Royalkids.lv padomi par iepirkšanos internetā

Royalkids.lv padomi par iepirkšanos internetā

20. Dec 2010, 16:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu apģērbu interneta veikalam Royalkids.lv ir svarīgi, ka Tu jūties droši gan iepērkoties, gan pēc tam, kad darījums ir noticis. Mēs tāpēc vienmēr ievērosim likumdošanu patērētāju tiesību jautājumos, kā arī sekosim ētiskiem nosacījumiem un prasībām, kuri ir īpaši specifiski iepērkoties internetā.

{smallpic:1}

Tev jāsaņem labs piedzīvojums ne tikai iepērkoties pie mums, bet mēs vēlamies, lai vienmēr Tev būtu labs piedzīvojums iepērkoties internetā. Zemāk Tu atradīsi vispārējus labus padomus attiecībā uz iepirkšanos internetā:

 

1) Ievēro, kad Tu lieto savu kredītkarti, Tu esi labāk aizsargāts kā lietotājs nekā, ja Tu veic parastu bankas pārskaitījumu. Tavas priekšrocības, lietojot kredītkarti ir, ka nauda netiek noņemta no Tavas kartes pirms pasūtījums ir izsūtīts.

 

2) Atklāj savu kartes numuru tikai tad, kad esi jau pirkšanas situācijā. Citos gadījumos nekad neatklāj, neskatoties uz to, ka Tev tiek jautāts. Nesūti savu kartes numuru vai drošības kodu, izmantojot e-pastu.

 

3) Kad Tu maksā ar savu kredītkarti, tad Tev jābūt pārliecinātam, ka veikals nav noņēmis no Tava konta naudu pirms vēl prece nav izsūtīta.

 

4) Pārbaudi, vai veikals neņem komisijas, kad Tu izmanto kredītkarti. Gadījumā, ja tiek ņemta komisija, tad komisija nedrīkst būt augstāka par to komisiju, kas jāmaksā interneta veikalam par darījumu.

 

5) Vienmēr saglabā dokumentus par darījumu. Svarīgi, ka saņem rēķinu par pirkumu, piemēram, e-pasta nosūtītā formātā. 

{smallpic:2}

6) Patstāvīgi kontrolē savu kontu.

 

7) Ja kāds cits ir iepircies ar Tavu karti, tad nekavējoties zvani savai bankai. Viņi var Tev palīdzēt atgūt naudu atpakaļ, ja vari pierādīt, ka ne Tavas vainas dēļ tiek izmantota Tava karte.

 

8) Ja vēlies nobloķēt savu karti ārpus bankas darba laika, tad vari zvanīt pa telefonu   (+371) 67092555 (24h) un viņi Tev palīdzēs nobloķēt karti tajā pašā momentā.

 

9) Nodrošini, ka apmaksas process notiek šifrētā vidē. Tā saucamais SSL šifrs. Tādā veidā interneta veikals netiek klāt informācijai par Tavu karti. Par to Tu vari pārliecināties tieši maksāšanas brīdī, redzot, ka Web adreses kreisā daļa ir mainījusies no "http:// " uz "https:// ". Tajā pašā laikā pārlūkprogrammas loga apakšējā labajā stūrī bieži ir redzami dažādi simboli, piemēram, aizslēgta piekaramā slēdzene.

 

10) Vienmēr iepazīsties ar uzņēmumu pirms veic kādus darījumus. Pārbaudi mājas lapā uzņēmuma kontaktinformāciju un reģistrācijas numuru.

{smallpic:3}

11) Pārbaudi vai Tev ir tiesības 14 dienu laikā atgriezt preci.

 

12) Pirms darījuma veikšanas vienmēr pārbaudi pirkšanas nosacījumus.

 

13) Pārbaudi cenu. Kas ir iekļauts? Vai transports ir iekļauts, ja nē, tad cik tas maksās.

 

14) Vai mājas lapa pastāsta Tev kādu personīgu informāciju tā saglabā un kādā veidā tā tiek izmantota.

 

15) Nodrošini, ka jaunumvēstules un reklāmas tiek Tev izsūtītas tikai tad, ja esi pati par to lūgusi. Nepieciešamības gadījumā var uzlikt ”spam filtru”.

 

Iepirksimies internetā droši!

Ieskaties pie Royalkids.lv un atrodi savam princim vai princesei, ko noderīgu!

 

1