Sākusies akcija "Vecāku uzticības tālrunis"

Sākusies akcija "Vecāku uzticības tālrunis"

23. Dec 2009, 00:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar Latvijas vecāku apvienību "VISI " pirmo reizi rīko akciju "Vecāku uzticības tālrunis". Akcijas laikā vecākiem ir iespēja zvanīt uz VBTAI bērnu un jauniešu uzticības tālruni 80006008 un saņemt profesionālas psiholoģiskas konsultācijas un atbalstu, saistībā ar psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem.

Trīs dienas, no 27.augusta līdz 29.augustam, laikā no plkst. 08.00 – 23.00., bērnu vecāki tiek aicināti zvanīt uz VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni un uzdot jautājumus, kā arī konsultēties par sev nozīmīgām tēmām saistībā ar bērnu audzināšanu, konfliktsituāciju risināšanu, u.c.

Ikdienas Uzticības tālruņa psihologi uzklausa, sniedz atbalstu un kopīgi ar zvanītāju meklē piemērotākos risinājumus grūtā brīdī. Sarunas notiek par visdažādākajiem tematiem, kur visizplatītākie ir savstarpējās attiecības ģimenē, attiecības skolā ar vienaudžiem, vardarbība vienaudžu vidū un ģimenē, dažādas emocionālas problēmas – bezspēcība, aizvainojums, dusmas, bailes, zaudējums, vientulība u.c.

"Zvanot uz uzticības tālruni bērni un pusaudži jūtas satraukti, aizvainoti, nesaprasti, vēlas, lai uzklausa un palīdz, bet domāju, ka šādi jūtas ne tikai bērni .Arī vecāki paši bieži ir apjukuši un nezina, kā rīkoties. Tāpēc šī akcija ir lieliska iespēja vecākiem zvanīt un konsultēties par jautājumiem, kas viņus uztrauc", norāda Uzticības tālruņa darbības nodrošināšanas departamenta direktore Iluta Vilnīte.

"Latvijas vecāku apvienība “VISI" atzinīgi novērtē Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas akciju. Īsi pirms jaunā mācību gada ne tikai bērni, bet arī vecāki var piezvanīt speciālistiem un uzdot jautājumus par audzināšanas jautājumiem un saskarsmi ar bērniem. Domāju, ka turpmāk mēs varētu vēlēties bērnu tiesības skatīt kopsakarā ar ģimeni un pieaugušajiem, un arī ikdienā uz uzticības telefonu varētu zvanīt vecāki. Reizē būtu arī līdzsvars starp paaudzēm un notiktu profilakses darbs. Jācer, ka vecāki izmantos iespēju un mums pēc akcijas būs jauna informācija, kas labāk norādīs prioritāros jautājumus un uz tiem varēsim sagatavot izsmeļošākas atbildes un palīdzēt vecākiem saprast savus bērnus", uzsver "VISI" valdes priekšsēdētājs Kārlis Boldiševics.

Zvani uz VBTAI bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 80006008 ir bez maksas, zvanot gan no fiksētā, gan no mobilā tālruņa