Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš ēd tikai ekoloģiski audzētu pārtiku

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš ēd tikai ekoloģiski audzētu pārtiku

14. Oct 2011, 12:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Neuzskatu, ka pārējā vispār ir pārtika, jo tā ir piebāzta ar atļautām indēm. Es pats sadarbojos tikai ar Latvijas zemniekiem un ekoloģisko produktu bodītēm vai tirdziņiem, no kuriem pērku sev vajadzīgo,“ stāsta šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

 

„Arī ēdienus savā restorānā gatavojam no dabīgiem produktiem. Cik vien varam, pērkam produkciju no vietējiem zemniekiem. Ja pie viņiem to nevar iegādāties, tad meklējam ārvalstu zemniekus. Bet tāpat skatāmies, vai viņi pārdod ekoloģisku pārtiku.

 

Lielajās audzētavās ir ķīmija, kas samaitā produkta garšu.

 

Kādi šobrīd ir mani topa ēdieni? Ziemā jāēd sezonāli produkti. Šobrīd ir zosu laiks, tādēļ ieteiktu no tām pagatavot kaut ko garšīgu. Piemēram, pildītu zosi ar sarkanajiem kāpostiem.

 

Vispirms kāpostus iemarinē (marinādi gatavo no etiķa, dažām dzērveņu ogām, krustnagliņām un āboliem). Nākamajā dienā ņem šos sarkanos kāpostus un uz lēnas uguns sutina trīs stundas.

 

Nākamais etaps – zoss gatavošana. To sadursta, lai tek ārā tauki. Ādu ierīvē ar sāli, bet zoss dibenā saliek sutinātos kāpostus.

 

Pirmās divas stundas zosi cep follijā cepeškrāsnī, bet pēdējo stundu cep bez follijas,“ vienā no savām iemīļotākajām receptēm dalās Mārtiņš Rītiņš.

 

Receptē dotais zoss cepšanas laiks ieteikts uz 4,5 līdz 5 kilogramīgu zosi.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Foto: SIA "Labvakar"