Sapņi piepildās!

Sapņi piepildās!

21. Aug 2010, 13:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mati uzkrāj sevī enerģiju, visas pagātnes emocijas. Esat taču dzirdējuši to teoriju par matiem kā saikni ar kosmosu, visuma enerģiju.. Līdz šim es tam tā īpaši neticēju, bet tagad es to pilnīgi sajutu. It kā ar matu nogriešanu, es pati būtu pamodusies un atbrīvojusies no visa, kas mani nomāca. Ne velti tieši matu nogriešana sakrīt ar lappuses pāršķiršanu.. 

 

Liels PALDIES Māmiņu Klubam par šo iespēju, un VĒL JO LIELĀKS PALDIES frizierei Andai! Es pie viņas aizgāju kā balta lapa, nemaz nezinot, ko es gribētu. Sēdēju ar žurnāliem klēpī, šķirstīju, un jūtot, cik maz frizūras piesaista manu uzmanību, jau gandrīz kritu izmisumā - kā gan es pastāstīšu, ko es vēlētos, kas man patīk, ja nemaz nezinu. Tajā pašā laikā, paskatoties spogulī, man nepatika savi mati, un ļoti gribējās kaut ko mainīt. BET KO? Nebija ne jausmas... 

 

Līdzšinējā pieredze

 

 

Pastāstīšu, kādas līdz šim ir bijušas manas attiecības ar frizieriem. Vispirms jau - uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt, cik reizes esmu bijusi pie friziera. Pirms 12. klases man ļoti gribējās nogriezt matus, un toreiz man mati bija vēl garāki nekā šobrīd.. Biju jau domās iztēlojusies, kā es gribētu, bet reāli man nogrieza vienkārši taisni (vai friziere vispār dzirdēja, ko es vēlos?), līdz ausīm - vārdu sakot - ne pēc kā neizskatījās, un ieveidot bija neiespējami. Kā es raudāju! Un kā es priecājos, kad mati beidzot atauga tā, lai es varētu saņemt astītē! 

 

Nākamā reize - 12. klases izlaidums. Gāju pie cita friziera, izstāstīju, kādu frizūru gribu, uzsverot, ka gribu tādu mazliet nekārtīgu. Bet rezultāts? Uztaisīja man tik gludi un tik nesmuki, ka mājās gāju raudādama, jo man pašai likās, ka tādas frizūras taisa vecām tantēm, nevis jaunām meitenēm. Bet ārā arī nejaucu, vienkārši vairs nedomāju - lai jau ir, kā ir. Bet uz to frizētavu vairs nekad neiešu!

 

 

Man ar frizieriem ir vēl viens atgadījums - parasti jau matiem gali tika apgriezti mājās, bet vienu reizi mani aizveda uz frizētavu, man toreiz bija 12 gadi. Atceros, kā sēdēju krēslā, cenzdamās neelpot un nedomāt, jo frizierei elpa tā oda pēc alkohola, un viņa vēl šķielēja - kā es baidījos, ka viņa man šķībi nogriezīs, jo uz matiem vispār neskatījās, un izlikās, ka galva nav īsti skaidra pēc vakar vakara iedzeršanas (visticamāk arī rīta iedzeršanas).

 

 

Tā nu mani mati ir auguši savvaļā, un nekāds īpašs griezums nekad nav bijis - kā nu auga, tā auga. Un lielākoties citas frizūras, kā ar gumiju  kopā saņemti mati, man nebija. Ļoti gribējās, ko mainīt, bet tā kā pati nezināju ko, - un līdzšinējā pieredze vēstīja, ka manas vēlmes frizieris nesaprot, un tāpat izdara pa savam. Kur lai atrod frizieri, pie kura es varētu aiziet, un atzīties - nezinu, ko es gribu, bet ļoti gribētu, lai Jūs man pastāstiet, kas man piestāvētu... Nebija ne jausmas.

 

 

Ir man arī pozitīva pieredze, jo pēc tam vēl vienu reizi esmu bijusi pie friziera, uz kāzām, un toreiz man uztaisīja frizūru, kas pašai ļoti patika. Bet arī pie šā friziera vairs negribēju iet, bet tur bija citi iemesli..

Tā nu vairāk kā 3 gadus atkal mani mati ir auguši savvaļā. Jau sen gribu kaut ko darīt lietas labā, bet vienmēr ir citas prioritātes, un tā tas friziera apmeklējums tiek atlikts un atlikts... Līdz nāca šī fantastiskā dāvana caur Māmiņu Klubu!

 

 

Sapņi piepildās..

