Noslēdzies SEB bankas un "Māmiņu klubs" konkurss "Aktīvās māmiņas"

Noslēdzies SEB bankas un "Māmiņu klubs" konkurss "Aktīvās māmiņas"

05. Dec 2009, 14:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mudinot topošās un jau esošās māmiņas īstenot idejas par sava biznesa uzsākšanu, SEB banka sadarbībā ar TV3 raidījumu un vecāku apvienību "Māmiņu Klubs" kopīgi organizēja konkursu "Aktīvās māmiņas". Konkursā ar savām idejām piedalījās māmiņas no visas Latvijas, daloties pieredzē un stāstot par lietām, kas palīdzēja īstenot biznesa idejas, grūtībām un šķēršļiem ar ko nācās saskarties ideju īstenošanas procesā, un arī sasniegtajiem rezultātiem.

Nepilna pusgada laikā konkursam savas biznesa idejas un to, kā mazulis veicinājis to attīstību, iesūtīja vairāk nekā 30 māmiņas. Bērna gaidīšanas un pirmā gada laikā māmiņas, saskaroties ar dažādām dzīves situācijām, ir apzinājušas dažādas problēmas, kuras nepieciešams risināt. Starp iesūtītajām biznesa idejām dominē bērnu pieskatīšanas un attīstības centri, bērnu apģērbu šūšanas uzņēmumi, ekoprodukcijas un interneta veikali.

SEB bankas eksperti kopā ar "Māmiņu klubu" izvērtēja idejas un to aprakstus, kā arī jau paveikto un sešām no māmiņām tika piešķirts finansiāls atbalsts biznesa idejas tālākai izstrādei, nodrošināts bankas eksperts, kas konsultēs māmiņas idejas realizēšanā, kā arī "Māmiņu Kluba" mācību filmu izlase. Tāpat māmiņas raidījuma "Māmiņu klubs" ietvaros dalījās savā veiksmīgajā pieredzē, iedrošinot citas sievietes nebīties un noticēt, uzdrīkstēties un realizēt sevi arī kā biznesa sievieti.

SEB bankas vecākā viceprezidente Šarlote Hagberga: "Kurš gan ir teicis, ka, ja ģimenē aug mazulis, māmiņai jāatsakās no savām radošajām idejām un karjeras? Bieži tieši bērniņa dzimšana motivē sievieti uzsākt kaut ko jaunu un neierastu. Lai iepazītos un atbalstītu tās uzņēmīgās sievietes, kuras paralēli bērnu audzināšanai ir atradušas laiku un iespējas, lai izpaustos un īstenotu savas idejas, kopā ar raidījumu un vecāku apvienību "Māmiņu Klubs" organizējam šāda veida konkursu. Arī pati esmu iepazinusies ar dažām konkursa uzvarētājām un gribu teikt tikai atzinīgus vārdus par sieviešu idejām, uzņēmību un radošo izpausmi. Es ceru, ka šo māmiņu spēks un uzņēmība iedrošinās arī citas sievietes uzdrošināties realizēt savus sapņus!"

Sandija Salaka, "Māmiņu Kluba" veidotāja: "Mūsu Māmiņu Klubā šobrīd ir iesaistījušās ap 12 tūkstošiem jauno māmiņu no visas Latvijas, un ir liels prieks, ka daļai sieviešu bērna piedzimšana nenozīmē izstumtību no darba tirgus, ilgstošu karjeras pārrāvumu vai pēcdzemdību depresiju, lai gan šīs problēmas eksistē. Bērna piedzimšana var būt arī krass pozitīvs pavērsiens ģimenes dzīvē, kas dod spēku realizēt jaunas idejas – piemēram, radīt ģimenei ar bērniem draudzīgas uzņēmējdarbības formas. Tomēr aktīvajām māmiņām nepieciešams arī iedrošinājums un atbalsts. Informācijas veidā to var saņemt Māmiņu kluba raidījumos un interneta portālā http://www.maminuklubs.lv/. Cerēsim, ka ar laiku arī valsts atbalstīs šādus ģimenes uzņēmumus!"