Vai bērnam mācīt arī zaudēt?

Vai bērnam mācīt arī zaudēt?

09. Aug 2011, 18:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vienalga vai jūsu bērns nodarbojas ar sportu, mūziku vai teātri, jo jūs, kā vecāks, protams, būsiet jūsu bērna fans numur viens un lielākais atbalstītājs. Cik reizes jūs esat teicis savam bērnam, „Tu vari izdarīt visu, ko vēlies”?.

 

Un nav pat svarīgi, vai bērns sacensībās uzvar vai zaudē, jo jūs, protams, būsiet ļoti lepns par katru balvu un medaļu, ko bērns atnesīs mājās.

 

Es uzskatu, ka tā vietā, lai lutinātu bērnus ar viltus balvām un pieradinātu viņus pie nemainīgiem aplausiem, mums vajadzētu ļaut kādam uzvarēt un kādam arī zaudēt. Tādā veidā mūsu bērni iemācītos izturību un saprastu, kā tas viss notiek reālajā pasaulē, jo ne nevienmēr iespējams uzvarēt..

 

Protams, vecāki vēlas pasargāt savus bērnus no zaudējumiem un neveiksmēm, bet dzīvē  taču vienmēr nevar uzvarēt, vai ne? Neviens nevar būt vienmēr pirmais un pats labākais.

 

Vai arī Jūs domājat, ka vecāki bērniem sniedz pārāk daudz „viltus balvas” un par daudz lutina?

Vai arī tas, ka visi bērni ir uzvarētāji, ir godīgi?

 

Kristīne, portāla redaktore

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 07. Oct 2010, 14:12

Piekrītu, iegrave! Manējai meitiņai vēl 3 gadi un diezgan skarbi iet ar šīs apziņas iegūšanu, ka vienmēr viņa nebūs PATI, PATI, PATI labākā, skaistākā, gudrākā, tāpēc arī spēlējam spēles, stāstām un daram citas lietas kopā, kur to var iemācīties! Ļoti spilgti ir arī ar mantu ņemšanu/ došanu citiem bērniem. Spēlējoties ar citiem bērniem, viņai par visām varītēm vajag tieši to mantu, kas ir citiem. Tad nu stāstu, ka nevar vienmēr visu dabūt. Protams, otra bērna vecāki mīļā miera labad grib piekāpties un lai jau ņem un spēlējas mana meita, bet esmu nepiekāpīga- ir reizes, kad iegūst un ir reizes, kad neiegūst to, ko vēlas..