Pērkam burciņas vai gatavojam pašas?

Pērkam burciņas vai gatavojam pašas?

17. Jan 2011, 14:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzsākot piebarošanu, māmiņām ir izvēle - gatavot biezenīšus pašām vai izvēlēties burciņu ēdienu. Bet ko darīt tagad, pavasarī, kad rudens krājumi jau izsīkuši, bet jaunā raža vēl nav sākusies?

 

- Vai Tu savam mazulim izvēlies burciņēdienu vai gatavo pati?

- Kādi ir apsvērumi vienai vai otrai izvēlei?

- Kas ir lētāk - pagatavot pašai vai iegādāties burciņēdienu?

11. Apr 2010, 08:32

vislabak manuprat ir pasu izaudzeti darzeni un majas gatavots ediens.klat nestav nekadas burcinas..burcinas maksa naudu,bet sava tiruma izaudzetais ir veseligaks un Tu zini,ko Tavs berns aped.Daudzi vienkarsi ir par slinku lai majas pasi gatavotu un perk veikala.bet ja ...es ari protams reizes 3-4 nopirku veikala....Est jau eda so to...tik tas nav mums.un kadreiz berniem tads ediens ka tagad veikala burcinas nemaz nebija.berni eda normalu rupjmaizi un visu ko deva un izauga tadi ozoli un liepas😀😀😀tagad berni manuprat ed daudz neveseligi.Bet nu..katrs dara ka grib un ka var atlauties😀

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 20:56

protams gribas jau bernam to labako,bet vai pieradinot berna organismu pie viena un tad bus kas cits,vai tas bus tas labakais.

10. Apr 2010, 20:55

susiite

pati nepārspīlēju, bet veikalā izvēlos veselīgāko, mazajam banānus,piemēram, pērku eko bodē, sev - veikalā. es domāju, ka katras māmiņas pašas ziņā, ko dot un ko nedot. šobrīd man tas šķiet pareizākais. tad jau jādod arī pīpēt un iedzert laicīgi, lai pēc tam, kad pamēģina, nepaliek galīgi slikti?... piedodiet par rupjību, bet katra māmiņa tiešām par savu mazuli rūpējas pēc saviem ieskatiem. galvenais, lai tas neiet sliktumā. protams, ka dārziņā dod lētākos cīsiņus utt., bet labāk vēlāk nekā agrāk...

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 20:10

ir protams loti labi dot tiru ekologisku partiku.Bet rodas jautajums,kas bus ja velak tadu needis? Organisms bus pieradis pie eko partikas,vai nesaksies kaut kadas alergijas?Varbut nevajag parspilet ar to eko partiku.Gruti nostaties par vai pret.

10. Apr 2010, 20:07

es arī līdz dārziņam došu tikai ekoloģiski tīru pārtiku, pati arī ļoti skatos, ko ēdu. pati, peimēram, neēdu desas, kur ir daudz E un konservantu.
viennozīmīgi burciņas ir dārgākas, bet atkal - ja pērk eko bodēs dārzeņus, augļus, tad arī nemaz tik lēti nesanāk. bet man galvenais ir bērna veselība.

10. Apr 2010, 19:20

No pašas piebarošanas sākuma līdz pat nesenam laikam ēdām burciņēdienus un gatavās putras, dēlam jau tūlīt 8 mēneši, tāpēc bija pēdājais laiks radināt pie pašgatavotiem ēdieniem. sākumā gāja pagrūti, bet tagad - uz urrā! 😀 dārzeņus, augļus, jogurtus pērku eko veikalā. kartupēļus un ķirbi pērku no tantes tirgū 😀 ļoti garšīgi!

10. Apr 2010, 14:17

Kad Alise bij mažāka tad sākuma devu burciņēdienus,lai pastītos vai viss pār garso dārzeņi!Un tad jau arī pati sāku vārīt,ko daru arī līdz šim..pašai vārīt sanak tiešām ļoooti ieekonomēt.
Tagad jau vairs nevāru atsevišķi,jo Alise sākusi mazāk ēst,ēd visu ko ēdu es!

taschinka taschinka 10. Apr 2010, 11:22

Es domaju,ka cenas zina liela starpiba nav.Es pirku gan veikala,gan gatavoju pati,.lielako tiess pirku tadas ko pati nevareju pagatavot,ar trusa,ar titara galu.Ari tad ja kaut kur jabrauc,vai gadas ka nav laika uztaisit,noperku veikala.Vel es uzskatu,ka veikala burcinas ir ta pagatavotas,lai atbilst berna vajadzibam,vecumam.
Protams,kam ir darzi un ir viss pieejams svaigs un veseligs,tiem jau izdevigak taisit pasiem.

10. Apr 2010, 11:00

nu nezinu, tirgū katrā laikā iespējams nopirkt vismaz kautko no LV audzētiem produktiem. Tos arī izmantoju, variēju. Un lētāk- 100% noteikti, vismaz 3x 😀
vasarā tagad atkal pielikšu saldētavu,lai nav jādomā, jo no mammas lauka viss nāk virpār bez jebkādiem pesticīdiem 😀