Noskaidrotas ģimenei draudzīgākās atpūtas vietas

Noskaidrotas ģimenei draudzīgākās atpūtas vietas

21. Jan 2010, 19:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija ir apkopojusi rezultātus balsojumam, kurā ikviens interneta lietotājs varēja nobalsot par, viņaprāt, ģimeniskai atpūtai piemērotāko atpūtas vietu. Balsošana notika ministrijas mājas lapā un portālā Delfi.

            Šāda aptauja tika rīkota jau sesto gadu pēc kārtas. Pēc pirmās konkursa kārtas, kurā tika apkopotas ģimeniskai atpūtai draudzīgāko vietu nominācijas no visiem Latvijas reģioniem, tālākam balsojumam tika piedāvātas trīs vispopulārākās vietas no katra reģiona. Pēc tam ar balsojumu palīdzību tika noteikti reģionālo aptauju uzvarētāji, kas šogad ir:

 

§        Vidzemē – Vienkoču parks Līgatnē;

§        Zemgalē – minizoo „Dobuļi” Dzimtmisā, Iecavas pagastā;

§        Kurzemē – Abavas rumba un tās apkārtne;

§        Latgalē – meža ainavu parks „Pilskalnes Siguldiņa”;

§        Rīgā un Rīgas rajonā – Mežaparks.

 

Ar šo aptauju, kas tiek organizēta Starptautiskās ģimenes dienas ietvaros, ministrija vēlas noskaidrot arvien jaunas atpūtas vietas visā Latvijā, kurās ģimenes ar bērniem var justies brīvi, droši un apmierināti, kā arī dot pienācīgu novērtējumu jau labi zināmām un sabiedrībā iemīļotām atpūtas vietām. Iepriekšējos gados šo titulu ieguvušas tādas labi zināmas un arī salīdzinoši mazpazīstamas atpūtas vietas kā Līgatnes dabas takas, Lido centrs Krasta ielā, Ventspils pilsēta, Rīgas Zooloģiskais dārzs, Tērvetes dabas parks, Cēsu pilsēta, rūķu ciems „Lediņi” Jelgavas rajonā, zirgu sēta „Klajumi” Krāslavas rajonā, Laumu dabas parks Talsu rajonā, Jūrmalas pilsēta, Brīvdabas muzejs, atpūtas centrs „Mazais Ansis”, atpūtas bāze „Zviedru cepure”, Annas Āzes meža muzejs – ekspozīcija Balvu rajonā, Kalvenes zoodārzs „Cīruļi”, Turaidas muzejrezervāts, viesu māja „Ķoņu dzirnavas”, kempings „Labirinti”, viesu nama „Imula” Pasaku mežs, dabas parks „Daugavas loki” un Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs. Šogad balsojumā tika saņemtas vairāk nekā 1100 balsis.

18. May 2009, 22:26

Nu būs arī uz Pilskalnes Siguldiņu jāaizbrauc, neesmu tur bijusi. Bet uz Vienkoču parku noteikti vajag aizbraukt.

18. May 2009, 21:16

Siguldiņa Pilskalnē ir ļoti forša! Mēs tur biežī braucam 😀 Ir vērts izstaigāt tās takas.

18. May 2009, 20:00

Jā! Nu Vienkoči tiešām ir ok! Bērniem tur ir arī foršs spēļu laukums.