Rīgas dome aicina steidzami grozīt noteikumus, ļaujot trūcīgas personas statusu piešķirt cilvēkiem ar parādsaistībām

Rīgas dome aicina steidzami grozīt noteikumus, ļaujot trūcīgas personas statusu piešķirt cilvēkiem ar parādsaistībām

19. Dec 2010, 14:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atsaucoties uz Rīgas domes aicinājumu pēc iespējas ātrāk izdarīt grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas ļautu par trūcīgām atzīt arī tās personas, kam ir parādsaistības, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzdevis labklājības ministram Uldim Augulim paātrināti sagatavot nepieciešamos dokumentus šā jautājuma izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.



Pašlaik spēkā esošie Ministru Kabineta noteikumi neļauj par trūcīgu atzīt ģimeni (personu), ja tai ir parādsaistības; šiem cilvēkiem nevar arī izsniegt nepieciešamās izziņas, lai viņi varētu saņemt valsts noteiktās kompensācijas par zālēm un medicīniskajām ierīcēm.

"Rīgas domē arvien vairāk vēršas iedzīvotāji, kuru ienākumi ir zem iztikas minimuma, bet pašvaldība nevar viņiem sniegt nepieciešamo sociālo atbalstu tāpēc vien, ka ģimene savulaik ir paņēmusi kredītu veļas mašīnas, datora vai vienīgā mājokļa iegādei. Valdības noteikumi liedz pašvaldībai palīdzēt viņiem veselības aprūpes pakalpojumu apmaksā vai zāļu iegādē. Viņi ir pilnīgā izmisumā, tāpēc šī situācija ir jāmaina, turklāt tas jādara nevilcinoties," uzskata Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs.

19. Mar 2010, 15:46

nju nevajag jau te d.... gudri!es ari esmu paradnieks..un es neesmu vainiga pie ta ka paliku bez darba!un es neesmu vieniga kas del darba pazaudesanas ir ieslikusi parados!