Topošā māmiņa Aļona izmēģinās Dianatal® dzemdību gēlu!

Topošā māmiņa Aļona izmēģinās Dianatal® dzemdību gēlu!

21. Jul 2011, 20:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošajai māmiņai Aļonai oktobra vidū paredzētas dzemdības, kurās viņa plāno lietot Dianatal® dzemdību gēlu. Iepazīsimies ar Aļonu jau tagad, lai pēc mēneša tiktos ar viņu vēlreiz un ieklausītos viņas pieredzē!

 

Topošā māmiņa Aļona

 

Pastāsti par savu gaidību laiku! Kā jūtaties kā topošā māmiņa?

 

Es jūtos ļoti labi gan psiholoģiski, gan fiziski. Tas ir ļoti gadīts bērniņš (USG sola dēliņu) un es esmu ļoti laimīga. Pat pirmo trimestri jutos diezgan labi.

 

Grūtniecības laikā problēmu un sūdzību nebija, kaut gan bažas man, protams, bija par vecumu (man ir 32 gadi) un par gaidāmajām pirmajām dzemdībām. Bet, paldies Dievam, viss ir labi. Visu laiku es strādāju parastā režīma, esmu aktīva, daudz kustos. Tagad jau 9. mēnesis iet uz beigām, bet es nevaru teikt, ka esmu nogurusi no grūtniecības vai ka man ir smagi. Pat asinsspiediens, kas man ik pa laikam bojāja dzīvi pirms grūtniecības, tagad ir pilnīgā kārtībā.

 


Topošo māmiņu vidū klīst runas par dažādiem paņēmieniem, kā samazināt plīsumu risku dzemdībās. Ir māmiņas, kuras pirms dzemdībām lieto vaginālās starpenes masāžas eļļas. Ko domājat par tām? Vai tās savā grūtniecībā arī esat izmantojusi?


Jā, esmu lasījusi par tām eļļām, bet pirms sākt to pielietot - pajautāju savam ārstam. Viņa man neieteica to darīt, paskaidrojot, ka tas var radīt nevajadzīgu stimulāciju un ierosināt priekšlaicīgas dzemdības. Tāpat mani iedrošina ārstes teiktais, ka viss būs labi tāpat. Es savai ārstei uzticos!

 

Kur jūs uzzinājāt par šo Dianatal dzemdību gēlu?


Uzzināju par to visai nejauši. Biju uz dzemdību sagatavošanas kursiem Jūrmalas slimnīcā un pēc nodarbības viena meitene uzdeva jautājumu lektorei - Vai Jūsu slimnīcā dzemdībās pielieto gēlus, kas atvieglo dzemdību processu?


Lektore atbildēja, ka viņiem diemžēl nav tādi gēli, bet ja dzemdētāja atvedīs pati, tad viņi labprāt to izmantotu, jo uzskata, ka tas tiešām kā palīglīdzeklis var atvieglot šo procesu gan mazulim, gan māmiņai.

 

Es ieinteresējos un sāku meklēt kādu informāciju par šādiem gēliem internetā un tādējādi atradu Dianatal dzemdību gēlu un mājas lapu, kur sīkāk viss par to ir uzrakstīts. Izlasīju un sapratu, ka nekā kaitīga tajā it kā nav un tam tiešām ir jādarbojas. Atradu arī dažus rakstus un meiteņu viedokļus forumos,  bet tie nebija īpaši pārliecinoši, jo neviens  īsti nevarēja neko pateikt. Un nezināšanas izraisa tikai šaubas un neuzticību.

 


Kāpēc jūs izlēmāt lietot šo gēlu savās dzemdībās?


Es esmu noskaņota uz dabiskām dzemdībām bez stimulācijas un atsāpināšanas (tikai ja pēkšņi būs medicīniska nepieciešmība).

 

Es paļaujos uz sevi, savu ķermeņi un uzticos tā dabiskajiem procesiem - mans galvenais uzdevums būs netraucēt šim procesam ar savām bailēm, sasprindzinājumu, "vēlmi izbēgt" vai pretošanos atvēršanās gaitai.

