Ratiņi deformē mazuļa pirkstus

Ratiņi deformē mazuļa pirkstus

14. Oct 2010, 14:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

ASV tiek veiktas regulāras bērnu preču pārbaudes, lai noteiktu, kuras ir bīstamas bērnu veselībai. Šajā reizē savu produkciju no tirdzniecības ir atsaucis Graco ratu ražotājs, jo lietojot dažus no modeļiem, mazulis var pazaudēt pirkstus.

 

Kā ziņo "Вести.Ru", modeļos Passage, Alano, Travelling un Spree, bija neveiksmīgi konstruēts mehānisms, tāpēc bērns varētu zaudēt roku ratu eņģu mehānismā. Rezultātā mazajam pasažierim draudēja iespēja iegūt nopietnu traumu tajā brīdī, kad vecāki bērnu pacēla vai nolaida jumtiņu.

 

Dokumentēti ir vairāki līdzīgi gadījumi. Piemēram, pieci bērni palika bez pirkstu galiem, vēl divi ieguva plēstas brūces. Pēc bīstamā defekta atklāšanas Graco kompānija paziņoja par pus miljona bērnu ratu izņemšanas no apgrozības.

 

Atgādinām, ka pāris mēnešus atpakaļ ASV pāršalca cits skandāls, kas saistīts ar bērnu precēm. Firmai Stork Craft  vajadzēja noliktavās atgriezt vairāk kā 2 miljonus bērnu gultiņu, kas tika tirgotas ASV un Kanādā.

 

„Iemesls preču atsaukšanai bija nedrošās apmales, kas salūšanas vai deformācijas rezultātā var bērnu ievainot vai nožņaugt. Turklāt gultas grīdlīstes neaizsargā bērnu no izkrišanas no gultas,” paskaidroja ASV Patērētāju drošības preču komisijas pārstāvji

 

Saskaņā ar oficiāliem datiem, visā ASV un Kanādā tika reģistrēti četri traģiski gadījumi, kad bērniem radās elpas trūkums, aizrijoties ar detaļām. Vēl 20 bērni ieguva traumas pēc tam, kad izkrita no gultas nestabilo apmaļu dēļ.

 

Дни.ру