Pamazām gatavojamies dzemdībām

Pamazām gatavojamies dzemdībām

17. Apr 2012, 11:30 mamma27 mamma27

Jo mirklis un apziņa ,ka pavisam drīz jau būs satikšanās ar mazo brīnumu nāk tuvāk,jo vairāk rodas jautājumi. Tad nu noklausoties pirmo lekciju par dzemdībām sirds mazliet nomierinājās, šis tas atausa atmiņā no pirmās reizes un dažas ļoti labas lietas uzzināju arī no jauna. Tāpēc viennozīmīgi varu teikt ,ka šie kursi tiešām palīdz sagatavoties gan morāli,gan praktiski lielajam notikumam.

Mums jau rit 33. nedēļa un abi ar vīru esam grūtniece un grūtnieks- tā mūs nodēvēja kursos. Un vīram dikti patika,ka arī viņš tiek ņemts par pilnu un arī viņš tak ir cilvēks ,kurš brīžiem varbūt vēl vairāk satraucas nekā topošā māmiņa.

Lekciju par dzemdībām lasīja Baiba Zelka. Tas par ko tad tikai stāstīts pirmajā nodarbībā.

Izrunāja par analīzēm, to nodošanas daudzumu un kādas tas ir svarīgas. Nomierināja sirdi tiem ,kam analīzes netiek ņemtas katru mēnesi, tas nemaz nav nepieciešams,ja ar mazo ir viss kārtībā. Tā pat ieteica mazo brīnumiņu netramdīt un katru reizi ejot uz vizīti pie daktere neskatīties USG,jo mazajam tas neesot patīkami. Visā gaidīšanas laikā pietiekot ar 2-3 USG reizēm. Proatms jāskatās individuāli, un ja USG taisa biežāk , iespējams,ka ārstam ir kāds pamatojums.

Nu jau kādu laiku vairs obligāti nav nepieciešams zīmodziņš mātes pasē, bet mums pēc lekcijām iespiedīs tā vai tā. Ja nu kādā iestādē paprasa.

Vecmāte nedaudz lika aizdomāties par to,ka lielai tikšanās brīdis jau ir pavisam tuvu ,jo dzemdības var sākties no 37. nedēļas. Laiks ,kad tas notiek parasti ir 37.-42 nedēļa un normāli ir gan 42. nedēļā dzemdēt ,gan 37.nedēļā, gan pa vidu. Tad nu nedaudz radās uztraukums,vai tiešām tik ātri jau tas brīdis būs pienācis. Jo Adrians man piedzima 37.nedēļā. Šoreiz jau ļoti cerēju,ka izvilksim līdz tām 40.noteiktajām:)

Labi ieteikumi no vecmātes bija par strijām- visa pamatā ir ūdens trūkums. Lai arī kādeiz ārstiem bija modē teikt,ka nevajag tik daudz dzert,jo no tā rodas tūska un viss liekais svars.Tad tagad tas jau sen ir pierādīts,ka no ūdens nekas tāds nerodas. Sievietei dienā jāizdzer 1,5-2 l ūdens ,lai āda būtu elastīga un nesāktu kalst un līdz ar to arī laba profilakse strijām. Tur pretī vīrietim ,lai saglabātu jaunību un skaistumu jāizder 3-4 l ūdens.Tas bija jaunums un vērtīga informācija. Jo mūsu organisms ir jāuztur formā un daudz labu lietu dara parastais ūdens.

Vēl ieteica ,ja ir sāpes mugurā ,kājās, vēlams katru vakaru 30 min . pagulēt vannā. Ūdens procedūras atka ir tās kas var palīdzēt vislabāk īpaši neieguldot laiku un līdzekļus.

Šī bija pirmā lekcijas daļa, otrā būs nākamajās brīvdienās un tad jau vairāk par dzemdību procesu, pozām un anestēziju.Ar nepacietību gaidu nākamo lekciju ,jo saprotu,kaut arī viereiz tas jau ir piedzīvots, tomēr nekad visu par visu nevar zināt.

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ! PIESAKIES!