Pasākumi bērniem un ģimenēm Rīgas svētkos

Pasākumi bērniem un ģimenēm Rīgas svētkos

26. Feb 2010, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikgadējās Latvijas galvaspilsētas svinībās, no 21. līdz 23. augustam Rīgas svētkos, ikviens varēs iepazīt savu Rīgu no jauna, atklājot ikdienas steigā nemanītas vietas, kas slēpj sevī aizraujošu stāstu. Lielākajos svinību notikumos 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā, kā arī Rīgas priekšpilsētās daudz interesanta atradīs arī ģimenes ar bērniem.

 

Jau no 5. augusta, Rīgas centra grāmatnīcās var saņemt tradicionālās „Rīgas svētku Lielās spēles”, karti un noteikumus. Spēle domāta gan lieliem, gan maziem, gan jauniem, gan veciem un spēlējama gan vienatnē, gan kopā ar draugiem vai ģimeni Spēles uzvarētāji tiks apbalvoti pasākumiem bagātākās dienas – 22. augusta – vakarā. Ar 10. augustu Esplanādē ienāk „Vasara pilsētā”, kur līdz pat 23. augustam notiks bērnu un pieaugušo spēles, būs karuselis un amatnieku tirdziņš.

 

Rīgas svētku pirmajā dienā, 21. augustā, citāda Rīga būs baudāma Bolderājā, kur Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā un pagalmā notiks koncerti, izstādes, pasākumi bērniem un pieaugušajiem „Silts vakars Bolderājā jeb mācies peldēt!” Savukārt vakarā, pie Rīgas Kongresu nama, notiks nebijis, unikāls pasākums „OKartes nakts skrējiens”, kur kopīgam piedzīvojumam pa naksnīgās Rīgas ielām aicināts piedalīties ikviens rīdzinieks un ģimenes ar bērniem, jo trases garums maršrutā Valdemāra iela – Vanšu tilts, būs tikai 4.5 km. Radošu izpausmju veicināšanai un sportiska gara uzturēšanai sagatavota izklaides programma ar DJ un mūziķu piedalīšanos.

 

Reģistrēties skrējienam var, nosūtot īsziņu uz numuru 120, ar kodu OKarte, dalībnieka vārdu, uzvārdu un dzimšanas gadu. Dalībnieks saņems atbildes īsziņu ar starta numuru. Maksa par īsziņas nosūtīšanu Ls 1. Dalībnieku saraksts un informācija par pasākumu mājas lapā www.okarte.lv.

 

Vēl neatklātu Rīgu varēs iepazīt Vērmanes dārzā, kur 22. augustā divdesmit spēles laukumos atdzīvosies notikumi un laiks, kad pirms 90 gadiem Rīgā tika dibinātas pirmās nacionālas nozīmes institūcijas – Nacionālā opera, Nacionālais teātris, Nacionālā bibliotēka, Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Universitāte, Valsts arhīvi – Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs un Latvijas Valsts vēstures arhīvs. Lai radītu laikmetam atbilstošu svētku noskaņu, visos svētku laukumos tiks izmantoti Nacionālā teātra un Nacionālās operas dekorāciju fragmenti un podesti, kā arī teātra kostīmi, kuros satiksim daudzus Latvijas Kultūras vēsturē atpazīstamus tēlus. Vairākas reizes dienā nevis uz skatuves, bet Vērmanes parka zālē atdzīvosies krāšņi fragmenti no Putnu operas. Jaunos māksliniekus, tērpušos pašu gatavotos divdesmito, trīsdesmito gadu mākslinieku kostīmos, ar molbertiem un krāsu kastēm, varēs vērot mākslas darbu radīšanā Mazajā Monmartā.

 

Sestdien, 22. augustā, 11. novembra krastmalā visas dienas garumā būs dažādas aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem – retro automobiļu parāde, Argentīnas tango un salsas profesionāļu uzstāšanās, ēdienu degustācijas “Lielajā ēdamielā”, „Cartoon rallijs 2009”, Rīgas svētku uguņotāju sacensības un daudzi citi pasākumi. Bērni īpaši priecāsies par atrakcijām, ko piedāvās kompānija “Lec un Minies” un aktīvā tūrisma centrs “Eži“ sadarbībā ar SEB banku.

 

Gan sestdien, gan svētdien „Mazajā ģildē” varēs apmeklēt Latvijas – Somijas bērnu mūziklu „Melnais kaķis – Musta Kissa – Black Cat”, kurā piedalīsies jaunieši no teātra studijas „Vinnijs”, Rīgas 1. mūzikas skolas un Annantalo Mākslas centra studijas Helsinkos. Rīgas svētku noslēgumā, 23. augustā, spēka un veiklības pārbaudes gan kalēja amata meistariem, gan maziem un lieliem apmeklētājiem risināsies Brīvdabas muzejā. Svētku laikā notiks vēl daudz citu pasākumu.

Pilna svētku programma www.rigassvetki.lv

21. Aug 2009, 10:54

mēs arī sestdien brauksim😀

18. Aug 2009, 17:54

Mēģināsim tikt uz Rīgu, ljoti jau gribas sabiedrībā pabūt.....

11. Aug 2009, 21:47

super,būs jāaizbrauc😀

mamma27 mamma27 11. Aug 2009, 14:42

šis ir pasākumskuru jau apmeklēšu piekto gadu pēc kārtas. Super!!!Man pat vecāki brrauc,jo viņiem arī vienmēr in interesanti 😀)Arī mazais pagājušogad piedalījās,kaut bija 5mēn,vecs tikai.šogad skatīsimies salūtu visi kopā,cerams,ka nebūs bail!!!

21. Aug 2009, 11:13

Nezinu vai mēs apmeklēsim šos pasākumus, šķiet ar mazu bērnu šādos masu pasākumos grūti. Mums plānos drīzāk apmeklēt Zoo, jo puikam tagad zvēri patīk. Cerams, ka būs maz apmeklētāju tur.

21. Aug 2009, 11:12

Mēs paratsi salūtu skatamies pa gabalu, jo troksnis priekš bērna ir par traku. Tā pat ir labāk redzēt, vienīgi zemos nevar redzēt.

21. Aug 2009, 10:54

mēs arī sestdien brauksim😀

18. Aug 2009, 17:54

Mēģināsim tikt uz Rīgu, ljoti jau gribas sabiedrībā pabūt.....

11. Aug 2009, 21:47

super,būs jāaizbrauc😀

mamma27 mamma27 11. Aug 2009, 14:42

šis ir pasākumskuru jau apmeklēšu piekto gadu pēc kārtas. Super!!!Man pat vecāki brrauc,jo viņiem arī vienmēr in interesanti 😀)Arī mazais pagājušogad piedalījās,kaut bija 5mēn,vecs tikai.šogad skatīsimies salūtu visi kopā,cerams,ka nebūs bail!!!