Sporta ratiņu izvēle

Sporta ratiņu izvēle

13. Nov 2009, 13:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmie seši bērna dzīves mēneši paiet, braucot guļamratos, taču, kad mazulim sāk vairāk interesēt apkārt notiekošais un viņš sāk sēdēt, laiks padomāt par sporta ratiņu izvēli. Šoreiz novērtēsim Childwheels 3-Ex Jogger ratiņus no http://www.bernurati.lv/, kā arī uzzināsim Superbēbītes Danielas māmiņas Kristīnes atsauksmes par šiem ratiņiem.

Šie ir kvalitatīvi sporta ratiņi, kas piemēroti bērniem no 6 mēnešu vecuma. Ratiņu svars ir diezgan nozīmīgs, sevišķi māmiņām, kurām tie jānēsā augšā un lejā uz otro vai augstāku stāvu, tāpēc liela ratiņu priekšrocība ir vieglais alumīnija rāmis, kas kopā ar sēžamdaļu veido tikai 12,5kg lielu smagumu. Lielie pumpējamie riteņi rada labu amortizāciju un dod iespēju braukt pa dažādiem ceļa segumiem, vienalga vai tas būs lielpilsētas asfalts vai jūrmalas smiltis. Priekšējo dubulto riteni iespējams noregulēt kā rotējošu, manevrējošu vai nofiksēt, kas ir atšķirīgi no citiem sporta ratiņiem, kur parasti ir iespējamas tikai divas priekšējā riteņa pozīcijas.

Par lietošanas ērtumu rūpējas regulējamais muguriņas augstums. Muguriņas augstums regulējas ar siksnām, nevis metāla stieni, līdz ar to mazākas iespējas ko salauzt no tehniskā viedokļa. Tā kā mazulis šajos ratiņos var braukt līdz pat laikam, kad viņš atteiksies vispār no ratiņiem, noderīgs ir arī regulējamais kāju atbalsta un roktura augstums.

Visiem ratiņiem pamattonis ir melns, taču tas ir tikai tāpēc, ka melnā krāsa ir klasika un lai tieši Jūs pilnveidotu ratiņu dizainu pēc savas gaumes, izvēloties krāsainu matracīti, ratu somu un saulessardziņu, kas saules svelmē aizsargās jūsu bērniņu un neliks viņam aizmiegt acis no spilgtās gaismas.

Ja ratiņu dizains ir tik ļoti iepaticies, ka vēlaties šādus ratiņus arī savam jaundzimušajam, tad ir iespējams iegādāties kulbiņu, kuru var uzstādīt uz ratu rāmja. Bez kulbas uz ratiņu rāmja ir iespējams uzstādīt arī Maxi-Cosi auto sēdekīti CITI, CABRIOFIX.

Komplektā bez ratiem ietilpst arī iepirkumu grozs, barjera, lietus pārsegs, pumpis.

Ratiņu izmēri:

Salocītā veidā:43↑x59→x100 cm
Braukšanas kārtībā: 112↑x 59 →x 95 cm

Danielas māmiņas Kristīnes viedoklis par ratiņiem:

Lai gan Daniela vēl nesēž, tomēr gribas mazajai vairāk skatīties apkārt uz pasauli, ne tikai uz mani un tāpēc laiks izvēlēties sporta ratiņus. Līdzīgi, kā izvēloties guļamratus, arī sporta ratiem man bija būtiski lieli riteņi, lai var braukt pa dažādiem segumiem, nedomājot, kā mazā jutīsies ratiņos. Cik esmu taustījusi, lietussarga tipa sporta ratiņi ir diezgan cieti un parasti ar ļoti maziem riteņiem, kas varētu būt neparocīgi, braucot pa smiltīm vai bruģi. Sākumā bija grūti pierast pie priekšējā riteņa, kas nemitīgi kaut kur griezās un rotēja, taču tagad jau esmu iemanījusies un priecājos, ka nav nemitīgi jāpaceļ ratu priekša, piemēram, ja vēlos doties pa labi.

