Sākam mācīties un gatavoties lielajam notikumam

Sākam mācīties un gatavoties lielajam notikumam

03. Apr 2012, 00:01 mamma27 mamma27

Līdz mazulītes nākšanai pasaulē palikuši vairs nieka divi mēneši. Tad nu pienācis laiks apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus.

Tā kā šis man būs otrs bērniņš ,tad pirmā doma vīram bija- priekš kam man tur jāiet, es tak vienreiz jau kursos biju un  vienreiz jau dzemdībās piedalījos.

Bet tā kā es skaidri un bez iespējām izvairīties pateicu, ka MĒS šos kursus apmeklēsim  un tieši Māmiņu klubā, tad nu mīļā miera labad arī vīrs piekrita.:)

 Tā nu sestdien bijām uz pirmo lekciju ,kas bija pie Diānas Zandes par zīdīšanu.

Pirmā doma protams bija, ko gan es tur vēl nezinu, jo ar vienu tak esmu tam izgājusi cauri. Bet ,lai vai kā , iekšēji bija sajūta –varbūt šoreiz var nebūt piena, varbūt kaut kas nebūs labi……varbūt….Nu dažādas bažas ,jo ar otro bērnu vairāk par visu uztraucos.

Tad nu jāsaka ,ka apmeklējot šo lekciju un noklausoties visu par krūts zīdīšanu secināju, ka man piens būs. Jāsaka ,ka Diāna Zande savā lekcijā tik prasmīgi pastāstīja visus svarīgākos aspektus kāpēc māmiņas uztraucas, ar piemēriem no dzīves apstiprināja, ka uztraukumam lielāko ties  nav nekāda pamata, jo mēs pārāk tieši visu ņemam pie sirds un iespaidojamies no apkārtējo viedokļiem ,nemaz nepārliecinoties par faktiem. Tāpēc silti iesaku ,ka ja kādam ir kaut nelielas šaubas par to, ka viņa varētu pati nebarot kaut kādu iemesli dēļ, aizejiet uz šo lekciju un visas šaubas izgaisīs un būs gribasspēks cīnīties ,lai bēbīts tiek tieši pie jūsu piena.

Tas,ko tad šajā lekcijā var uzzināt-

kāpēc, tad mums jāzīda mazulis tieši ar savu pienu, cik daudz piena nepieciešams pirmajā maltītē, cik bieži mazais jābaro diennaktī, līdz kādam vecumam būtu ieteicams barot tikai ar krūti, kā var saprast ,ka mazais tiešām ēd vai tikai niekojas ar krūti, kā pavairot pienu, ko un kā darīt ,lai piens būtu, kā vīrietis var palīdzēt jaunajai māmiņai zīdīšanas procesā.

Šīs manuprāt svarīgākās lietas par barošanu var uzzināt apmeklējot šo lekciju. Un protams vēl pamatīgu informāciju saņēmām drukātā veidā ,kur visu var mierīgi pārlasīt un vēl daudz ko tādu ,par ko lekcijā pat nepieminēja.

 Bet lekcijas saturu atstāstīt negribētu, jo tas būtu pārāk gari un diez vai precīzi. Bet gribu izteikt tieši sajūtas, kādas radās pēc šīs lekcijas apmeklējuma.

Tātad, es priekš sevis ieguvu jaunu informāciju par to ,kur tad veidojas piens un kā pavairot pienu, ko darīt slimību gadījumos un kā vīrs var palīdzēt šajā svarīgajā procesā.

Jau sākumā domāju, bet vēlāk tas arī apstiprinājās, ka šīs lekcijas ir ļoti noderīgas tieši vīriešiem. Noklausoties kā kāds svešs cilvēks no malas pastāsta, to cik tad svarīgi vīram ir atbalstīt, palīdzēt ,ļaut atpūsties sievietei pēc dzemdībām un barošanas laikā. Ko tas dod bērniņam un kāpēc bērns kļūst mierīgāks, ja mamma ir atpūtusies nevis mājas darbus darot nogurusi. Vīrs to visu uztvēra daudz nopietnāk, nekā es viņam pateiktu ,ka man nav spēka, esmu piekususi, vakariņu nebūs.

Mans vīrs pats atzina, ka tagad viņš noteikti uztvers to visu daudz savādāk, vairāk izprot, kāpēc tad man ir vajadzīgs miers un atpūta ,kā arī noteikti vairāk tīrīšot māju pats un gatavošot ēst. Lai arī es tak visu dienu esmu mājās un „neko” nedaru.

Vēl viņš piekrita, ka uzzinājis daudz jaunu informāciju, ko pirms tam nav zinājis, jo kursos kurus apmeklēja pirms četriem gadiem tik izsmeļoši neviens par šo nestāstīja. Un beigās bija ļoti priecīgs, ka mēs te tomēr nākam un klausāmies, jo iespējams, būšot vieglāk saprast mazuli un to kas viņam nepieciešams.

Piesakies uz Diānas Zandes krūtsēdināšanas lekciju topošajiem vecākiem!

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ

Jaunās HUGGIES Newborn autiņbiksītes ir īpašas ar to, ka tām ir speciāls izgriezums nabiņas vietā - vieglākai nabiņas kopšanai un sadzīšanai!