Palīdzība māmiņām ar maziem bērniem sociālā riska situācijā

Palīdzība māmiņām ar maziem bērniem sociālā riska situācijā

01. Sep 2011, 17:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Darbu uzsākusi labdarības iniciatīva Mimi māja, kas palīdz māmiņām vai vecmāmiņām sociālā riska situācijā.

 

Māmiņa, vai vecmāmiņa, kas audzina bērnu vai vairākus bērnus viena pati, izjūt emocionālu un fizisku pārslodzi. Ja to papildina nemitīga cīņa ar naudas problēmām, tad ģimene ir sociālās spriedzes situācijā, kuras sekas var būt vardarbība, atkarības, veselības pasliktināšanās un pašnāvības draudi.

 

„Kaut jūtamas ekonomiskās krīzes mazināšanās pazīmes, tomēr daudzas ģimenes joprojām atrodas uz nabadzības sliekšņa vai arī nemitīgi cīnās ar finansiālām problēmām. Nav runa tikai par ģimenēm ar maznodrošinātā statusu vai vientuļām māmiņām - arī ģimenēs, kurās viens vai abi vecāki ir bezdarbnieki, kuri uzņēmušies neapdomīgi lielu kredītu slogu - ikdienu vada nemitīga cīņa par iztikšanu. Tādēļ ceru, ka varēsim kopā palīdzēt ģimenēm šajā situācijā”, atzīst Mimi mājas vadītāja Ilze Šēfere-Siliņa.

 

Lai palīdzētu māmiņām ar maziem bērniem Mimi māja nodrošina trīs labdarības programmas:

 

·        Bērnu lietu bodīte - bērnu lietu apmaiņa – iespēja atnest sava bērna nevajadzīgās lietas un apmainīt pret tām, kuras vajadzīgas pašu bērniem. Bodīte darbojas katru otrdienu un piektdienu no 14:00 līdz 17:00 Akadēmiķa M.Keldiša ielā 8 (Rīga, Pļavnieki).

·        Māmiņa brīvsolī - iespēja māmiņām adītājām saņemt dziju un materiālus rokdarbiem, lai varētu adīt saviem un citiem bērniem nepieciešamo apģērbu.

·        Prātnieku darbnīca - brīvā laika pavadīšana bērniem. Pašreiz tiek komplektēta grupa bērnu adīšanas nodarbībām vecumā no 6 līdz 15 gadiem. Plānoti bezmaksas koncerti un ekskursijas.

 

Lai palīdzētu Mimi mājai palīdzēt māmiņām, aicinām ikvienu pievienoties šai iniciatīvai ar savu ziedojumu:

 

·        Portālā www.ziedot.lv projektam Mimi māja,

·        Atnesot sava bērna vairāk nederīgas drēbes, apavus, rotaļlietas un citus piederumus,

·        Ziedojot dziju, adatas, diegus, pogas, lentītes un citus materiālus rokdarbiem.

 

Mimi māja ir fonda VERUS labdarības programma, kas veidota, lai sniegtu materiālu un praktisku palīdzību māmiņām vai vecmāmiņām ar maziem bērniem, kas atrodas sociālā riska situācijā.

 

Varbūt varam visas kopā apvienoties un palīdzēt grūtībās nonākušajām ģimenēm?