Tā kā laukā pa dienu staigājoties pavadu diezgan ilgu laiku – atkarībā no laikapstākļiem vidēji no 1-4h -, un šajā laikā mazulīte paspēj kārtīgi izgulēties vai pāris reizes nosnausties, tāpēc būtiska ir arī funkcija, kad regulējas muguriņas augstums un to var nolaist pilnīgi guļus. Esmu kopīgā roktura piekritēja, lai ar vienu roku varētu brīvi manevrēt ratus, tāpēc meklējumos uzreiz atmetu ratus ar diviem atsevišķiem rokturiem. Izvēloties ratus, vēlējos arī nedaudz vieglākus ratus kā guļamratus un to arī esmu ieguvusi – 12,5 kg nav tas briesmīgākais variants. Turklāt, šos ratiņus varēšu izmantot arī nākamajam bērniņam, nopērkot klāt kulbu, jo vieglais alumīnija rāmis sniedz vieglumu arī guļamratiem. Tā kā pati nesu ratus augšup un lejup uz dzīvokli, tad viennozīmīgi varu teikt, ka šos ratus ir ērti ir pacelt un nest.

Apkopojot savas vēlmes attiecībā uz sporta ratiem, izvēlējos Childwheels ratiņus 3-Ex Jogger no http://www.bernurati.lv/. Lai gan grūtniecības laikā biju trīsriteņu ratu pretiniece, jo nešķita šie rati īpaši pievilcīgi, praktiski un stabili, taču tagad es vienkārši tos dievinu un katru dienu ar nepacietību gaidu pastaigas! Var jau būt, ka kādam šķitīs, ka tas ir kārtējais reklāmas triks, taču arī Danielai tik ļoti patika jaunajos ratos jau no pirmajiem mirkļiem, ka viņai ne prātā nenāca niķoties, kad sprādzēju ar drošības siksnām. Arī pastaigu laikā mazā ir omulīga un netraucēti var vērot apkārtni. Lieti noder ratu augšpusē iešūtais lodziņš, pa kuru varu redzēt, ko mazā dara.

Ļoti patika tas, ka pati varu izvēlēties ratiņu krāsu, nopērkot klāt aksesuārus un, ja kāda krāsa ir apnikusi, varu to arī mainīt, nomainot tikai matracīti! Lai gan šāds aksesuārs kā saulessardziņš ratiem pārdošanā nonācis pavisam nesen, uzskatu, ka tas ir noderīgs un vērtīgs pirkums, jo nav jāsedz ratiem priekšā kāds lakats vai auduma gabals, lai mazo pasargātu no saules, bet pietiek pagriezt saulessardziņu vajadzīgajā virzienā un saule ratiņos guļošo vai sēdošo mazuli vairs netraucē. Turklāt, ja lakats vai audums aizsegs bērnam skatu, tad saulessardziņš pasargās tikai no saules, bet apkārt skatīšanos varēs turpināt.

Pāris dienu laikā paspēju izbaudīt arī pārējo komplektā esošo sastāvdaļu nepieciešamību. Patīk, ka pumpis ir ievietots ērtā mazā maisiņā pie iepirkuma groza un gadījumā, ja aizmirsies piepumpēt riepas, nav jādomā, kur to varēs izdarīt, jo pumpis vienmēr ir līdzi. Kad līst lietus, ērti izmantot lietusplēvi, kura ļoti parocīgi stiprinās un tikpat viegli var noņemt.

Kopumā es un arī Daniela esam apmierinātas par šo izvēli!

23. Apr 2008, 09:43

No ko lai saku, mums ar patika šie rati, tā ka pirmais bērniņš nebija vēļpietiekami liels-izvēlējāmies dvīņu ratus!Nopirkām veikalā bērnu rati-iedeva salauztus =( Kad atdevām atpakaļ mums solīja, ka atsūtīs jaunus, gaidījām vairāk kā mēnesi, un tā pie ratiem arī netikām! Kad teicu ka otrs bērniņs jau piedzimis-tā nēesot viņu problēma lai gaida, bet cik tad var gaidīt. Šim veikalam vairs neuzticos!