 

Un es beidzot esmu satikusi frizieri, pie kura gribas atgriezties gan lai saveidotu matus, gan lai pasēdētu krēslā un parunātu. Līdz šim neviens frizieris, pie kura esmu dzīvē bijusi, nebija runājis, vienkārši klusējot izdarījis savu darbu, iztiekot tikai ar standartfrāzēm, ka radās pat sajūta - viņiem savs darbs nepatīk.

 

 

Bet tieši runājot taču dzimst patiesība, rodas spēja formulēt savas vēlmes, un saprast sevi! Un varbūt arī tāpēc man ļoti, ļoti, ļoti patīk sava frizūra, ka es nevis vienkārši iesēdos krēslā, lai man sataisa matus tā, kā man piestāvētu (un tad pēc tam es varētu vērtēt), BET es pati sapratu, ko gribu un kā gribu! 

 

 

Īsta zelta zivtiņa nevis vienkārši izpilda Tavas vēlmes, bet palīdz Tev saprast  - ko tieši vēlies! Un tā jau pati par sevi ir vislielākā DĀVANA, kādu vien kāds Tev var uzdāvināt! Tāpēc es pat nespēju izteikt, cik pateicīga esmu.. Un cik ļoti man patīk mana jaunā frizūra!

 

 

Un nu arī bildes. 

 

{smallpic:11}

{smallpic:13}

Mati pirms pārvērtībām - savvaļā auguši, nekad mūžā nekrāsoti, kā nu saule pabalina, tāda nu krāsa man ir bijusi..

{pic:21}

Jaunais griezums.

{pic:28}

Jaunais tonis.

 

 

Par šo lēmumu es biju ļoti pārsteigta, jo es pat iedomāties nevarēju, ka varētu nokrāsot matus, likās - tas nu noteikti nav priekš manis... Un es domāju, ka arī negribu to. Bet sarunā par manu tipu, par krāsām, kas man piestāv, un arī matu krāsām, viens tonis uzreiz iekrita acīs - uzrunāja. It kā būtu jau  manējais! Un tagad, kad jau pāris dienas ar to esmu uz Tu, es pat citu iedomāties nespēju, un skatoties vecās bildes, brīnos, ka man likās - man vislabāk piestāv mans pelēcīgi dabīgi blondais. 

 

 

Vai tā bija uzdrīkstēšanās?

{smallpic:27}

Manuprāt, nē. Es biju gatava pārmaiņām, un viss notika tik dabiski, kā tam bija arī jābūt. 

Turklāt, man ir ne tikai jauna frizūra! Bet arī sava friziere! :)

 

 

Vēsturiski tiek uzskatīts, ka matos slēpjas spēks. Arī mūsdienās šis apgalvojums netiek mests mēslainē, jo tiek apgalvots, ka caur matiem tiek uzņemta kosmiskā enerģija. Iespējams, ka šī fakta dēļ, sieviešu dzīves ilgums ir garāks nekā vīriešiem. 


Tā kā matu galos koncentrējas visa negatīvā enerģija, tad pēc īpaši smagiem pārdzīvojumiem vai stresa situācijām ir ieteicams apgriezt matu galus. Bet, ja kārojas dzīvi sākt no jauna, tad MATUS NOST! (tribine.lv)

 

Ilze Lipska

30. Nov 2009, 22:15

Njju super vienkārši = jaukas pārmaiņas!!!
🌷 🌷 🌷

30. Nov 2009, 20:51

Man arī ir gari mati,kad vienreiz ieminējos ka varētu nogriezt,vīrs uzreiz pateica ka negribētu lai griežu nost. Man jau liekas,neskatoties uz to,ka māmiņa pavada daudz laika rūpēs par māju un mazo,vajag vienmēr sevi kopt un izskatīties maximāli labi-pirmkārt sev patiksi un protams arī vīram. Diemžēl daudzas jaunās māmiņas ta ieslīgst ikdienas rutīnā,ka par savu izskatu aizmirst.

30. Nov 2009, 18:07

Ļoti jaukas pārmaiņas!!!

30. Nov 2009, 17:59

Pilnīgi cits imidžs! Tā tiešām bija reāla pārvērtība. Liekas, divas dažādas meitenes. Prieks par Tevi!

30. Nov 2009, 17:00

Man garie mati patika labāk un gaišais tonis arī labāks bija.
Bet dažreiz dzīvē vajag pārmaiņas😀

30. Nov 2009, 16:44

Ļoti smuki izskatas bet ari garie labi izskatijas

rita123 rita123 30. Nov 2009, 14:14

Skaistas pārmaiņas ar skaistu stāstu😀Malacis, Ilzīt,ļoti Tev piestāv😀
Ceru,ka kādreiz arī es uzdrošināšos,kaut ko krasi mainīt savā matu sakārtojumā😀