Smeļoties idejas grāmatās...

Smeļoties idejas grāmatās...

29. Sep 2010, 10:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurš gan mūsdienās nezina Hariju Poteru? Tagad varbūt mazliet viss ap burvju pasauli pieklusis, bet domāju šī grāmata būs populāra arī, kad paaugsies mani lasītāji. Un vai Jums nav kārojies nogaršot, kāds tad ir tas slavenais sviestalus, ko grāmatā tik kāri dzer?

 

Nesen izlasīju, ka Harija Potera faniem drīz būs vieta, uz kurieni doties svētceļojumā :)  Un tur varēs arī nogaršot sviestalu...

 

"Harijs Poters ir pazīstamākais maģijas māceklis pasaulē un 2010. gada pavasarī pat tiks atklāts viņam veltītais atrakciju parks Orlando, Floridā (ASV) - The Wizarding World of Harry Potter.

 

Parkā Harija Potera fani varēs atpazīt daudz ko no Dž. K. Roulingas grāmatām un arī to filmu versijām, piemēram, Cūkmiestiņa, maģiskā ciemata, krogu Trīs slotaskāti, kur varēs nobaudīt sviestalu vai ķirbju sulu, vai arī maģisko piederumu veikalu Dervišs un Bengzs.

 

Īpaši aizraujošs varētu būt Cūkkārpas pils apmeklējums un brauciens maģiskajos amerikāņu kalniņosDragon's Challenge. Vēl būs iespējams nosūtīt sveicienus uz mājām, protams, ar pūču pastu un īstām Harija Potera markām, kā arī Cūkmiestiņa pasta nodaļas zīmogu. Saldumu veikalā Medusdūres varēs nopirkt Bērtija Bota Visgaršu zirnīšus un šokolādes vardes.

 

Starp daudzajām parka atrakcijām būs pieejams arī zižļu veikals, pūču māja, Vepra galva, krodziņš ar sliktu slavu, kā arī Zonko joku bode, kur varēs iegādāties dažādas joku mantas."  (informācija ņemta no www.travelnews.lv

 

 

Bet ziniet! - lai nogaršotu sviestalu, nemaz nav jābrauc uz Ameriku. To var izdarīt arī mājās. Un pārvērst par īstu izklaidi, jo tā nav vienkārši dzēriena pagatavošana, bet gan rituāls, kas lieliski sader kopā ar burvju apmetņiem, burvju nūjiņām, burvju vārdiem, dziesmām un prieku! Ļaujiet vaļu iztēlei! 

Man tā kārojās pamēģināt šo izslavēto dzērienu, bet līdz šim nekur nebiju atradusi recepti, līdz decembrī manās rokās nonāca žurnāls GARŠĪGS.

 

Ar sviestalus recepti. Nebija divu domu - jāizmēģina. Un noteikti ar Potera faniem. Kamēr bērni guļ, izmēģinājām šo dzērienu.. Tīri teorētiski domāju, to var nogaršot arī bērni, varbūt ne tik mazi kā manējie.. Jo alu mēs uzvārījām, tātad no alkohola tur vairs nav ne smakas. Bet tas nu jāizlemj ir katram pašam.

Atsauksmes? "Interesanti.." "Pretīgi, bet man garšo!" "Otrreiz neko tādu nemēģināšu" "Riktīgi labs!" Tādas bija mūsu atsauksmes, ļoti dažādas. Bet kompānija un atmosfēra bija to vērta, lai izmēģinātu!

 

{pic:1}

Viss, kas nepieciešams, pudele alus, divas olas, sviests un muskatrieksts. un cukurs.

{pic:2}

Alu lejam katliņā un vāram (pēc receptes jākarsē līdz vārīšanas temperatūrai, neuzvārot).

{pic:3}

Tikmēr sakuļam 2 olu dzeltenumus ar 2 ēdamkarotēm cukura.

{pic:4}

Pievienojam olām mazliet rīvēta muskatrieksta.

{pic:5}

Samaisām.

{pic:6}

Lejam klāt karsto alu, visu laiku maisot.

{pic:7}

Tad lejam visu atpakaļ katliņā, un šoreiz gan uzmanīgi karsējam, jo uzvārīt nedrīkst, olas saies "ziedos".

{pic:8}

Tad pievienojam gabaliņu sviesta, maisam, līdz tas izkūst.

{pic:9}

Un lejam krūzītēs. Tā kā dzēriens ir diezgan salds, viņu daudz nevar iedzert - pietiks ar mazāk krūzītēm.

{pic:10}

Mums gan prasījās šo recepti uzlabot, un kopīgiem spēkiem izlēmām, ka cukuru vajag aizstāt ar medu.  

 

Nu.. ne pilnīgi visu, bet cukuru likt mazāk, un pielikt kārtīgu ēdamkaroti medus.

{pic:11}

Rezultāts? Mēs viennozīmīgi atzinām, ka ir labāk nekā pirmajā reizē.

 

Tagad vēl tikai jāatrod un jāizmēģina tēja tibetiešu gaumē. Nesen izlasīju Leslija L. Lorenca grāmatu "Budistu klostera noslēpums", kur tik kārdinoši bija aprakstīta tēja ar sviestu... 

 

"Tad sniedzos sviesta traukā, tāpat ar pirkstiem izurķēju gabaliņu krietni pastāvējuša jaku sviesta un iemetu tējā. Ņemdens sekoja manam piemēram. Runāt atsāka tikai tad, kad gaisu jau pārņēma garšīgās sviestotās tējas vieglais pelējuma aromāts." - Nu? Vai neizklausās kārdinoši? Ceru, ka kādreiz varēšu nogaršot šādu tēju. 

 

Ilze Lipska

06. Jan 2010, 19:27

eee,nju beidzot uztaisījāt???
atceros, kā grāmatu klubiņā runājām par šito, ka gribas ko pagaršot...
njammm, būs jāpamēģina mums arī.....😀😀😀

06. Jan 2010, 18:39

izskatās ņammīgi 😀
Laikam, jāpamēģina kaut ko tādu pašai pagatavot.. 😀

06. Jan 2010, 15:52

man arī intresē kādas tad garša sanak😀
bet izskatās ta it ka glāzēs ieliets piens ar sviestu.