Rīgā notiks labdarības akcija-izpārdošana

Rīgā notiks labdarības akcija-izpārdošana

20. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai palīdzētu atveseļošanas centra „Rasas pērles” no vardarbības cietušajiem bērniem, no 25. līdz 30. aprīlim Rīgā, Vīlandes ielā 3 (studija „Polefit”) notiks labdarības akcija-izpārdošana „Garage Sale”. Izpārdošanā visi interesenti varēs iegādāties Latvijas modes mākslinieku, TV vadītāju un smalko aprindu personu unikālas mantas par simbolisku cenu.

Visi izpārdošanas laikā iegūtie līdzekļi tiks izmantoti Latgales reģionālā atbalsta centra „Rasas pērles” (www.rasasperles.lv) sporta zāles aprīkošanai.

Jautājums par palīdzības sniegšanu trūcīgajiem ir bijis aktuāls visos laikos, savukārt bērnu morālās un fiziskās vardarbības tēmats ir īpaši sāpīgs. Atveseļošanas centra „Rasas pērles” direktores Ilzes Andzes sniegtā statistika ir satraucoša: no 2009. gada, bērnu skaits vecumā no 2 līdz 18 gadiem, kuriem nepieciešama kvalificēta centra palīdzība ir palielinājies. „Pie mums nonāk no dažāda veida vardarbības cietušie bērni, un mūsu centra uzdevums ir atgriezt viņus pilnvērtīgā dzīvē. 2011. gadā mūsu centrā ārstēšanos izgāja 11 zēni un 13 meitenes vecumā no 2 līdz 18 gadiem, kas bija cietuši no seksuālās vardarbības. Bet cietušo no morālās vardarbības ir vēl vairāk” – stāsta Ilze.

Akcijas organizātori aicina visus interesantus apmeklēt labdarības izpārdošanu un iegādāties iepatikušies lietas. Tērpus, apavus un aksesuārus akcijai jau ir nogādājuši daudzi Latvijas pazīstamie dizaineri un sabiedribā zināmie cilvēki. Visas akcijas mantas varēs iegādāties par 5, 10, 25 un 50 Ls. Akcijas dalībnieku vidū jau ir Katja Šehurina, Anna Rozīte, Natālija Jansone, Mārika Ģēderte, Jeļena Ušakova, Marija Vlasova, Iļja Buļičevs, Elli U, „Sockbox” zīmola dizaineri, Anna Ledskalniņa, Natālija Tumševica, Jeļena Gricuka, Svetlana Loeva, Jeļena Tonova, Vlada Stoļičnaja, „Majskaja Roza” (Maskava), „Fashion Distribution Showroom” (Maskava), kā arī daudzi citi.

„Akcijas mērķis ir ar konkrētu darbību palīdzēt konkrētai bērnu rehabilitācijas iestādei – savākt nepieciešamos līdzekļus sporta zāles aprīkošanai, tik ļoti nepieciešamai mazo pacientu atveseļošanai” – stāsta Natālija Oļesika, pasākuma līdzorganizātore. „Ceram, ka mums tas izdosies un mēs ar entuziāsmu turpināsim iesākto darbu” – piebilst Oļesika.

Oficiālā  labdarības  izpardošanas atklāšana notiks 2012.gada. 25. aprīlī, plkst. 17:30, Rīgā, Vīlandes ielā 3 (Studija „Polefit”). Atklāšanas viesiem tiks pasniegts cienasts no „Confetti event catering”.

Izpardošana būs atvērta apmeklētājiem līdz 30. aprīlim no plkst. 12:00 – 20:00.