemdību nama speciālisti mazuļu veselības stāvokli vērtē kā atbilstošu grūtniecības laikam un uzsver, ka, pateicoties ārstu pieredzei, kā arī efektīvajām tehnoloģijām, kuras ir Rīgas Dzemdību nama speciālistu rīcībā, jaundzimušo veselības stāvokli izdosies uzlabot pietiekami, lai mazuļu attīstība noritētu labi.

 

Mātes veselības un labsajūtas stāvoklis pēc dzemdībām ir labs, un viņa ir ļoti priecīga par brīnišķīgo notikumu - ievērojamo ģimenes pieaugumu.

 

Trīnīšu piedzimšana Latvijā ir rets gadījums. Piemēram, 2011.gadā reģistrēti pieci šādi gadījumi, savukārt iepriekšējos gados - pa vienam vai diviem.

 

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče, arī šogad valsts ar vienreizēju pabalstu atbalstīs tās ģimenes, kurās piedzimuši trīnīši. Pašlaik LM speciālisti sākuši gatavot rīkojuma projektu par vienreizējā pabalsta 6000 latu apmērā piešķiršanu trīnīšu ģimenei.

 

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova aģentūrai LETA apstiprināja, ka arī šo trīnīšu ģimeni, tāpat kā līdz šim visas iepriekšējās, Rīgas dome sveiks, piešķirot tai vienreizēju pabalstu. Kā ierasts, to kuplajai ģimenei nogādās Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), apciemojot trīnīšus un viņu vecākus personīgi.

 

Jautājums par pabalsta piešķiršanu tuvākajā laikā tiks iekļauts Sociālo jautājumu komitejas sēdē un pēc tam tiks apstiprināts Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

 

Kā ziņots, pagājušajā gadā Rīgas dome trīnīšu ģimenēm piešķīra 3000 latu vienreizējo pabalstu katrai ģimenei, savukārt valdība trīnīšu ģimenēm pērn piešķīra 6000 latu pabalstu.

 

Daiga Kļanska
LETA

07. Feb 2012, 15:33

No sirds apsveicam jaunos vecakus. 🌷 🎉

03. Feb 2012, 14:31

Jā, no rīta jau par šo ziņu nopriecājāmies - super! 👍 🎉 🎉 🎉

03. Feb 2012, 13:55

🌷

03. Feb 2012, 13:30

super 🌷 🌷 🌷