 

Izlasot vairāk par Dianatal, es sapratu, ka tas tieši ir domāts dabiskajām dzemdībām kā palīglīdzeklis un tas nav ne stimulācijas, ne atsapināšanas preparāts.

 

Es apzinos, ka gēls nenovērsis dzemdību grūtības, bet palīdzēs gan mazulim, gan man iziet šo procesu nedaudz ātrāk un bez plīsumiem, kaut gan te arī man būs uzmanīgi jāklausās vecmātes teiktajā, lai nespiestu tad, kad nedrīkst.

 


Vai jums nav „bail”, ka Dianatal dzemdību gēls varētu neiedarboties un būs tāpat jāizmanto kāda atsāpināšanas metode?

 

Bailes nav, un diez vai es varēšu skaidri atšķirt, ka gēls darbojas vai nedarbojas.

 

Man šķiet, ka ja nav kādi sarežģījumi procesā, sieviete pārlieku nebaidīsies, uzticēsies savam ķermenim, praktizēs atslabināšanos un pareizu elpošanu, nebūs jāizmanto atsāpināšanu. Esmu sagatavojusi savu prātu šim procesam un ceru, ka tikšu galā ar sevi. Vismaz tagad man tā liekas, bet kā būs, redzēsim.

 

Domāju, dzemdību laiks, kurā es iekļušos, būs arī tas rādītājs, vai gēls ir iedarbojies vai nē, jo manai mammai dzemdības nebija ātras.

 

Turēsim īkšķus par Aļonu un gaidīsim dzemdību stāstu oktobra vidū!

Kristīne Damškalne, Māmiņu Klubs

 

Ja Tu savam mazulim dzemdību laikā izmēģināji Dianatal dzemdību gēlu, dalies savā pieredzē šeit!

 

Pērc Dianatal® MK interneta veikalā!

 

PĒRC ŠEIT=>

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Man abās dzemdībās tā izspiešana likās viens no grūtākajiem brīžiem. Abi bērni dzima ļoti lieli - pāri 4 kg , nekādas atsāpināšanas man nebija izvēlētas. Pirmajās dzemdībās kaut kā nebiju par tām aizdomājusies, bet otrajās, kad gribēju epidurālo, vecmāte teica, ka ir stipri par vēlu, jo jau bija liels atvērums.

Tos brīžus uz dzemdību galda es neaizmirsīšu nekad! Liekas, ka tūlīt tūlīt un tomēr, tas process ir ilgāks nekā domā. Lielus bērnus izspiest nav viegli, tāpēc novērtēju, ka tagad ir pieejami palīglīdzekļi vismaz šim grūtajam posmam.

Tā saka, ka epidurālā anestēzija paildzina dzemdības, sieviete nejūt sāpes , tāpēc arī izspiešana un pēdējās fāzes rit ilgāk. Dianatal ir dabisks palīglīdzeklis, kas neietekmē bērniņa un mātes asinsriti, tas nav medikaments, vien ļoti slīdīgs medicīnisks lubrikants, kas palīdz bērnam izslīdēt pa dzemdību ceļiem.

Es to noteikti izvēlētos nākamajās dzemdībās. Ceru , ka man tādas būs😀

17. Sep 2010, 21:12

Es lietoju šo gēlu un patiesībā laikam biju viena no pirmajām LV, ja ne pirmā, kurai paveicās, jo daktere tieši kā uz dzemdībām ieradās no konferences, kur šo gēlu prezentēja.😀 Ko lai saka...Man liekas, ka ir vērts. Katrā ziņā, man nav ne viena kārtīga plīsuma, vien maziņš, maziņš, kuru es faktiski nejutu vispār. Protams, tas nav brīnumlīdzeklis un ar to ir jārēķinās, iespējams, kādai no tā vispār nebūs nekādas reakcijas. Manas dzemdības nebija pavisam vieglas, tomēr dzimšanas fāze bija samērā īsa, ja neskaita manu pašas nogurumu.😀