Piparkūku cepšana

Piparkūku cepšana

24. Aug 2010, 18:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gada skaistākais laiks - ziemassvētku gaidīšanas laiks! Tētis jau stāsta Ernestam, kā iesim uz mežu pēc eglītes, un Ernestam acis iemirdzas...

 

Un kad iet runa par piparkūkām.. mmm... Mamma uztaisīja pirmo piparkūku mājiņu, kas tika nopētīta, noskrubināta un nogaršota, un atzīta par gardu esam. Bet šogad ne tikai mamma tiek pie piparkūku taisīšanas! Arī Ernests jau ir liels un nāk mammai palīgos! Bet braukt pie draugiem cept piparkūkas taču ir daudz foršāk, ne? Tā nu mēs ātri uz mašīnu, piparkūku mīkla padusē un aiziet! :) 

{smallpic:7}

 

"Mammu, pa ceļam šito mūziku klausīsimies, labi?" Ernests izvēlas mūziku :)

 

{pic:15}

Kopā ar Artūru var ne tikai paspēlēties, bet arī piparkūkas cept. Bez mammu palīdzības gan arī neiztikt, un piparkūku mīkla tik garda, tik garda... 

 

{pic:20}

„Es spiedīšu, Tu liec uz pannas! :)”

 

 

Vienu brīdi jutu, kā man iekšā mazs ezītis savelkas čokurā - kā būs, vai nebūs plēšanās? Bet nē, mammām par prieku puiši mācēja kopā sastrādāties.

 

{pic:34}

Tiesa, vēl jau lielākais darbs tik un tā bija jāpadara mammām - lai kāda piparkūka nonāktu arī uz pannas.

 

{pic:32}

Šajā tumšajā laikā tik skaisti ir iedegt sveci.. Bet, ja mājās ir tādi mazi pasaules atklājēji, kuriem par visu vairāk patīk svecītes nopūst (nu gluži kā dzimšanas dienā!), tad nu neko darīt, mammām jāiztiek bez sveču gaismas... Arī adventes vainaga svece nodziest un iedegas, nodziest un iedegas.. Un tas mirdzums bērnu acīs! Drīkst? Drīkst? Drīkst? Nopūst? Nevar teikt „NĒ”! Jo PRIEKS taču ir vissvarīgākais! Ikviens sīkums, ikviens mirklis, kas vairo prieku, padara šo pasauli gaišāku. Arī svecītes nopūšana. :)

 

 

{pic:37}

Arī glazūra piparkūkām jāpagatavo, un mikseris taču ir tik interesants! Palīgi jau stāv rindā! :) Tas ne pavisam nav ikdienišķs notikums - kaut ko uzputot! Arī es atceros no bērnības - ja jau tiek izvilkts mikseris, tātad taps kaut kas garšīgs, tātad - ir svētki!

 

{pic:72}

Glazūra top.

{pic:67}

Glazūra pazūd :)

{pic:82}

Ticiet, ja varētu, mēs Jūs ar sacienātu!

 

Māmiņa Ilze Lipska

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Ilzei ir jāizdod sava pavārgrāmata "Māmiņas virtuve"😀

02. Dec 2009, 18:46

Ļoti jaukas piparkūkas!!!

02. Dec 2009, 18:17

Ņamm...mēs arī katru gadu paši cepam piparkūkas-lētāk,garšīgāk un mazajiem riktīgs prieks😃

Muuna Muuna 02. Dec 2009, 18:08

super piparkūkas 😀 Es atcerējos kā bērnībā čiepu no ledusskapja piparkūku mīklu un, kad pienāca laiks cept, nekas daudz pāri nebija palicis - tā man viņa garšoja 😀)

02. Dec 2009, 17:14

Ai,Ilzīt!Tik jauki no malas izskatās.Mēs arī cepsim,bet nākamajās brīvdienās!😀

02. Dec 2009, 17:13

nju super jums sanākušas piparkūciņas!!!
😀😀😀

02. Dec 2009, 16:50

jauks stastins...😀loti skaistas piparkukas...