Vakar  reģistrēti vēl septiņi jaunās gripas pacienti

Vakar reģistrēti vēl septiņi jaunās gripas pacienti

09. Jul 2010, 23:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) laboratoriski apstiprināti vēl septiņi jaunās gripas AH1N1 vīrusa saslimšanas gadījumi, aģentūru LETA informēja LIC.

Tas nozīmē, ka šīs nedēļas laikā vien oficiāli LIC reģistrēti 15 jaunās gripas slimnieki, taču speciālisti nenoliedz, ka saslimušo skaits valstī varētu būt lielāks.


Kā ziņots, otrdien tika apstiprināti pieci saslimšanas gadījumi ar jauno gripas AH1N1 vīrusu, bet pirmdien - trīs saslimšanas gadījumi ar šo vīrusu, kas nozīmē, ka pēdējās dienās saslimušo skaits pieaug.


Kopš pirmā gadījuma, kas Latvijā tika reģistrēts jūnijā, saslimušo skaits pieaudzis līdz 52 cilvēkiem.


LIC arī informē, ka, ņemot vērā lielo interesi par pandēmiskās gripas izplatību, tās norises gaitu un iespējamiem profilakses pasākumiem, turpmāk katru dienu plkst.14 Infektoloģijas centrā notiks preses brīfings, lai informētu par aktualitātēm šajā jomā.


Jau ziņots, ka Latvijā vakcīna pret jauno gripu nav pieejama, bet LIC speciālisti iesaka vakcinēties pret sezonālo gripu, kā arī ievērot visus gripas nespecifiskās profilakses paņēmienus, tas ir, izvairīties no publisku pasākumu apmeklēšanas, ja vien iespējams, neizmantot sabiedrisko transportu, bieži vēdināt telpas, ievērot personīgo higiēnu.


Ja mājās ir gripas slimnieks, vēlams viņu izolēt atsevišķā telpā, bet, ja tas nav iespējams, pacienta gultu norobežot ar vismaz 1,5 metrus augstu aizslietni, izdalīt atsevišķus traukus un lietot tikai savus higiēnas piederumus. Slimniekam deguna šņaukšanai jāizmanto vienreiz lietojamie mutautiņi, ko pēc lietošanas jāiznīcina.


Māmiņu Klubs iesaka aprunāties ar ģimenes ārstu vai pediatru par pretgripas medikamentu lietošanu un laicīgu iegādi!

06. Nov 2009, 23:56

šis viss nelielu satraukumu uzdzen gan...

06. Nov 2009, 13:07

lisma pareizi saka-bez stresa-jo parasti stress ir galvenais organisma novājināšanās cēlonis un tad visas slimības līp klat.

05. Nov 2009, 19:21

Mazgaajiet regulari rokas,lietojat veseligu partiku,vitaminus utt...profilaksei Aflubinu vai oscilococinum un bus ok😀
Galvenais bez stresa😀

Muuna Muuna 05. Nov 2009, 18:09

jautāšu savas ginekologam vai nevajadzētu vakcinēties pret parasto gripu.., citādi drīz būs bīstami no mājas iziet laukā ...

05. Nov 2009, 14:43

Tikai bez stresa

05. Nov 2009, 14:36

Un kā lai no šitā visa sevi pasargā grūtniece un māmiņas ar mazuļiem?! ☹