RADIO: ģimene Latvijā un ģimenes politika

RADIO: ģimene Latvijā un ģimenes politika

22. Feb 2011, 09:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ceturtdienas Ģimeņu Kluba raidījumā runāsim par ģimenēm Latvijām un ģimeņu politku, bet jau tagad varam padiskutēt par to, kāda īsti ir klasiska Latvijas ģimene!

 

Viesi ceturtdienas radio raidījumā:

- Gunta Ancāne, asociēta profesore, ārste psihoterapeite, RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras vadītāja;
- Viesturs Kleinbergs, bijušais bērnu un ģimenes lietu ministra biroja vadītājs, divu bērnu tēvs, aktīvi seko norisēm sociālajā politikā;
- Ilona Bremze, biedrības „Asociācija Ģimene” valdes priekšsēdētāja, sociālā darba maģistre sociālajā darbā ar ģimenēm

 

NOKLAUSIES RADIO RAIDĪJUMU!

13. May 2010, 00:59

Domāju, ka vairums Latvijas ģimenes labprāt plānotu divus bērnus. Šobrīd, ja abi vecāki strādā vidēji atalgotu darbu, tad divus bērnus var izskolot un apmaksāt interešu izglītību. Mums pašiem ir trīs bērni. Kad mazā māsa sāks skolas gaitas, tad lielie dvīņi beigs vidusskolu.Paziņu lokā ir arī šķirtās ģimenes, kur bērna tēvs ir citas valsts pilsonis un dzīvo šķirti uzturot gan bērnu, gan māti.Mūsu paziņu lokā ir tomēr vairāk pilnas ģimenes, kur aug bērni no iepriekšējām attiecībām.
Nedomāju, ka šobrīd ir izteikti ģimenes pelnītāji, jo kam ir darbs, tas strādā! Grūtāk ar šo situāciju ir vīriešiem, kuriem ir pajukuši biznesi.
Nedomāju, ka valstij ir jāuztur mūsu bērni, betgan jārada iespēja vecākiem pelnī naudu un bērniem iegūt labu izglītību.