Pieredze dabas līdzekļu izmantošanā

Pieredze dabas līdzekļu izmantošanā

14. Feb 2010, 00:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esmu četru bērnu māmiņa. Vecākajam dēlam Kristapam jau 20 gadu, dvīņu māsām Daigai un Līvai 17 gadu, un mazajai māsiņai Līnai Annai maijā apritēja gadiņš.

 

Bērni augšanas laikā neiztiek bez saslimšanām. Reizēm tā ir vienkārši saaukstēšanās, reizēm nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās un ārstēšanās slimnīcā. Lai izveseļotos, ārsti iesaka medikamentus, kas spēj ātri uzlabot situāciju, bet tai pat laikā tiem ir daudz blakusparādību.

 

Es labprātāk izvēlos ārstēt bērnus ar dabas līdzekļiem, kad vien tas ir iespējams.  Vēlējos padalīties ar dažus mēnešus iepriekš atklāto augli mangostānu un tā sulu, kas mūsu ģimenē palīdzējis  dažādās situācijās. Iespējams, ka šī informācija var noderēt arī jums.

 

Pagājušā gada novembrī man bija galvas audzēja operācija. Kad jau biju nedaudz atkopusies, izlēmu doties pie kosmetologa, lai uzlabotu ādas stāvokli pēc dzemdībām. Kosmetoloģe, kura veica procedūras, stāstīja man par dažādiem dabas līdzekļiem, ko viņa izmanto savā ģimenē un viens no tiem mani ieinteresēja. Tā bija mangostāna sula.

 

Kosmetoloģes aicināta, apmeklēju bioķīmiķes, mediķes un dziednieces Stellas Dreižes vadīto semināru par mangostāna sulu un tās iedarbību. Mani vēl vairāk pārliecināja cilvēki, kas bija atnākuši. Vēzis, cukura diabēts, asinsspiediens, aptaukošanās- tās bija problēmas, kurām viņi meklēja risinājumu. Šī gada marta beigās sāku lietot mangostāna sulu. Tad arī saņēmu informāciju angļu un latviešu valodās, dažādus rakstus, apkopotus ārstu un zinātnieku viedokļus. Meklēju pati arī internetā pieejamo informāciju.

 

Kā es izjutu sulas iedarbību:  trešajā dienā es sāku sajust vairāk enerģijas. Negulētās naktis vairs neatstāja iespaidu uz dienā nepieciešamo enerģijas līmeni. Naktīs ir dziļš un kvalitatīvs miegs. Pēc nedēļas uz manām rokām un kājām parādījās sarkani pleķaini izsitumi. Jautāju Stellai Dreižei, kas notiek, un viņa paskaidroja, ka tā ir organisma tīrīšanās. Pēc laika bija šķidra un bieža vēdera izeja, tad sāpes kuņģī. Stella skaidroja, ka mangostāna sula darbojas kā jebkurš dabas vai homeopātiskais līdzeklis, kas nozīmē, ka sākotnēji var būt simptomu pastiprināšanās pirms sākas uzlabošanās.

 

Kad biju izdzērusi savu trešo pudeli, jutu, ka man no rītiem vairs nav nepieciešama kafija. Pat rituāla pēc nē. Sajūtot šādu pozitīvu iedarbību, sāku dažādās situācijās piedāvāt sulu arī savas ģimenes locekļiem.

 

Pirmais izmēģinātājs bija mans dēls Kristaps. Pirms 12 gadiem viņam tika uzstādīta diagnoze- reimatoīds artrīts. Visu šo laiku medikamenti bija viņa dzīves sastāvdaļa. Šogad februārī ārsti nolēma pārtraukt medikamentu lietošanu, jo analīzes bija labas. Aprīļa sākumā Kristaps sūdzējās par sāpēm ceļos un lūdza vērsties pie ārsta pēc medikamentiem. Tā kā mangostāna sulai ir pretiekaisuma un antibakteriāla iedarbība, ieteicu Kristapam pamēģināt to. Pēc divām nedēļām sūdzības izzuda.

 

Tad mangostāna sulu iesāka lietot arī abas māsas. Viņas novēroja, ka nagi kļuvuši stiprāki, nelūst, ir skaisti un spīdīgi un ka pēc nakts pasākumiem var ātrāk atgūt enerģiju, nekā agrāk, tāpat pusaudžu vecumam raksturīgās pūtītes uz sejas vairs neparādījās.

 

Liels pārbaudījums mūsu mazajai meitiņai bija mans eksperiments izmēģināt jaunas autiņbiksītes. Mēģinājums izvērtas par autiņbiksīšu dermatītu. Bērnam bija ne tikai jēls iekaisis dupsis, bet arī sarkanas rokas, kājas un seja. Sākumā mēģināju cinka ziedi, kumelītes, likopodiju, citus pieejamos līdzekļus no populārām firmām. Diemžēl nekas nelīdzēja un situācija ar katru dienu pasliktinājās. Es biju piemirsusi par sulas pretalerģisko un pretiekaisuma darbību. Kad to atcerējos, sāku apstrādāt bērna ādu ar sulu un pilināju arī pa pilītei mutē. Nākamajā dienā bija uzlabojums par 50%. Āda bija apvilkusies ar baltu kreveli, tā vairs neizskatījās uztūkusi. Pēc 4 dienām seja, rokas un kājas bija atguvušas savu sākotnējo izskatu. Dupsi mēs izārstējām divās nedēļās,

 

Nu jau vairākus mēnešus mangostāna sula mums ir aptieciņas vietā. To lietojam iekšķīgi, lai attīrītu un pabarotu savu organismu, temperatūras, iesnu un kakla sāpju gadījumos, vēdera darbības traucējumu novēršanai, arī ārīgi, ja ir kādas pūtītes, saules apdegums, pušumi.

 

Kādus dabas līdzekļus lieto TU? Raksti komentāros un izsaki savu viedokli!

 

Pastāsti arī savu stāstu un kļūsti par māmiņu - reportieri! Kas interesants notiek Tavā pilsētā?  Raksti par nepieredzētām dabas parādībām! Raksti par pēkšņiem pārpratumiem, traģiskiem vai smieklīgiem! Raksti par sašutumu, kas Tevi māc! Varbūt esi aktīvā māmiņa? Raksti, par ko vēlies un saņem balvas! Sīkāk par konkursu ŠEIT!

28. Jul 2009, 09:42

oo, es kā reimatisma upuris labprāt izmēģinātu! stāsti, kur to var dabūt? 🤓)