Skrējienā ‘Sirdspuksti Baltijai’ kopumā piedalījušies vairāk kā 60 000

Skrējienā ‘Sirdspuksti Baltijai’ kopumā piedalījušies vairāk kā 60 000

14. Mar 2010, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Baltijas vienotības skrējienā "Sirdspuksti Baltijai", kas svētdien noslēdzās Rīgā pie Brīvības pieminekļa, kopumā piedalījušies vairāk kā 60 000 cilvēku.

 

Kā noslēguma pasākumā paziņoja organizatori, Igaunijā skrējienā piedalījušies vismaz 7000, Lietuvā – vismaz 5000, bet Latvijā – vismaz 50 000 cilvēku. Kopumā skrējienā Igaunijā tika veikti 213 kilometri, Lietuvā – 202 kilometri, bet Latvijā – 263 kilometri.

 

Svinīgajā noslēguma ceremonijā pie Brīvības pieminekļa Latvijas prezidents Valdis Zatlers pateicās organizatoriem, dalībniekiem un brīvprātīgajiem palīgiem, jo šis skrējiens „deva jaunu iedvesmu Baltijas ceļam”.

 

„Pirms 20 gadiem paši noticējam sev un savai brīvībai. Tad mēs sadevāmies rokās. Mēs jutām spēku, mēs bijām kā vairogs virs topošo valstu neatkarības. Tagad mēs vienojāmies skrējienā. Šodien man bija liels gandarījums, ka šīs pašas sajūta, kas bija pirms 20 gadiem, ir mūsu bērniem. Viņi sajuta, ko mūsu tautām nozīmē Baltijas ceļš.

 

Baltijas ceļš vienmēr būs simbols Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarībai,” uzrunā teica Zatlers.

 

Atgādinām, ka sestdien pulksten 13:00 Tallinā un vēlāk pulksten 18:00 Viļņā sākās "Baltijas ceļa" 20.gadadienai veltīts Baltijas vienotības skrējiens "Sirdspuksti Baltijai", kas svētdien noslēdzās ar svinīgo pasākumu Rīgā pie Brīvības pieminekļa.

 

Starts Tallinā tika dots pēc Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa uzrunas. Pirmajā kilometrā kopā ar Igaunijas un Latvijas orientieristiem un vairākiem desmitiem citu dalībnieku skrējienā startēja arī Latvijas valsts prezidenta Valda Zatlera dēls Kārlis Zatlers.

 

Savukārt Lietuvā ceļavārdus skrējējiem veltīja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Kopā ar pirmajiem Viļņas skrējējiem pirmos skrējiena posmus Lietuvā veica Latvijas orientieristi.

 

Kā portālu "Delfi" informēja organizatori, Baltijas vienotības skrējiena „Sirdspuksti Baltijai” dalībnieku stafetes maiņa katrā jaunā „Baltijas ceļa” kilometrā tiks nodota ar rokasspiedienu, kas kā draudzības, sirsnības un vienotības simbols ceļos no cilvēka pie cilvēka starp visu trīs Baltijas valstu skrējiena dalībniekiem.

 

Akcija "Sirdspuksti Baltijai" notika, lai atkal sajustu Baltijas valstu vienotību, atsauktu atmiņā kopīgo cīņu par brīvību un lai pierādītu mūsu nacionālās apziņas dzīvotspēju.

 

Tiešraidē skrējiena norisi varēja vērot arī portālā „Delfi” jau sestdien no plkst. 13:00 līdz tā noslēgumam pie Brīvības pieminekļa svētdien pulksten 20:30.

www.delfi.lv

24. Aug 2009, 11:18

domaju ka visiem ir gandarījums kuri skrēja😀

23. Aug 2009, 23:07

Mes skatisimies, jo piedalījāmies Līgatnes skreejienā, varbūt būsim redzami!!!

24. Aug 2009, 11:45

tā kā ikdienā nesportoju, tad šodien nedaudz kājas sāp, kaut arī nekāda dižā skriešana nebija, jo skrējām ar bērnu. Bet sajūta bija fantastiska! Tik daudz skrējēju.

24. Aug 2009, 11:18

domaju ka visiem ir gandarījums kuri skrēja😀

23. Aug 2009, 23:07

Mes skatisimies, jo piedalījāmies Līgatnes skreejienā, varbūt būsim redzami!!!