Tiešraides Māmiņu Klubā ar labākajiem Latvijas speciālistiem

16. May 2012, 16:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs vēlas sniegt labāko atbalstu topošajām un jaunajām māmiņām, jo, atbraucot  mājās no dzemdību nodaļas ir bailes, satraukums un bažas par to, vai darām visu pareizi; kāpēc bērniņš raud, lai gan autiņbiksītes ir sausas; kāpēc mazulis neguļ.

„Arī es pati kā māmiņa esmu tam gājusi cauri un uzskatu, ka Latvijā mēs, māmiņas, netiekam pārlieku lutinātas ar māsu patronāžām mājās, jo kā liecina arī Māmiņu kluba aptaujas un atzīst arī paši ārsti- tam pietrūkst fizisko resursu apraudzīt katru nedēļu pirmajā dzīvēs menesī mazuli mājās. Tieši šī iemesla dēļ radās ideja par tiešraidēm portālā, jo vecākiem ir vajadzīga izglītojoša informācija,” uzskata Māmiņu Kluba vadītāja Sandija Salaka.

Katru dienu reizē ar jaunu dzīvībiņas ienākšanu pasaulē piedzimst arī jauna māmiņa un jo sevišķi reizēs, kad pasaulē nācis pirmais bērniņš, informatīvais atbalsts, kaut virtuāli, ir nepiecešams.

Māmiņu tiešraides būs kā atbalsta diskusijas un jautājumu lokā tiks apskatītas dažādas tēmas par dažādiem bērnu vecumiem, būs arī attīstošo nodarbību klases, online konsultāciju iespējas ar labākajiem speciālistiem, jo mēs saprotam, ka ne visiem ir iespējams izbraukāt uz semināriem vai uz konsultācijām uz galvaspilsētu.

Māmiņām vajadzīga nevis teorētiska informācija, bet gan atbildes par to,kas notiek pašreiz ar viņas mazuli; kas notiek māmiņas dzīvē, partnerattiecībās, grūtniecības periodā. Internets un virtuālā vide ir unikāla iespēja sniegt šo atgriezenisko saikni, jo jautājumi gluži kā pie speciālistiem notiek „tagad un tūlīt” jeb tiešraidē.

Ekrānšāviņš no sarunas ar Māmiņu kluba vadītāju Sandiju Salaku

Iesaisties un saņem atbildes

Kā jau iepriekš minējām, internetā ir iespējams uzdot un saņemt atbildi,kas skar tieši konkrēto māmiņu, konkrēto mazuli vai konkrēto grūtnieci. „No katra jautājuma, kas ir uzdots, mums ir ierosme turpmākajām tēmām, jo no konkrētiem jautājumiem redzam, kas vecākiem un ģimenēm īsti nav skaidrs. Tas, protams, neatsver ārstu vizīti, bet tā ir iespēja reaģēt uz šiem jautājumiem  un veidot rakstus mūsu portālā par tām tēmām, par kurām māmiņām trūkst informācija un kas līdz galam nav skaidrs,” mudina aktīvi skatīties tiešraides un uzdot jautājumus. „Tāpat skatoties tiešraides parasti būs iespēja kādam no komentētājiem saņemt dažādas balviņas par jautājumu uzdošanu.”

Zināms, ka māmiņa nav tikai bērnu audzinātāja, bet arī sieviete, tāpēc tiek plānotas arī dažādas sievišķīgas tiešraides, pieslēgšanās dažādiem semināriem un kas zina, varbūt arī ēst gatavošanas meistarklases.

Meklēt atbildes attiecību līkločos

Pirmajā dzīves gadā, kad ģimenē ienāk mazulis mainās ne tikai ģimene tiešā nozīmē, jo nu tajā ir mazs bērniņš, bet arī mainās arī attiecības, tāpēc mēs plānojam runāt arī par attiecību jautājumiem, laulības dzīvi, kas skar jauno ģimeni pirmajos dzīves gados, kad ģimenē ienāk mazulis, jo brīžiem patiesi šķiet, ka vajadzētu šķirties vai vismaz padzīvot atsevišķi. Ar šāda veida attiecību tiešraidēm, piedaloties dažādiem pāru konsultantiem un psihologiem vēlamies stiprināt attiecības un ģimeņu lomu sabiedrībā kā tādu.

TV raidījums paliks!

Vairākiem vecākiem bijušas bažas, vai TV raidījums paliks, ja jau tagad būs virtuālās tiešraides www.maminuklubs.lv, bet Sandija Salaka mierina- TV raidījums ir māmiņu rupors TV un mēs joprojām tiksimies zilajos TV3 ekrānos. Protams, vasarā pēc Jāņiem būs neliela atelpa, bet Māmiņu Klubs intenstīvi strādās un gatavos jaunās sezonas tēmas.

Māmiņu klubs

UZ TIKŠANOS MĀMIŅU KLUBA TIEŠRAIDĒS!

Tiešraides vadīs Kristīne Virsnīte

 

Spied taustiņu play un skaties video interviju ar  Latvijas neonatalogu asociācijas prezidenti Elitu Svarenieci. par mazuļu kopšanu un ēdināšanu!