Pavasaris Grūtnieču dienās! Piesakies uz aprīļa Grūtnieču dienām!

03. Jan 2011, 20:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arī piektdiena, 26.marts, bija čalām un sarunām pilns, jo Māmiņu Klubā pulcējās topošās māmiņas, lai iegūtu sev nozīmīgu informāciju un vienkārši forši pavadītu laiku kopā ar citām grūtniecītēm.

{smallpic:1}

 

Pirmā lekcija bija veltīta aizcietējumiem. Docents Aigars Martinsons stāstīja par hemoroīdu- vaskularizēto audu spilventiņiem, kas izklāj anālo kanālu – normu un ko darīt gadījumos, kad hemoroīdi ir palielinātā daudzumā. Ja arī Tevi ir piemeklējuši hemoroīdi, nebēdā, jo Tu noteikti tāda neesi vienīgā! Kā liecina statistikas dati, aptuveni 50% Eiropas iedzīvotājiem ir hemoroīdu simptomātika.

 

Ja arī Tevi ir piemeklējuši aizcietējumi un jūti,ka tas sāk traucēt, laiks doties pie proktologa. Pavisam vienkāršā ārsta vizītē tiks noteikts, vai Tev ir palielināts hemoroīdu daudzums (visiem cilvēkiem ir hemoroīdi) un vai ir nepieciešama ārstēšana. Tomēr, ja nevēlies nonākt līdz ārstēšanai, ir vērts padomāt par aizcietējumu profilaksi- šķiedrvielām bagātu uzturu, lielu šķidruma daudzumu ikdienā, kā arī atturēties no asu ēdienu lietošanas uzturā.

{smallpic:2}

{smallpic:11}

Ginekoloģe Kristīne Ķempe savā sarunā ar topošajām māmiņām stāstīja par seksu grūtniecības laikā. Lai kā Tavs partneris baidītos un teiktu, ka viņš baidās nodarīt pāri gaidāmajam mazulim, atceries, ka pie veselīgas grūtniecības sekss ir normāls un pat ieteicams, jo kāpēc gan nepadarīt topošo māmiņu laimīgu, vai ne? Un tas, ka seksa laikā var tikt traumēta bērna galva, ir pilnīgs mīts!

 

Interesanta ir arī statistika;. 1/3 grūtnieču pieaug vēlme pēc seksa. 1/3 šāda vēlme samazinās, savukārt 30% nedomā par seksu, jo domas ir kaut kur citur. Lai dažādu seksuālo pieredzi vai mīlēšanās laikā abi partneri justos ērti, tad grūtniecības laikā tiek ieteiktas pozas no aizmugures vai sānu pozas.

 

Ja runā par seksu pēc dzemdībām, tad ginekologi parasti iesaka nogaidīt 6-8 nedēļas, kamēr ir pēcdzemdību izdalījumi. Bet tam jau netraucē citi seksa veidi, piemēram, orālais sekss, vai ne? Ja pēc dzemdībām ir sausuma sajūta, tad iesaka lietot lubrikantus.

{smallpic:10}

{smallpic:9}

Kafijas pauzes laikā var panašķēties un iedzert gardu tēju vai kafiju.

{smallpic:3}

{smallpic:4}

{smallpic:5}
{smallpic:6}

{smallpic:7}

Fizioterapeites Kristīnes Baranovas lekcija par hendlingu vienmēr ir interesantas, jo topošās māmiņas var noskaņoties uz pozitīvās enerģijas viļņa. Hendlings nav kaut kas tehnisks- tā ir teorija, kas tiek apvienota ar mīlestību un sajūtām. Kristīne iesaka mīļot bērnus, kamēr tie atļauj. Ja viņam būs par daudz, tad bērns to noteikti pateiks, bet, kamēr bērns ir mazs, viņš izjūt lielāku vajadzību pēc pieskārieniem.

 

{smallpic:8}

Ģimenes dzemdības tagad vairs nav tikai modes lieta, bet arī reāls atbalsts dzemdētājai. Tā atzīst arī vecmāte Baiba Zelka. Pēc statistikas rādītājiem, aptuveni 88 dzemdības no 150 ir tieši ģimenes dzemdības, kas norāda uz to, cik tomēr bieži vīrieši iesaistās bērna radību procesā. Tas, vai ņemt vai neņemt partneri līdzi, ir jāizlemj privāti. Ja Tavs partneris tiks „atvilkts” līdzi, jēgas no tā nebūs nekādas, tāpēc Tev ir vajadzīga vīzija par to, kāpēc šis cilvēks Tev ir vajadzīgs līdzi. Ja Tev nav šādas vīzijas, tad arī rezultāta nebūs.

 

 

Tiekamies jau aprīļa Grūtnieču dienās! Piesakies jau tagad!

 

Aprīļa Grūtnieču dienu programma:

 

12:00 līdz 12:45

 

Rehabilitācija pēc dzemdībām

 

Tā kā pēcdzemdību rehabilitācija sākas jau pirmajās stundās pēc dzemdībām, Māmiņu Klubs un fizioterapeite Kristīne Baranova aicina visas topošās māmiņas uz pēcdzemdību rehabilitācijas lekciju, kuras laikā būs iespējams iegūt zināšanas par to, kā sagatavot ķermeni fiziskām aktivitātēm pēc dzemdībām.

 

13:00 līdz 14:00

 

Epidurālā anestēzija

 

Lekcijas laikā vecmāte Baiba Zelka pastāstīs, kas ir šis atsāpināšanas veids, kādos gadījumos to drīkst un nedrīkst izmantot, vai ir iespējamas kādas komplikācijas pēc šī atsāpināšanas veida, vai anestēzija atstāj kādu ietekmi uz dzimstošo mazuli.

 

14:10 līdz 15:10

 

Joga grūtniecības laikā

 

Pēdējo gadu laikā joga ir ieguvusi īpašu popularitāti, piesaistot arvien jaunus dalībniekus. Ir pierādīts, ka jogas vingrojumi palīdz samazināt arteriālo asinsspiedienu, uzlabo nakts miegu un gremošanas orgānu darbību, kā arī palielina muskuļu spēku un uzlabo locītavu darbību. Nāc uz lekciju un uzzini vairāk par jogu!

{smallpic:12}

Ieskaties, kā pagāja iepriekšējās Grūtnieču dienas!

Katru mēnesi uz Grūtnieču dienu!

Dzemdību priekštvēstneši

Būsim smaidīgas un laimīgas!

Kosmētiķe: par ādu jāsāk rūpēties jau pirms grūtniecības

Runā ar dvēseli caur kustībām un deju

Nāc uz Grūtnieču dienu un uzzini, kā kopt ādu grūtniecības laikā

Deju un kustību terapija grūtniecības laikā

Grūtnieču dienā iegūtās gudrības

Grūtnieču dienā smaidīgas topošās māmiņas un pozitīva atmosfēra

Grūtnieču dienas apmeklē ne tikai topošās māmiņas

Grūtnieču diena Māmiņu Klubā

 

 

Grūtnieču dienas notiek: Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Aprīlī Grūtnieču dienas notiks: 16. un 30.aprīlī no plkst.12:00 līdz 15:00

 

Samaksa par Grūtnieču dienu: 10 Ls (ja topošā māmiņa apmeklē Topošo Vecāku skolu, maksa- 8Ls) Cenā iekļauta arī kafijas pauze

 

 

5

 


Piesakies uz Grūtnieču dienu, aizpildot anketu!