Tava bērniņa darbs ir...spēlēties! Piesakies uz attīstošo nodarbību!

Tava bērniņa darbs ir...spēlēties! Piesakies uz attīstošo nodarbību!

30. Apr 2011, 09:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Var šķist nedaudz dīvains šāds uzstādījums, bet bērniem tas IR jādara, jo vienīgi šādi viņi spēj attīstīt jaunas prasmes un iegūt pieredzi.. Uz priekšu! Tomēr atceries, ka fiziskā attīstība iet roku rokā ar jaunu prasmju apgūšanu.

 

PIESAKIES UZ ATTĪSTOŠO NODARBĪBU MAZUĻIEM LĪDZ 1 GADA VECUMAM!

 

Jau kopš brīža, kad mazulis ir piedzimis, līdz brīdim, kad viņš sāks iet skolā, mazais uzņem informāciju pavisam viegli. Parūpējies, lai šajā laika periodā mazajam ir iespēja gan mācīties, gan iepazīt sevi.

 

Ir noteiktas spējas un prasmes, ko bērniņš apgūs pirmajos gados, un šīs spējas būs viņam kā „pamatbagāža” dodoties uz skolu un apgūstot lietas par pasauli.

 

Bērniņam ir jāiemācās būt sabiedriskam un rotaļāties ar citiem bērniem un, protams, jāsaprot dalīšanās jēga. Viņam jābūt spējīgam radīt jaunas lietas ar rokām, jābūt iztēlei, kas aizrauj. Tomēr atceries, ka visi bērni nav vienādi – kādām labāk padodas valodas, bet cits ir labāks problēmu risināšanā.

 

Skaidrs ir viens – ar bērniņu ir jādarbojas, jārotaļājas no mazuļa pirmajiem mēnešiem, lai pārliecinātos, ka tiek sniegts vislabākais. Bērni savas radošās iezīmes var atklāt dažādos veidos, tāpēc vecākiem vajadzētu sniegt iespēju jau no mazotnes iepazīt grāmatas, mūziku, mākslu un citas aizraujošas lietas.



Kā rotaļlietas var palīdzēt apgūt jaunas prasmes?


Mazulim ir nepieciešams secīgums, lai saprastu, kā lietas pasaulē ir iekārtotas un kā notiek apkārtējie procesi, piemēram, piespiežot elektrības slēdzi, iedegas lampa; atslēdzot durvis, tās var atvērt.


Zinātnieki ir pierādījuši, ka pirmo gadu laikā mazulis iegūst pieredzi par apkārtējo pasauli redzot, dzirdot, pieskaroties un jūtot. Turklāt, nepietiek attīstīt tikai vienu no maņām – pilnvērtīgai attīstībai ir nepieciešams attīstīt tās visas. Tas reizē arī veido personību un individualitāti. Piemēram, ja mēs lasām grāmatu, svarīgi ir saprast, ko autors ir vēlējies ar to pateikt un reizē izveidot savu viedokli par to.



Izglītojošās un attīstošās bērnu rotaļlietas ir veidotas tā, lai attīstītu bērnu pareizajā virzienā, bet viena attīstošā rotaļlieta neiemācīs bērnam visas prasmes.



Rotaļājoties tikai ar vienu rotaļlietu mazulim interesanti būs īsu laika sprīdi, kad notiks arī lēciens attīstībā. Ja bērnam atkal un atkal netiks piedāvātas jaunas nodarbes vai rotaļlietas, šī pilnveidošanās var apstāties. Protams, vecākiem nav jāapsver ideja par jaunas rotaļlietas iegādi katrā iepirkšanās laikā, bet drīzāk jāapdomā iespēja rotaļāties ar bērnu un iemācīt savu pieredzi.



Kā notiek mācīšanās process



Noteikti esi dzirdējusi teicienu „attīstās kā pēc grāmatas”. Izrādās, mazuļu fiziskā attīstība notiek noteiktā veidā. Visi bērni attīsta tās pašas spējas noteiktā secībā un vairāk vai mazāk – arī vienādā laikā.

 

Labākais veids, kā iemācīties jaunas prasmes un iemantot jaunas fiziskās spējas ir iedrošināt un slavēt mazuli.



Lai gan ekonomiskos nolūkos vecāki bieži vien iegādājas rotaļlietas, kas paredzētas vecākiem bērniem ar domu: „Izaugs taču!”, izrādās, ka pārāk sarežģītas rotaļlietas bērnam rada sajukumu. Un tā kā bērns vēl ir pārāk mazs un nav attīstījis visas fiziskās un citas spējas, ieguvums no šīs sarežģītas rotaļlietas ir pavisam niecīgs.



Tāpēc, lai gan mazulis, iespējams, rotaļājas ar šo sarežģīto rotaļlietu, tajā pašā laikā viņš neko neiemācās, salīdzinot ar bērnu, kuram šī rotaļlieta ir atbilstoša vecumam. Tas nozīmē tikai to, ka māte Daba vēlas, mūsu mazuļi vispirms iemācās kaut ko citu – kas tajā vecumā ir daudz svarīgāks.

51

Nodarbību vada fizioterapeite Vita Lakša


PIESAKIES UZ ATTĪSTOŠO NODARBĪBU MAZUĻIEM LĪDZ 1 GADA VECUMAM!

 

Nodarbību laikā:

- mācīsimies dažādas skaņas;

- dejosim kopā ar vecākiem;

- mācīsimies dažādas dziesmas;

- iesim rotaļās;

- ripināsim bumbiņas, dziedot dziesmas;

- mācīsimies dažādas dzīvnieku skaņas;

- iepazīsim viens otru;

- atradīsim, kur ir pēdas, plaukstiņas un ceļi...

 

Uz nodarbībām aicinām bērnus no 5 līdz 12 mēnešu vecumam

 

Nodarbības laiks un vieta: Māmiņu Klubs Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas)

 

Maksa par nodarbību: 5 lati


Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 31. Aug 2010, 17:56

Domāju, ka nav problēmu braukt ar abām 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 31. Aug 2010, 16:21

Mēs varētu mēģināt tik,bet kā ir ar to,ka man abas meitenes līdzi būtu,jo tētis visticamāk jau būs Zviedrijā?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 31. Aug 2010, 12:52

Būs arī lielākiem bērniņiem 😀

31. Aug 2010, 11:45

Vai MK nav plāniņš izveidot arī kādu "ārpusklases pulciņu" (dziedāšanas, dejošanas, vingrošanas) arī lielākiem bērniņiem, nu tādiem ap 2 g. ?