Purne ar vecāku apvienību pārrunā plānoto sociālajā politikā

Purne ar vecāku apvienību pārrunā plānoto sociālajā politikā

15. Jan 2010, 11:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai pārrunātu sociālās politikas pašreizējo virzību un informētu par valdības plāniem šajā jomā, labklājības ministre Iveta Purne šodien tikās ar vecāku apvienības „Māmiņu klubs” un resursu centra „Marta” pārstāvēm.

Diskusijas laikā ministre uzsvēra, ka „sociālās apdrošināšanas pabalstiem ir jākalpo kā ienākumu aizvietotājiem dažādās dzīves situācijās. Savukārt valstij jāstiprina atbildība par ģimeni arī pēc tam, kad bērns ir sasniedzis gada vecumu.”


I.Purne norāda, „gadījumā, ja valdība izšķirsies par vecāku pabalsta samazināšanu strādājošiem vecākiem, noteikti tiks ievērots tiesiskās paļāvības princips, proti, tas attieksies tikai uz nākotnes pabalsta saņēmējiem, nevis tiem, kas to pašreiz jau saņem. Katrā ziņā šo lēmumu nepieņems steigā, bet gan rūpīgi izvērtējot. ”

Lai turpinātu šodien aizsākto sarunu, Labklājības ministrija 19.februārī pl.11.00 organizēs publisku diskusiju Valsts pabalsts = ģimenes pamats? , lai uzklausītu dažādu pušu viedokļus par valsts pabalstu lomu ģimenes plānošanā.

Uz sarunu plānots aicināt pārstāvjus no Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu, Izglītības un zinātnes ministrijām, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī sabiedrībā zināmus demogrāfus, statistiķus, sociālantropologus, nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

14. Feb 2009, 19:05

Sociālās grupas ir tās grupas, kuras nedrīkst skart!

17. Feb 2009, 19:21

Man tikai būtu jautājums Purnes kundzei - kāpēc visiem valsts iestādēs strādājošiem algas tiek samazinātas par 15%, bet māmiņalgas taisās samazināt par 25%-50% ? Kāpēc tāda netaisnība? Jūs - ministri ar sakostiem zobiem uzrakstījāt iesniegumus, lai jums samazina algas par 15%, bet mums - māmiņām gan neviens neprasa no kādas savas ienākumu daļas mēs esam gatavas šķirties......

15. Feb 2009, 12:13

mīļie topošie un esošie vecāki, nestrīdēsimies, neskaudīsim un neskaitīsim citu vecāku pabalstus, ienākumus, algas. Jo tikai kopā mēs esam spēks. Ja kāds naivi tic, ka tas skar tikai strādājošu vecāku pabalstus, tad varu savu galvu likt ķīlā, ka pēc mēneša jau tiks dziedāta cita dziesma. Neviens solījums pagaidām nav piepildīts. Neviens, nevienā jomā!Vai tiešām tā pati Purne, kura ir tieši tik pat neprofesionāla, ka visa tā banda, vispār kaut ko sajēdz no ieņēmumu plānošanas? Strādājoši vecāki atradīs iespēju strādāt un pelnīt. Ir daudz visādu iespēju apiet likumu, ja jau strādāt nevar godīgi un nodokļi nav vajadzīgi. Tā kā Purnes plānotie līdzekļi tāpat budžetā neienāks, un tiks atkal kādam kaut kas nogriezts visu nabadzīgo vārdā. Cik ilgi barosim tos rešņus un vāvuļotājus?

14. Feb 2009, 19:05

Sociālās grupas ir tās grupas, kuras nedrīkst skart!

14. Feb 2009, 18:57

Ciniski izklausās šīs ministres žēlabainā balstiņā teiktais - "solidāri samazināšot visām sociālajām grupām". Bet sevi kā parasti uzskata par "vienlīdzīgākajiem no vienlīdzīgākajiem". Nu patiešām īsta DZĪVNIEKU ferma☹

14. Feb 2009, 12:11

Es domaju,ka vajag maksat vairak bernu pabalstu.Nevajag taupit par bernu.

13. Feb 2009, 17:34

VARĒJA TAK KAUT KO ARĪ IZDARĪT NE TIKAI RUNĀT. ARĪ BĒRNIEM PĒC GADA, JO TAS JAU IR VISS GRŪTĀKAIS LAIKS VECAKIEM. BĒRNIEM TIEŠI PĒC GADA VAJAG VISVAIRĀK NAUDU....