"Rīgas satiksme" aicina atjaunot bezmaksas braukšanas jaunāko klašu skolēniem

"Rīgas satiksme" aicina atjaunot bezmaksas braukšanas jaunāko klašu skolēniem

26. Nov 2010, 08:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" aicina atjaunot bezmaksas braukšanas statusu  2.-4.klašu skolēniem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretāre Iluta Bērziņa.

"Rīgas satiksme" atgādina, ka skolēniem, kuri izmanto sabiedrisko transportu bez maksas, jāveic statusa atjaunošana, ielādējot e-talonā bezmaksas biļeti. Lai to izdarītu, jāierodas kādā no "Rīgas satiksmes" galapunktiem vai biļešu pārdošanas vietām. 2.-4.klases skolēniem bezmaksas biļete uz noteiktu laiku līdz trīs gadiem.


Pirms gada personalizācijas gaitā iedzīvotāji aizpildīja anketas, nodeva tās "Rīgas satiksmei" un pa pastu saņēma savus personalizētos e-talonus. Vēstulē, kas bija pievienota e-talonam, bija norādīts konkrēts februāra, marta vai aprīļa datums, līdz kuram jāatjauno statuss. Minētais datums redzams arī karšu lasītāja displejā - brīdī, kad tiek veikta brauciena reģistrācija.


Skolām, kurās mācās 2.-4.klases skolēni, "Rīgas satiksme" piedāvā iespēju pieteikties skolēnu centralizētai apkalpošanai skolā. Alternatīva skolēnu vecākiem ir ierasties sabiedriskā transporta galapunktos un biļešu pārdošanās vietās, jau sākot no šodienas.



Bezmaksas biļeti e-talonā iespējams ielādēt sabiedriskā transporta galapunktos un "Rīgas satiksmes" biļešu tirdzniecības vietās no 25.februāra.