Vai mammas ir pelnījušas atpūsties no bērna?

Vai mammas ir pelnījušas atpūsties no bērna?

30. Jul 2011, 09:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Būt par māmiņu- tā ir milzīga laime. To nevar saprast tāpat vien. Mūsu bezbērnu draudzenes nesaprot, ko mēs izjutām, kad pirmo reizi ieraudzījām savu mazuli, mūsu vīrieši nekad nesapratīs, ko mēs izjūtam, barojot mūsu mazuli ar krūti!

 

Tomēr ir arī medaļas otra puse. Mēs esam māmiņas 24 stundas diennaktī. Šajā laikā mēs esam mājsaimnieces un sievas. Uz mūsu pleciem gulstas milzīga atbildība, daudz un dažādi darbiņi, kas jāizdara un es esmu gandrīz pārliecināta,ka  neviens vīrietis laikam ko tādu nevarētu izturēt. Stress, nogurums, bezmiegs..

 

Reizēm tik ļoti gribas no visa norobežoties- no kaprīzā bērna, no izsalkušā vīra un vienkārši pabūt ar sevi. Atpūsties. Kaut pāris stundu un ne katru dienu. Katru dienu laikam nemaz nevaag.

 

Atpūta no visa var izpausties dažād- kā tikšanās ar draudzenēm pie kafijas tases, aiziet ar vecākiem uz teātri, atstāt bērnu pie vecvecākiem un doties ar vīru uz īstu randiņu- uz restorānu vai kino.

 

  • Es piedāvāju apspriest šādu tēmu- vai mamma drīkst atpūsties no saviem bērniem?
  • Cik bieži atļaujaties veltīt laiku tikai sev?
  • Ko dari šajā laikā, kad atpūties no mazuļa?
  • Ar ko paliek mazulis?
  • Vai bērniņa tētis bieži paliek ar bērnu, kad Tu dodies satikties ar draudzeni?

 

Jeļena

Iesaki savu tēmu dienas diskusijai arī Tu,norādot "Dienas diskusija"!

Galvenais nosacījums- tai jābūt interesantai un saistošai ikvienam no vecākiem :)

 

24. Sep 2010, 18:51

Manai pelītei tūlīt būs pieci mēnesīši.
Vienīgo mazo atpūtu ko vēlos ir brīžos kad mazai par kaut ko ir lielais kreņķis un nevar nomierināt.Bet arī jau,izejot uz minūti otrā istabā man paliek žēl noklausīties mazās dvēselītes saucienos un protams esmu atpakaļ.(Paldies dievam šādas situācijas paliek arvien mazāk.)
Vakaros,kad esmu noguldījusi,ir doma otrā istabā ar vīru parunāt,paskatīties tv,vēl kaut ko padarīt....bet ilgi nesanāk,kaut kas pietrūkst-mana mīļā pelīte!!!
Patreiz man nav vajadzīga atpūta!

taschinka taschinka 24. Sep 2010, 17:10

delam tris gadi un visu so laiku nebija velesanas atpusties.tagad saka iet darzina,ne tadel,ka gribu atpusties,bet tadel,ka ta vajag,sai vecuma jau ir jaiet darzina.un pat tagad nav velme atputies,drizak darit kaut ko,lai paskrien laiks,lai vestu delu majas.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 24. Sep 2010, 17:00

ko es darīšu? he veidošu sveces 😀)

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 24. Sep 2010, 16:40

Jā!
Un runājot par to 😀 - Lielais bērns aizbrauca uz laukiem līdz 7dienas vakaram 😀

24. Sep 2010, 15:06

Es uzskatu, ka noteikti mammai vajag atpūtu, lai ar jauniem spēkiem un enerģijas pārpilnību atgriezties smaidīgai pie sava bērniņa. Jo ko gan vajaga mazulim? Izgulējušos smaidīgu un mīlošu mammu. Tad arī laiks ko pavada ar bērniņu ir pacietības un mīlestības pārpilns.
Es atpūtos no mazā , no sākuma vīrs auklējās. Kad bija pa visam maziņš. Palaida mani uz kādām stundiņām ar draudzenēm iztaigāties. Pie friziera vai manikīra . Kad vairs nebaroju ar krūti tas jau bija 3 mēnešos. Es biežāk izrāvos no mājām uz kādu kino ar vīru, tad astājām pie krustvecākiem mazo. Pirmajās reizēs jutos vainīga, bet vēlāk sapratu, ka atgriežos pie bērniņa apmierināta un atpūtsies. Pie krustvecākiem 3 mēnešu vecumā atstājām arī uz nakti, kad braucu uz otru gau Latvijai uz draudzenes kāzām. Bērns bija mierīgs un es arī nezvaniju ik pēc 5 minutēm, lai pārbaudītu, ka viss ok? Es ik pa laikam atstāju mazo krustmātei vai tētim, omei. Kad dēliņam bija 5 mēneši vedējtēvs mums noorganizēja pirmo kāzu gadadienas ceļojumu uz Venēciju. Tas bija uz 5 dienām, krustvecāki pieskatija mazo pirmo dienu jutos super. Savukārt otrajā dienā sāku justies vainīga. Tad vīrs mani mierināja, sakot ka viss ok. Lai izbaudu mirkli šeit un tagad. Ar mazo viss bija labi un atlikušo ceļojumu baudiju kā sievietei pienākās😀 Tā ik pa laikam esmu izrāvusies no ikdienas ar mazo , lai atpūstos. Tagad kad mazajam palika 1 gads mums 2 reizes nedēļā nāk auklīte. Tad es aizbraucu uz kādu semināru MK vai SK . Pavadu laiku ar sevi un to izbaudu satieku citas mammas un sievietes. Tas ir liels bonuss, ka varu no dēliņa pieskatīšanas atpūsties !

24. Sep 2010, 14:20

Ir jau mammas pelnījušas šad un tad atpūsties no savām atvasītēm, ja ir iespēja. 😀

24. Sep 2010, 13:06

mammai VAJAG ATPŪSTIES. Tikai tā mamma var būt smaidīga un laimīga. Ir vajadzīga ari kāda kripatiņa bezrūpības.
Parasti atpušos skolā, 3 reiz nedēļā vakarus pavadu universitātē, tad ar mazuli paliek tētis. Tāpat arī izmantoju laiku, kad mazais vizinās ar vecmāmiņu, vai dzīvojas ar otru vecmāmiņu un tantēm.
Tētis ar bērniņu gatavs palikt, kad vien ir brīvs. Viņam lieliski izdodas - gan ģērbšana, gan barošana, gan auklēšana. 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 24. Sep 2010, 11:13

Jā, mammas IR pelnījušas atpūsties no ikdienas pienākumiem!

Tagad, kad mazā iet bērnudārzā, ir vieglāk, bet, kad ar meitiņu dzīvojos pa mājām, atslodze no ikdienas man bija pastaigas, skaistumkopšanas procedūras, iepirkšanās vai vienkārši nesteidzīga vakara vanna ar kādu foršu grāmatu!