Šeit atsaucas vecāki, kam bērni šogad uzsāks skolas gaitas vai jau iet pirmajā klasītē.

Šeit atsaucas vecāki, kam bērni šogad uzsāks skolas gaitas vai jau iet pirmajā klasītē.

08. Oct 2010, 20:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau pirmdien Māmiņu kluba radio raidījumā ar speciālistiem runāsim par to, kā tad īsti gatavot bērnu pirmajai klasei? Un ko darīt, ja šķiet, ka bērns tomēr nav gatavs skolai?

 

Uz diskusiju aicina Andzela

 

Padalīšos personīgajā pieredzē:

 

Manam dēliņam martā paliks 7 gadi un 1.klasē jāsāk iet septembrī. Bērns iet sagatavošanas grupiņā privātā pirmsskolā, un mājās labi apguvis gan lasīšanu, gan rēķināšanu (pats risina jau 1.klases uzdevumus). Viņš mājās un ar draugiem ir aktīvs un enerģisks bērns, taču problēma sākas skolas sagatavošanas klasē, kur jau viņš pussgadu nespēj iejusties un katru dienu meklē arvien jaunus iemeslus, lai uz skoliņu neietu.

 

Protams, tas ļoti mūs - vecākus, uztrauc, jo ar varu bērnu nevaram piespiest (viņš grib dzīvoties pa māju ar omīti un mazo brāli), jo ikrīta histērijas arī taču liecina, ka bērns jūt milzīgu emocionālu stresu (viņš tomēr vairs nav tik maziņš, lai nespētu adaptēties).

 

Vai tā ir bērna nespēja kontaktēties ar vienaudžiem, vai problēma ir skolā? Kā palaist bērnu skolā, ja viņš nav adaptējies pat bērnudārzā?

 

Mēs skaidrosim , kas par problēmu, bet kā ir jums?

 

  • Vai mazie ātri pierada pie skolas?

  • Ar kādām grūtībām saskārāties?

  • Kā iet šobrīd sagatavošanā - vai prot jau "skolas gatavības" programmu?

18. Jan 2010, 12:45

Mans mazais skolā sāka iet pagājušajā rudenī.Visu vasaru skandināja,ka uz skolu iet negrib,jo tur būs jāmācās,bet kad skola sākās,tad tagad iet ar prieku,jo viss ir interesanti.Protams kā jau zēnam ir bijušas ne viena vien piezīme😀,bet tā ir neatņemama sastāvdaļa.Mājas to pasniedzu,ka tas ir viņa darbiņš ,tieši tā pat kā mammai ir savs darbiņš.

mamma27 mamma27 16. Jan 2010, 18:08

Izskatās,ka nav nevienam pirmklasnieku!!! Nu mana pieredze ir ,ka visi bērni grib iet uz skolu. Un ar to skolas gatavības programmu nevajag iespringt un bērnu mocīt. Gadās,ka bērns nobīstas no tā visa ko vecāki prasa pirms iešanas skolā,tāpēc arī rodas tā negribēšana iet uz skolu.