Vai mēs zinām visu par savām mammām?

Vai mēs zinām visu par savām mammām?

31. Jul 2011, 22:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Īsti pat nezinu, kā noformulēt šo diskusijas tēmu, bet mēģināšu to aprakstīt pēc manas personīgās pieredzes.

 

Šī tēma ir saistīta ar to, ko mēs zinām par savām mammām?

 

Varbūt tikai pavisam nesen mēs uzzinājām par mammu kaut ko, ko viņa nav stāstījusi visu dzīvi? Varbūt tas ir kāds notikums no viņas dzīves vai noslēpums, bet varbūt atmiņas par bērnību, kurā vecāki kaut ko darījuši netā,vai par viņas pirmo mīlestību, par kuru viņa klusējusi visu dzīvi.

 

Un nestāstīja viņa tāpēc, ka vienkārši aizmirsa vai nebija iemesls.. nu visādi var gadīties.

 

Es, peimēram, tikai nesen uzzināju, ka mana mamma bija kreile, bet vecmāmiņa ar vectētiņu lika kļūt par labroci.

 

Es to uzzināju šādi: es iepriekš nepamanīju, ka mamma visu ņem ar kreiso roku, mazo pie kreisās rokas tur, un padomāju, ka varbūt labā roka sāp vai vēl kaut kas un tad es pajautāju viņai, vai viņai ir ērti visu darīt ar kreiso roku? Lūk, viņa man izstāstīja,ka bērnībā bija kreile,bet tad tika piespiesta kļūt par labroci.

 

Un to darīja visai nežēlīgi0 sita pa kreiso roku. Es biju šokā.

 

Pēc tam uzzināju, ka viņas jaunībā bija jauns cilvēks, viņi bija kā bez prāta viens otra dēļ. Un tad kādā dienā viņai par šo cilvēku sastāstīja nepatiesas lietas, viņa noticēja un viņi izšķīrās. Un pēc visu dzīvi viņa vainoja sevi tajā, cik jauna un muļķe bija, ka noticējusi..

 

Viņa rakstīja jaunībā arī dienasgrāmatu, kur ierakstīja visu, visu, un tad nesen iedeva šo dienasgrāmatu man, bet es atteicos lasīt, tas taču tomēr ir privāti. Tad viņa pati sāka man to lasīt.

 

Es raudāju.. meitenes, es tā raudāju.. Tagad es skatos uz viņu pavisam citādi, pat nevaru izskaidrot, kā.. Viņa ir kļuvusi man daudz tuvāka..

 

Lūk, šāda tēma..

 

Padalies arī ar savu pieredzi!

Cik labi Tu pazīsti savu mammu?

Vai ir kādas lietas, ko uzzini par viņu tikai tagad?

 

Luīze

Iesaki savu tēmu dienas diskusijai arī Tu,norādot "Dienas diskusija"!

Galvenais nosacījums- tai jābūt interesantai un saistošai ikvienam no vecākiem :)

 

27. Sep 2010, 14:17

Man šķiet, ka zinu par savu mammu visu, viņa ir bijusi pārlieku pareiza, lai būtu bijusi vajadzība kaut ko slēpt. Drīzāk ir tā, ka viņa par mani zina ļoti maz, jo mūsu pieejas dzīvei ļoti atšķiras, esmu daudz brīvāk domājoša un eksperimentējoša. Tikpat brīvi bez liekām tabu tēmām audzinu savu meitu un mums ir lieliska sadarbība un savstarpēja uzticēšanās. Domāju, ka netaisos no viņas slēpt kaut ko par savu dzīvi, jautājums ir tikai par to - kad un ko stāstīt, jo katrai tēmai ir arī sava vecuma robeža, kad jāsāk runāt un cik noderīgi tas varētu būt. Vēlos, lai šī uzticēšanās saglabātos arī turpmāk un es būtu viņas uzticības persona, pie kā griezties vajadzības gadījumā. Manuprāt, to var panākt ar spēju risināt problēmas racionāli un bez moralizēšanas un pārmetumiem; tieši pēdējo dēļ man ar mammu tā arī nav izveidojušās attiecības, kurās gribētos iet un stāstīt par to, kā jūtos vai ko daru.