Pirmais Latvijā salmu figūru festivāls aicina nosvinēt pavasara iestāšanos

Pirmais Latvijā salmu figūru festivāls aicina nosvinēt pavasara iestāšanos

22. Dec 2010, 17:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kaut arī atkusnis un lietus ir radījis ne mazums problēmu pirmā Latvijā salmu figūru festivāla organizatoriem, šo sestdien un svētdien ikviens tiek laipni aicināts uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī, lai nosvinētu pavasara iestāšanos.

 

20.un 21.martā no plkst.12.00 festivāla apmeklētājiem būs iespēja ne vien apskatīt jaukos salmu objektus, bet arī redzēt, kā tie top. Svētdien, 21.martā salmu objektu meistardarbnīcu vadīs un salmu pelītes un zaķus pagatavot mācīs Inga un Jānis Polenci – festivālā apskatāmo „Ledus laikmeta” tēlu autori. Savukārt aktīvāka dzīvesveida piekritējiem būs iespēja kārtīgi iztrakoties salmu ruļļu un ķīpu šķēršļu trasē, kā arī vizināties ar zirgiem.

 

Sestdien un svētdien plkst.19.30 ikviens tiek aicināts sagādāt sev svētku sajūtu ar krāšņu gaismas laternu laišanu krēslojošajās debesīs, atbilstoši Āzijas tautu tradīcijām – pirms gaismas laternu palaišanas, iečukstot tajās savas vēlēšanās. Tiek uzskatīts, ka gaismas laternu palaišana atbrīvo no nelaimes, nabadzības, slimības un ciešanām, ka palaižot laternas, viss sliktais uzlido debesīs.

 

Latvijā pirmais salmu figūru festivāls Nacionālā Botāniskā dārza teritorijā būs atvērts līdz 5.aprīlim – otrajām Lieldienām. Festivālu organizē radošā apvienība „Utt.lv”, SIA „Salaspils Nami” un VA „Nacionālais botāniskais dārzs”.

 

Plašāka informācija par festivālu interneta mājas lapā - www.draugiem.lv/salmufestivals